Ligue 1

Speltips & Fakta om Ligue 1

Speltips till Ligue 1

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsSpelbolagResultat
2 juni
17:00
Metz - Saint Etienne
Ligue 1
Spel: Metz
 
30 maj
20:30
St Etienne - Metz
Ligue 1
Spel: X2
 
15 maj
21:00
Reims – Marseille
Ligue 1
Spel: Marseille
 
12 maj
21:00
Rennes - Lens
Ligue 1
Spel: Rennes DNB
 
10 maj
21:00
Brest – Reims
Ligue 1
Spel: Brest
 
6 maj
21:00
Lille - Lyon
Ligue 1
Spel: BLGM
 

Speltips Ligue 1

Bettingstugans experter har en stor kunskap inom betting på fotboll och är ni intresserad av att läsa speltips från Ligue 1 så har ni besökt rätt hemsida. Här finns flera Tipsters som har stort kunnande om den franska högstadivisionen i fotboll och kombinerat med deras expertis inom betting kan Bettingstugan erbjuda er bäst speltips på Ligue 1. 

Våra experter har olika specialitéer och motiverar sina spel på olika sätt, ambitionen är dock densamma - att erbjuda vinnande speltips.

Bäst spelbolag för fotboll

Hos Bettingstugan kan du läsa speltips i Ligue 1

Betta på Ligue 1

I takt med att den bredare fotbollspubliken fått upp ögonen för fransk ligafotboll de senare åren så har även Ligue 1:s popularitet ökat ur bettingsynpunkt. Numera erbjuder samtliga spelbolag ett stort utbud på Ligue 1, både när det gäller spel inför själva säsongen drar igång och inför matcherna i varje omgång. Det finns också ett fullstort utbud att tillgå när det gäller livebetting.

Fulltidsresultat

Det populäraste spelet inom Ligue 1 är att spela på vilket lag som vinner matchen. Att spela på slutresultat är simpelt - du tippar helt enkelt hur matchen kommer att sluta: 1 (hemmaseger), X (oavgjort) eller 2 (bortaseger).

Scorecast - Vi hjälper dig att förstå

Scorecast är en typ av kombinationsspel som ofta genererar höga odds, men som kan vara klurigt att lyckas med. Scorecast går ut på att tippa rätt resultat i kombination med rätt första (i vissa fall sista) målskytt. Exempelvis att Marseille kommer besegra PSG med 4-1, och att Dimitri Payet gör det första målet. En utmanande spelform, som dock kan ge väldigt höga odds.

För att få en mer detaljerad beskrivning av dessa speltyper eller hur du spelar andra spel, klicka här.

Om Ligue 1

Ligue 1 är en liga där intresset ökat explosionsartat de senaste åren. Det svenska intresset väcktes förstås i samband med att Zlatan Ibrahimovic gjorde flytten från AC Milan till Paris Saint-Germain, men hela den franska högstaligans status har ökat de senaste åren och numera är Ligue 1 etablerat som en av fotbollseuropas främsta ligor, även utan Ibrahimovics stjärnglans. Resursstarka PSG har dominerat ligaspelet de senaste åren, men konkurrensen har hårdnat rejält på sistone och Ligue 1 är numera en liga med flera lag som kan utmana i såväl Champions League som Europa League och som kan attrahera spelare av hög klass.

Den franska högstaligan grundades 1932, då under namnet National, som sedan byttes till Division 1 innan namnbytet till Ligue 1 2002, och Les Verts - Saint-Ètienne är ligans mest framgångsrika lag med tio ligatitlar. Ligue 1 består av 20 lag, 19 från Frankrike och ett från Monaco, som under den 38 matcher långa säsongen strider om pokalen L'Hexagoal. Ligue 1 är rankad som femte bäst i Europa efter La Liga, Bundesliga, Premier League och Serie A, enligt Uefas rankingsystem. Ligue 1 har direktplatser till Champions League-gruppspelet för ettan och tvåan i tabellen. Trean får en plats i Champions League-kvalet och fyran kvalificerar för Europa Leagues gruppspel. De två sista lagen flyttas direkt ned till Ligue 2 samtidigt som lag 18 i tabellen spelar playoff, i form av dubbelmöte, mot trean i Ligue 2.