Inför Hockeyallsvenskan 2018/19 » Odds, Analyser & Spelschema
 • Hem
 • Nyheter
 • Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019
Bb180406 Mh053 1
Nyhet

Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019

HockeyAllsvenskan 8 augusti 2018

En dryg vecka efter att SHL har kickat igång börjar även Hockeyallsvenskan. En liga som drar stort intresse, trots att det är andraligan i Sverige. Vilka kommer att vinna ligan i år och ha chansen att slåss om en SHL-plats och kommer något lag lyckas att knipa en åtråvärd plats i högstaligan? Vi ger dig allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019.

Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019

Hockeyallsvenskan 2018/2019
 • När börjar Hockeyallsvenskan 2018/2019?

Hockeyallsvenskan 2018/2019 drar igång den en vecka efter SHL och första matcherna spelas fredag 21 september.

 • Var sänds Hockeyallsvenskan 2018/2019?

Alla Hockeyallsvenska matcher kommer under säsongen att sändas på C More, framförallt som stream på webben.

 • När stänger övergångsfönstret i Hockeyallsvenskan?

Likt SHL gäller samma regler för Hockeyallsvenskan. Klubbarna är alltså tillåtna att värva spelare till sina lag fram till 15 februari.

Vilka lag blev uppflyttade och nedflyttade till och från Hockeyallsvenskan förra säsongen?

Förra säsongen var de lagen från hockeyallsvenskan som fick kvala via kvalserien. Det var Västervik och Troja-Ljungby. Västervik klarade sig kvar medan Troja-Ljungby åkte ner till hockeyettan igen. Deras plats togs av Västerås.

 • Vilka lag blev uppflyttade och nedflyttade till och från SHL förra säsongen?

Förra säsongen var det Leksand, Mora, Karlskrona och Timrå som kvalade om en plats i SHL. Mora klarade sig kvar i SHL medan Karlskrona åkte ur i kvalet mot Timrå. Vilket innebär att Karlskrona är tillbaka i Hockeyallsvenskan och Timrå numera spelar i SHL.

Uppsnack inför HockeyAllsvenskan 2018/2019

Analys Hockeyallsvenskan 2018/2019

Förra säsongen fick vi se två lag framförallt som dominerade. Det var Leksand och Timrå som tillslut stod som topp 2 i tabellen. Kvalet var ett faktum och det hela såg ut att sluta tvärt om mot vad det faktiskt gjorde. Leksand tog en klar seger med 5-2 i första matchen om Timrå låg efter 4 matcher under med 3-1 i matcher. Det slutade dock med att Mora vann kvalet med 4-1 i matcher och Timrå stod för en heroisk vändning och kunde tillslut vinna med 4-3 i matcher.

Bb180326 Dr088

I år förväntas Leksand återigen vara med i toppstriden av Hockeyallsvenskan

I år är det fortsatt Leksand som förväntas vara med i toppen av tabellen. Man har förvisso tappat en hel del tung namn från förra säsongen, bland annat den tyska duo som i fjol skulle frälsa laget. Men man har värvat in en hel del bra namn bland annat i förra årets skyttekung Tor Immo och Södertäljes Thomas Valkvae-Olsen. Tillsammans med Leksand förväntas även AIK och MODO vara med i toppstriden. MODO har haft ett par kämpiga säsonger och inte alls lyckats komma upp i den nivå som man trodde. Men i år förväntas bli vändningen, bland annat på grund av den nya tränaren Björn Hellkvist som tidigare skördat stora framgångar i bland annat Malmö. AIK har en mycket bra offensiv i bland annat Anton Holm, Eric Castonguay och trotjänaren Christian Sandberg och förväntas även de vara med i toppen.

Odds att vinna Hockeyallsvenskan 2018/2019

Vilka förväntas vara med i bottenstriden av Hockeyallsvenskan?

Förra säsongen var det Västervik och Troja-Ljungby som fick kvala efter en tuff slutstrid med Karlskoga och Tingsryd. Troja-Ljungby klarade sig inte kvar utan förlorade sin plats till Västerås.

Bb180404 Zw005

Förra året tog sig Västerås upp till Hockeyallsvenskan

Enligt spelbolagen är det trots detta inte Västerås som huvudsakligen kommer att vara i bottenstriden även fast man är nykomlingar. Det förväntas dock de resterande tre lagen att göra även i år. Förutom Tingsryd, Västervik, Karlskoga förväntas även Vita Hästen vara nere i botten och kämpa om att hålla sig kvar. Nu återstår det att se om någon av lagen kan skrälla och klara sig från bottenstriden.

Odds att vinna Hockeyallsvenskan 2018/2019

Spelschema Hockeyallsvenskan

Omgång 1 

21 september

 • Karlskrona - Västerås
 • Leksand - Tingsryd
 • Björklöven - MODO
 • Vita Hästen - Pantern
 • Oskarshamn - Södertälje
 • AIK - Karlskoga
 • Almtuna - Västervik
Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.21)

Superettan 23 maj 2019

Lördagens kupong på Stryktipset är fylld med matcher från Sveriges tre högsta divisioner men även en del godis med bland annat cupfinaler i Spanien och Tyskland. Bettingstugans ... Läs mer

Hajpat odds i Sverige - Finland - 3 x pengarna!

Hockey-VM 22 maj 2019

Kvartsfinal i Hockey-VM och match mellan Sverige och Finland. Ett klassiskt möte som brukar gå het till! Till årets VM har Sverige fått loss massor av NHL-proffs medan Finland ... Läs mer

Finland - Sverige: Skapa konto & få boostat odds!

Hockey-VM 22 maj 2019

På torsdag är det dags för kvartsfinal i Hockey-VM 2019 och Tre Kronor ställs mot våra grannar Finland. 888sport har tagit fram en oddsboost till alla nya spelare som vill spela ... Läs mer

Tipster-intervju med Kviborg

Fotboll 21 maj 2019

Bettingstugan har förstärkt sitt team med flera experter och det senaste tillskottet heter Christopher Kviborg. Kviborg är en välmeriterad herre när det kommer till sport och ... Läs mer

Spela riskfritt på Sverige - Schweiz

Hockey-VM 18 maj 2019

Hos Betfair Exchange får alla nya kunder ett riskfritt spel för 450 kr på Sverige - Schweiz. Placera ett spel på spelbörsen och skulle det resultera i förlust får du hela summan ... Läs mer