• Hem
  • Nyheter
  • Bosse Petersson & Anders Limpar om "nya landslaget": ”- Det här måste Jon Dahl Tomasson sluta med”
Bosse och Limpar om Jon Dahl Tomassons nya landslag
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Bosse Petersson & Anders Limpar om "nya landslaget": ”- Det här måste Jon Dahl Tomasson sluta med”

Fotboll 3 april 2024

FOTBOLL. I förra veckans "Uppsnack Stryktipset" satt våra experter och pratade om vårt nya herrlandslag som är högst aktuellt just nu med tanke på att Sverige äntligen fått en ny förbundskapten på plats. I avsnittet fick Bosse Petersson svara för hur han ser på det "nya landslaget" under Jon Dahl Tomasson & Anders Limpar pratade om vad han tyckte om prestationerna. Här är en sammanfattning om vad som sades i programmet.

Sportbonus:

100% upp till 500SEK

Omsättningskrav: 6x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod

Bosse: "Nu har vi en förbundskapten som pratar offensiv fotboll"

Programledare Jonas Weimer slängde ut frågan till den före detta fotbollstränaren Bosse Petersson om hur han såg på Sveriges två prestationer i träningsmatcherna mot Portugal och Albanien och här är det en sak som Bosse konstaterar att Jon Dahl Tomasson måste ta action på inför kommande matcher. 

- Nu har vi en förbundskapten som pratar väldigt offensiv fotboll. Vi har under en lång period pratat försvarsspel, men nu har vi en förbundskapten som pratar offensiv fotboll och det tror jag kommer bli riktigt bra. Jag är jättenöjd med att vi har en förbundskapten med en spelarbakgrund som jag tror kommer kunna vara väldigt betydelsefull. Han bestämde sig för att både mot Portugal och Albanien att spela ett högt, aggressivt försvarsspel och det var ju det han testade, men det tror jag inte han kommer fortsätta med. 

"Stora målet är framförallt att ta landslaget till fotbolls-VM 2026"

Bosse spann vidare på hur han ser på landslaget framåt och där pratar man om vad framtidsplanerna är. Dels är det att göra bra ifrån sig i UEFA Nations League, men det stora målet ligger såklart på VM som kommer om två år - och där bör Sverige finnas med.

- Nu har han sett de här spelarna för första gången, jag tror inte att han hade svenska spelare på näthinnan när han jobbade på andra ställen och inte i Blackburn där han var senast, möjligen Alexander Isak, Dejan och Lindelöv, men annars är det nog ganska många nya namn och min känsla är att några spelare som varit med i dessa två träningsmatcher är att vissa har spelat bort sina kort medan andra har förstärkt sina chanser, men det ska bli jätte intressant att följa och det stora målet är såklart att ta laget till VM 2026, men det höga försvarsspelet måste bort för det läckte för mycket bakåt. 

Jon Dahl Tomasson

Sveriges nye förbundskapten på bild efter segern mot Albanien.

Anders Limpar: "När jag tittar på den här elvan så vattnas det i munnen"

Nästa fråga som diskuterades i programmet var vilka spelare som stärkte sina aktier samt vilka som inte gjorde det och den frågan gick till Anders Limpar som har tio år i svenska fotbollslandslaget på sitt CV. Här var "Limpan" snabb på att lyfta fram att han är förtjust i startelvan och han konstaterar att det här är en startelva helt i hans smak. 

Startelvan som Limpar uppskatar

Bild på den startelva som diskuterades i "Uppsnack Stryktipset" som föll Limpar i smaken.

- Jag måste säga det att när jag tittar på den här elvan så vattnas det i munnen. Vilka talanger vi har fått fram här! Det man kan fråga sig är om vi ska ha Isak till vänster och Forsberg i mitten som kreatör eller om Elanga ska vara där som är väldigt kreativ? Det här är en fin elva och självklart står många och bankar på dörren, men det här laget skulle jag ställa upp med om jag var förbundskapten. 

"Man spelade lite mer modern fotboll"

Anders Limpar fortsatte sitt resonemang om "nya landslaget" under ledning av Jon Dahl Tomasson och känner sig hoppfull inför framtiden.

- Eftersom jag spelat i landslaget i tio år så håller jag Bosse om att man har prioriterat försvarsspelet länge, länge, länge och man ska gärna ha hängslen och fallskärm när man spelar i landslaget men det som var annorlunda här var att man spelade där bollen var. Det är lite mer modern fotboll där man släpper sina positioner och många av de här killarna spelar den typen av fotboll i sina klubblag idag. Det är inga dumhuvuden här, utan låt dem sätta den här spelidén så kommer det att bli jättebra då det är unga talangfulla killar vilket gör mig hoppfull inför framtiden. 

Limpar fortsatte ösa beröm över de offensiva alternativen som Sverige har till sitt förfogande och i frågan om den position som Isak har i startelvan som anges på bilden är inte Bosse och Limpar helt överens, men duon slår ändå fast att Sverige har ett så kallat angenämt bekymmer på offensiv planhalva. 

"De här fyra spelarna är toppklass i Europa"

Bosse: - Jag tror inte ett dugg på Isak i den där positionen, utan där måste man hitta en annan lösning och Forsberg är naturligtvis en, men det finns flera som kan spela där, men jag tror inte ett smack på Isak där i den där konstellationen utan för mig är han en vänsterbreddare. 

Limpar: - Då kan man ha Isak till vänster och Elanga i mitten, det går ju vara flexibel. Tittar man på storlag som har tre där framme är det inte ofta de har kantspelare som är stationära, om man inte spelar i Arsenal för där byter Saka och Martinelli aldrig kant oavsett om de kör fast, men kör man fast anser jag att man kan byta och vara flexibla. De här fyra spelarna, plus Forsberg så klart, det är toppklass i Europa på de här spelarna. Sätter man bara försvarsspelet från forwards och nedåt så tror jag det kan bli jättebra. 

Se hela förra veckans avsnitt av "Uppsnack Stryktipset" i videoklippet nedan.

Fem spelbolag med oddsbonusar på fotboll

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. Upp till 1500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

  2. 100% upp till 500SEK

    18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

  3. Upp till 500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

  4. Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

    Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

  5. 100% upp till 500 SEK