La Liga

Speltips & Fakta om La Liga 2023/24

Speltips till La Liga 2023/2024

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
26 maj
21:00
Sevilla - Barcelona
La Liga
Spel: Barcelona
 
25 maj
21:00
Real Madrid - Betis
La Liga
Spel: Real Madrid -1,5
 
24 maj
21:00
Girona - Granada
La Liga
Spel: Girona över 2,5 mål
 
19 maj
19:00
Villarreal - Real Madrid
La Liga
Spel: Real Madrid
 
18 maj
21:00
Alaves - Getafe
La Liga
Spel: Alaves
 
16 maj
19:30
Las Palmas - Betis
La Liga
Spel: Betis
 

Läs vår stora analys av La Liga 2023/2024

Vem vinner skytteligan i La Liga 2023/24? Här är oddsen!

La Liga 25 april 2024

FOTBOLL. Slutspurten av La Liga är igång och att ligatiteln går till Real Madrid är i princip klart, men vem vinner skytteligan? Lucky Sports har odds på just detta och ska vi tro ... Läs mer

Vem tar över efter Xavi? Oddsgenomgång på tänkbara ersättare

La Liga 1 februari 2024

FOTBOLL. Xavi har för några dagar sedan avslöjat att han planerar att lämna tränarposten för FC Barcelona i spanska La Liga. Nu finns det odds på tänkbara ersättare och här följer ... Läs mer

Speltips La Liga

Bettingstugans experter har god kunskap inom Spaniens högsta fotbollsliga La Liga och under säsongen kan ni läsa välskrivna analyser. 

La Liga anses idag vara en av dom absolut främsta ligorna i världen och lag som Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid har dom senaste åren dominerat klubblagsfotbollen. Nivån på den spanska fotbollen är dessutom hög när det kommer till resterande lag i La Liga, något som bevisats i dom europeiska klubblagsturneringarna där spanska lag tenderar att gå långt. Förutom att Bettingstugan har en stor förkärlek till den spanska toppfotbollen så är kunskapen även god. Detta förmedlas via speltips i La Liga från Bettingstugans experter. 

Spela på La Liga

La Liga bjuder på fotboll som kvalitets- och underhållningsmässigt håller absolut världsklass, men den spanska högstaligan kritiseras ibland för att vara för ojämn där Real Madrid och Barcelona, och på senare år även Atlético Madrid, befinner sig på en helt annan nivå än övriga klubbar i serien. Det hindrar dock inte bettingintresset och La Liga tillhör de absolut mest populära ligorna att spela på inom fotbollen. Utbudet är gigantiskt hos alla spelbolag. Inför säsongen har du möjligheten att spela på en stor mängd säsongsspel på allt från slutsegrare och skyttekung till mer nischade specialspel. Under brinnande säsong är utbudet stort till varje omgång, oavsett om det är stora elefanter som Real Madrid och Barcelona eller mindre klubbar som spelar, både när det gäller inför-spel och livebetting.

Fulltidsresultat - Vi hjälper dig att förstå

Det populäraste spelet inom La Liga är att spela på vilket lag som vinner matchen. Att spela på slutresultat är simpelt - du tippar helt enkelt hur matchen kommer att sluta: 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger).

HT/FT - Vi hjälper dig att förstå

En annan typ av resultatspel är ett så kallat HT/FT-spel, där man spelar på resultatet både i halvtid och fulltid. Spelformen kan vara användbar exempelvis om hemmalaget förväntas dominera en match från första stund - varpå man kan spela 1/1 för att indikera att de kommer leda i både halvtid och fulltid - eller till exempel om man misstänker att ett mindre lag kan stå emot oväntat bra mot en stor favorit, men där favoriten till slut drar det längsta strået. Då kan man spela X2, på att det är oavgjort i halvtid men att bortalaget avgår med segern.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här.

Om La Liga

Mängder av världsstjärnor, en tekniskt snabb fotboll under den gassande spanska solen och en brinnande rivalitet mellan landets två stora klubbar - Real Madrid och Barcelona. La Liga har helt enkelt det mesta och enligt UEFA-rankingen är den spanska högstaligan Europas främsta. Med tanke på dom spanska lagens dominans i Champions League, den mest prestigefyllda europeiska klubblagsturneringen, de senaste säsongerna är det svårt att säga emot. La Liga, eller La Primera División, grundades 1929 och under sin snart 90-åriga existens har den spanska ligan vunnits av nio olika klubbar, där Real Madrid är den mest framgångsrika med 33 ligatitlar.

La Liga består av 20 klubbar och den 38 matcher långa säsongen pågår från och med augusti till maj. I form av ledarpositionen på UEFA-koefficienten har La Liga tilldelats fyra direktplatser till Champions League-gruppspelet. Femman i tabellen kvalificerar till Europa Leagues gruppspel, samtidigt som lag sex får chansen att kvala in till samma turnering. De tre sämst placerade lagen åker ner till Segunda División.

Laliga Speltips

Hos Bettingstugan kan du ta del av experternas speltips från La Liga