Speltips NBA

På Bettingstugan hittar du de bästa speltipsen för NBA

Om NBA

Basket kanske inte tillhör de allra största sporterna i Sverige, men med 400 miljoner utövare är det en gigantisk sport. I Nordamerika är den större än någon annanstans och NBA, The National Basketball Association, är utan tvekan den mest prestigefyllda ligan i världen och det är i NBA som de planetens största basketstjärnor huserar. Ligan grundades 1946 och var från början enbart en nordamerikansk liga, men sedan serben Vlade Divac och kroaten Drazen Petrovic agerade pionjärer i slutet på 1980-talet så har NBA lockat till sig sportens främsta aktörer. I dag är NBA-spelarna i snitt världens mest välbetalda idrottsmän.

NBA består av 30 lag, 29 baserade i USA och ett i Kanada, som är indelade i Western och Eastern Conference, som i sin tur är indelade i tre divisioner vardera. Efter sommarens NBA Draft, som är ett spektakel där klubbarna i tur och ordning väljer och vrakar bland college-spelarna, drar säsongen igång sista veckan i oktober. Varje lag spelar 81 matcher, 41 hemma och 41 borta. Regular Season pågår till april, när åtta lag från vardera Conference går vidare till slutspel där de möts i möten i bäst av sju matcher. Segraren i varje Conference gör sedan upp om titeln - The Larry O’Brien Championship Trophy. Eftersom NBA är en sluten liga åker inget lag ur efter varje säsong.

NBA speltips

Bostons Jonas Jerebko under en NBA-match mot Brooklyn Nets 2016

Spela på NBA

Basketen är oerhört stor internationell och bettingutbudet på NBA är enormt. Det finns i det närmaste ett oändligt utbud av olika spelformer hos de flesta spelbolagen. Inför säsongen kan du välja och vraka bland mer eller mindre specialiserade säsongsspel, både gällande lag och individuella spelare. Till varje match av den långa Regular Season och i Playoff finns det också en oerhört stor variation. Rena vinnarspel är allra vanligast, men det är också populärt med Asian Handicap, och spel på individuella spelares prestationer. Detsamma gäller även livebetting. Det är helt enkelt få sporter och ligor som erbjuder ett så brett och varierat utbud som NBA.

Fulltidsresultat - Vi hjälper dig att förstå

Det vanligaste spelet på NBA är att förutse vinnaren av en match. Beroende på om ett lag är favorit eller underdogs till att vinna matchen sätter spelbolagen sina odds och du spelar helt enkelt på vilket lag som går segrande ur striden.

1 - Hemmaseger
X - Oavgjort
2 - Bortaseger

Spela Över / Under i NBA - Vi hjälper dig att förstå

Totaler, eller så kallade över- och underspel, är också väldigt omtyckt när det gäller betting på NBA. Här går det helt enkelt ut på att spela på hur poängrik en match blir. Det kan exempelvis handla om att spela på huruvida de båda lagens samlade poängskörd kommer överstiga eller understiga 210,5 poäng.

"Gilla" om du älskar NBA