• Hem
  • Nyheter
  • Anders Limpar - "Därför rakade jag hela kroppen innan match!"
Anders Limpar Fotbolls-VM 2022
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Anders Limpar - "Därför rakade jag hela kroppen innan match!"

Premier League 6 maj 2022

Anders Limpar gjorde sig ett namn i England genom sin ettriga spelstil, fina teknik och sina många mål. Hans lagkamrat Perry Groves avslöjade nyligen varför Anders missade en match för Arsenal av en något märklig anledning som de idag kan skratta om.

Enligt en nyligen publicerad intervju med Arsenals legend Perry Groves på radiokanalen och webbsidan Talksport var Anders Limpars en av hans stora idoler när de spelade ihop i klubben. 

"Jag gillade honom för att han sköt och dribblade mer än Duncan Ferguson" sa Perry i intervjun där han öser beröm över vår bronshjälte.

Du är ingen bäver Anders!

Ett minne som dock etsat sig fast hos Groves var när Anders började raka hela kroppen, från topp till tå, inne i Arsenals omklädningsrum. "Jag frågade vad han höll på med och då svarade han mig att han ville röra sig genom luften snabbare" skrattar Perry. 

"Du är inte en bäver sa jag till honom men han fortsatte i alla fall"

Missade kommande match

Rakningen hade dock ett pris då Limpar missade kommande match för Arsenal för att han fick stora utslag på kroppen. Anders skrattar när han kommenterar händelsen till Bettingstugan "Ja det stämmer! Jag rakade kroppen men bara benen om jag mins rätt. Men efter det förlorade jag inte en enda löpduell!".

"Det är detaljerna som avgör. Och jag var noga med detaljerna under min karriär. Just detta kanske inte slog så väl ut dock" skrattar Anders.

Perry Groves gick senare till Southampton, men de två har fortfarande kontakt med varandra.

"Jag minns Perry med värme. Vi hade fyra säsonger tillsammans i Arsenal och det var en riktigt bra spelare och någon som fansen gillade mycket. We all live in a Perry Groves World sjöng fansen om honom.

Anders Limpar Perry Groves

Perry Groves och Anders Limpar i Arsenal 1992

Perry Groves är numera sportkommentator och har syns bland annat på Sky Sports, BBC Radio 5 Live och BT Sport. Anders Limpar jobbar för Bettingstugan där han får utlopp för sitt sportintresse med att sälja andelar och analysera lagen i Premier League varje vecka i Uppsnack Stryktipset.

Anders följer fortfarande Arsenal noga och ser de flesta av matcherna. "Jag åker över och ser dem flera gånger live varje säsong. Jag har fortfarande ett starkt band till klubben och hoppas att de tar sig till Champions League nästa år". 

"Kanske behöver de raka kroppen för att utmana City och Liverpool nästa säsong!" säger Anders och ler.