Inför Hockeyallsvenskan 2018/19 » Odds, Analyser & Spelschema
 • Hem
 • Nyheter
 • Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019
Bb180406 Mh053 1
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019

HockeyAllsvenskan 8 augusti 2018

En dryg vecka efter att SHL har kickat igång börjar även Hockeyallsvenskan. En liga som drar stort intresse, trots att det är andraligan i Sverige. Vilka kommer att vinna ligan i år och ha chansen att slåss om en SHL-plats och kommer något lag lyckas att knipa en åtråvärd plats i högstaligan? Vi ger dig allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019.

Allt du behöver veta inför Hockeyallsvenskan 2018/2019

Hockeyallsvenskan 2018/2019
 • När börjar Hockeyallsvenskan 2018/2019?

Hockeyallsvenskan 2018/2019 drar igång den en vecka efter SHL och första matcherna spelas fredag 21 september.

 • Var sänds Hockeyallsvenskan 2018/2019?

Alla Hockeyallsvenska matcher kommer under säsongen att sändas på C More, framförallt som stream på webben.

 • När stänger övergångsfönstret i Hockeyallsvenskan?

Likt SHL gäller samma regler för Hockeyallsvenskan. Klubbarna är alltså tillåtna att värva spelare till sina lag fram till 15 februari.

Vilka lag blev uppflyttade och nedflyttade till och från Hockeyallsvenskan förra säsongen?

Förra säsongen var de lagen från hockeyallsvenskan som fick kvala via kvalserien. Det var Västervik och Troja-Ljungby. Västervik klarade sig kvar medan Troja-Ljungby åkte ner till hockeyettan igen. Deras plats togs av Västerås.

 • Vilka lag blev uppflyttade och nedflyttade till och från SHL förra säsongen?

Förra säsongen var det Leksand, Mora, Karlskrona och Timrå som kvalade om en plats i SHL. Mora klarade sig kvar i SHL medan Karlskrona åkte ur i kvalet mot Timrå. Vilket innebär att Karlskrona är tillbaka i Hockeyallsvenskan och Timrå numera spelar i SHL.

Uppsnack inför HockeyAllsvenskan 2018/2019

Analys Hockeyallsvenskan 2018/2019

Förra säsongen fick vi se två lag framförallt som dominerade. Det var Leksand och Timrå som tillslut stod som topp 2 i tabellen. Kvalet var ett faktum och det hela såg ut att sluta tvärt om mot vad det faktiskt gjorde. Leksand tog en klar seger med 5-2 i första matchen om Timrå låg efter 4 matcher under med 3-1 i matcher. Det slutade dock med att Mora vann kvalet med 4-1 i matcher och Timrå stod för en heroisk vändning och kunde tillslut vinna med 4-3 i matcher.

Bb180326 Dr088

I år förväntas Leksand återigen vara med i toppstriden av Hockeyallsvenskan

I år är det fortsatt Leksand som förväntas vara med i toppen av tabellen. Man har förvisso tappat en hel del tung namn från förra säsongen, bland annat den tyska duo som i fjol skulle frälsa laget. Men man har värvat in en hel del bra namn bland annat i förra årets skyttekung Tor Immo och Södertäljes Thomas Valkvae-Olsen. Tillsammans med Leksand förväntas även AIK och MODO vara med i toppstriden. MODO har haft ett par kämpiga säsonger och inte alls lyckats komma upp i den nivå som man trodde. Men i år förväntas bli vändningen, bland annat på grund av den nya tränaren Björn Hellkvist som tidigare skördat stora framgångar i bland annat Malmö. AIK har en mycket bra offensiv i bland annat Anton Holm, Eric Castonguay och trotjänaren Christian Sandberg och förväntas även de vara med i toppen.

Odds att vinna Hockeyallsvenskan 2018/2019

Vilka förväntas vara med i bottenstriden av Hockeyallsvenskan?

Förra säsongen var det Västervik och Troja-Ljungby som fick kvala efter en tuff slutstrid med Karlskoga och Tingsryd. Troja-Ljungby klarade sig inte kvar utan förlorade sin plats till Västerås.

Bb180404 Zw005

Förra året tog sig Västerås upp till Hockeyallsvenskan

Enligt spelbolagen är det trots detta inte Västerås som huvudsakligen kommer att vara i bottenstriden även fast man är nykomlingar. Det förväntas dock de resterande tre lagen att göra även i år. Förutom Tingsryd, Västervik, Karlskoga förväntas även Vita Hästen vara nere i botten och kämpa om att hålla sig kvar. Nu återstår det att se om någon av lagen kan skrälla och klara sig från bottenstriden.

Odds att vinna Hockeyallsvenskan 2018/2019

Spelschema Hockeyallsvenskan

Omgång 1 

21 september

 • Karlskrona - Västerås
 • Leksand - Tingsryd
 • Björklöven - MODO
 • Vita Hästen - Pantern
 • Oskarshamn - Södertälje
 • AIK - Karlskoga
 • Almtuna - Västervik

Fler spelnyheter & kampanjer

Spela på Sverige i EM - Få 500 kr freebet!

Fotboll 1 juli 2022

Nu får du en grym kampanj lagom till Fotbolls-EM tillsammans med William Hill. Upp till 500 kronor i ett freebet när du spelar på någon av Sveriges matcher i Fotbolls-EM. Läs allt ... Läs mer

De vinner Fotbolls-EM 2022 för damer - spana in Sveriges odds

Dam-EM 2022 29 juni 2022

Fotbolls-EM för damer går av stapeln under juli 2022. Det är nu vi ska gå för det efterlängtade guldet! Ett guld som Nederländerna försvarar. Hur ser spelbolagen på våra chanser? ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2022

Dam-EM 2022 28 juni 2022

Fotbolls-EM för damer 2022 är här och med det även tankar om guld för Sverige. Häng med Bettingstugan i sommar då vi hoppas kunna njuta av fin fotboll, medaljer samt speltips som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.25)

Allsvenskan 23 juni 2022

En hel del svensk fotboll på Stryktipsets kupong när Stryktipset spelas på söndagen istället för lördagen. Häng med i spelförslag på spikar och skrällar från Limpan och Weimer. Läs mer

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos ... Läs mer