• Hem
  • Nyheter
  • Anders Limpar: Döp om Strawberry Arena till Hamrin arena
strawberry arena Limpar nationalarena
Nyhet

Anders Limpar: Döp om Strawberry Arena till Hamrin arena

12 februari 2024

Friends Arena kommer döpas om till Strawberry Arena, detta efter att Petter Stordalen köpt upp arenanamnet. Ett namn som inte Limpar uppskattar på Sveriges Nationalarena. Istället vill han se att en legend hyllas.

Limpar vill se en "Kurre Hamrin Arena"

Varje vecka pratar Bettingstugan upp kommande Stryktips och i panelen sitter som vanligt Bosse Petersson och Anders Limpar och ger sin syn på fotbollen i allmänhet och Stryktipset i synnerhet. Denna vecka togs namnbytet för Friends Arena upp. Namnet "Friends Arena" går i graven och kommer ersättas av "Strawberry Arena" den 12:e juli. Något som inte imponerar på Anders Limpar;

- Det är ju vår nationalarena. Den ska heta något så som Gunnar Nordahl Arena, Lennart Johansson arena eller varför inte Kurre Hamrin Arena.

Det kan Stordalen bjuda på

Bosse Petersson som sitter med i studion är även han helt inne på Anders linje.

- Jag menar att den där arenan borde ha ett namn efter en stor AIK-profil. Den hade gott kunnat heta Hamrin Arena efter Kurre. Det hade Stordalen kunnat bjuda på tycker jag.

Namnbytet sker i samband med att nuvarande namnrättighetsavtal med Swedbank och Stiftelsen Friends löper ut och från och med den 12 juli 2024 övergår namnrättigheten till Strawberry. Stiftelsen Friends och deras arbete mot mobbning kommer fortsatt finnas representerade på arenan.

14:22 in kan du höra våra experter diskutera arenanamnet till Strawberry Arena:

Skarmavbild 2024 02 12 kl 10 02 49

Klicka för att höra panelens tankar kring namnet

Fakta om Strawberry

Strawberry ägs och leds av Petter Stordalen och har idag över 200 hotell, 120 restauranger och 20 spa i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum. Strawberry är även Fabeges hyresgäst genom Comfort Hotel Solna samt huvudkontor i Nationalarenan 3.

Fakta:

Kurt Hamrin gjorde 62 matcher och 54 mål för AIK. Det är senaste gången en AIK-spelare vunnit skytteligan i Allsvenskan. Efter AIK spelade Kurre i lag som Juventus, Fiorentina, Milan och Napoli. Hamrin har fortfarande målrekordet, 150 mål, för Fiorentina. Ett mer än Gabriel Batistuta.