• Hem
  • Nyheter
  • Bosse Petersson: "Jag tror inte Graham Potter är rätt för Sverige"
Bosse Pettersson Stryktipset
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Bosse Petersson: "Jag tror inte Graham Potter är rätt för Sverige"

Fotbolls EM 2024 3 november 2023

Anders Limpar och Bosse Petersson pratade upp veckans snackisar i Uppsnack Stryktipset och där kom landslagsfrågan upp - vem ska ta över Sverige? Ett namn som är hett är förstås Graham Potter men där Bosse inte alls var säker att det skulle bli ett lyckligt förhållande. Istället lyfter han fram tre andra namn som går i linje med tidigare vinnare av fotbolls-VM.

Vem blir ny förbundskapten för Sveriges landslag?

Fotbollsförbundets generalsekreterare Andrea Möllerberg var med i en intervju i Nyhetsmorgon i veckan och avslöjade där att Graham Potter finns med på den lista som man går efter när en ny förbundskapten ska utses. En som inte var lika lyrisk över detta var Bosse Petersson som gärna ser någon annan på posten.

- ”Spännande med Fredrik Reinfeldt och Andrea Möllerberg, att det är de som ska ta ut nästa tränare. Men men all respekt för Graham Potter är jag inte alls säker på att det kommer bli bra. Jag vet att han är stor i Sverige och har gjort bra resultat i framförallt Östersund och Brighton, men som svensk förbundskapten är jag tveksam”.

Samtliga guldtränare i VM har en spelarbakgrund

Bosse menar att det är stor skillnad på att vara en bra klubbtränare kontra en bra landslagstränare och pekar där också på statistik som är rätt uppseendeväckande.

- "Tittar man på de tränare som vunnit VM så har samtliga dessa förbundskaptener en bakgrund som spelare på en hög nivå. Det säger rätt mycket. Det är stor skillnad på att träffa spelarna dagligen kontra att få ihop en grupp på kort tid med få träningsdagar".

Vem som ska ta över Sveriges landslag har Bosse klart för sig.

- "Min känsla är att det landslag vi har nu med unga spelare som spelar på en bra nivå, behöver ha en tränare som har egen spelarbakgrund och som vet vad det handlar om. En Olof Mellberg, en Fredrik Ljungberg eller en Jonas Thern. Nånstans på den hyllan och som har varit med om det som dagens spelare går igenom nu".

Se uppsnack Stryktipset här:

Odds ny förbundskapten Sverige