• Hem
  • Nyheter
  • Bosse Petersson "Det här är det absolut sämsta jag någonsin sett på en fotbollsarena"
Djurgården AIK bosse Petersson banderoll
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Bosse Petersson "Det här är det absolut sämsta jag någonsin sett på en fotbollsarena"

Allsvenskan 11 september 2024

Under det senaste stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK vecklades en banderoll ut som nu fått ett föreläggande från Svenska fotbollsförbundet. Hör vad panelen med bland annat Bosse Petersson och Anders Limpar anser om banderollen som minst sagt inte gillades.

Uppsnack Stryktipset bestående av en panel med bland annat Bosse Petersson och Anders Limpar pratade upp Stryktipset inför helgen men också aktuella händelser när det kommer till fotbollen i stort. Ett hett diskussionsämne blev när Bosse Petersson fick berätta vad han kände när han såg banderollen som vecklades ut på Djurgårdens läktare under senaste stockholmsderbyt. 

- Jag har ju kollat på fotboll sedan 50-talet. Dels när farsan spelade. Jag satt på Råsunda under VM finalen 1958 mot Brassarna. Jag har följt fotbollen noga här hemma och varit i exempelvis Grekland där känslorna svallar. Men det här är det absolut sämsta jag sett på en fotbollsarena.

Bosse Petersson gillade inte alls hur kommunikationen var efteråt och att detta inte fick mer exponering i media.

- Hur kan man komma på tanken att sätta upp banderollen "död och hat"? Det spelar ingen roll att man i efterhand säger att man måste ha lite glimten i ögat eller liknande. Sett det där i perspektiv. Det är det värsta jag har sett. Jag hoppas fotbollsförbundet kan komma med något regel för hur man får uttrycka sig på en fotbollsarena i Sverige.

Vidare skickade experten ett betyg åt djurgårdens fans.

- Det blir sämsta, sämsta, sämsta betyg som man kan dela ut till någon supportergrupp som kommit på detta. 

Djurgårdens säkerhetsansvarig Mats Jonsson uttalade sig i veckan i Aftonbladet och menar att banderollen smugglades in och inte godkändes av dem.

– När vi har tifofix på arenan så går vi från klubbens sida igenom allt material, så att inget är olagligt eller otillåtet enligt regelverket. Det är vår rutin, men den aktuella banderollen har inte tagits in i samband med tifot, säger Jonsson till Aftonbladet.

Mats Jonsson Djurgården

Mats Jonsson, säkerhetsansvarig i Djurgården

Panelen ställde sig även frågande till att banderollen fick hänga uppe hela matchen.

- Just att den får hänga kvar. Den ska ju bort direkt menar Jonas Harrysson som satt med i panelen. Även Anders Limpar gav sin åsikt och tycker man ska fokusera på det som är positivt med svensk fotboll istället.

- Vi har ju en av de finaste läktarkulturen som finns i Sverige. Låt det hålla sig där. Följ ditt lag och stöd dem. Låt det stanna där så får vi en fantastisk upplevelse.

Se panelen diskutera banderollen här