• Hem
  • Nyheter
  • Erik med veckans bästa spel i Division 2!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Erik med veckans bästa spel i Division 2!

Division 2 6 oktober 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här.

Spela på Division 2 med Snabbare

Snabbare

100% upp till 500 SEK

Snabbare är ett spelbolag som satsar på svensk fotboll, däribland division 2. Här kan man ta cash out, bygga spel eller bara livespela på tusentals ligor. Spela på matcherna hos Snabbare så får du en trevlig bonus dessutom.

Hämta 2500 kr bonus

18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!


Sund IF - Älgarna-Härnösand IF

Derbymatch med allt på spel för Sund som är närmast piskade att åtminstone ta poäng då man har en megatuff uppgift i sista omgången borta mot IFK Luleå. Älgarna å sin sida säkrade kontraktet i senaste omgången och kan spela avslappnat och eventuellt lufta lite bänkspelare för framtiden. Sund gjorde ändå ett ganska bra intryck i senaste omgången mot oss i Friska Viljor. Man har efter sommaren fått in välmeriterade f.d. Gefle och Gif Sundsvallspelaren Erik Granat som gör stor skillnad på mittfältet. Känns som att hemmalaget i kraft av högre motivation borde vara favoriter. Finns nog inget incitament för gästerna att spela ner sin närmsta granne och publika inkomstkälla i division 3 heller så det ligger nog nära tillhands att man experimenterar lite för framtiden i Älgalägret.

Mitt tips: 3-1 Spana in oddset hos Snabbare

IFK Östersund - Bodens BK

I händelse av seger är Boden klara seriesegrare vilket man såklart siktar på. Nu är inte Östersund ett lag man leker med hursomhelst, på hemmaplan kan man definitivt störa serieledarna vilket jag faktiskt tror att man gör. Jämtarna har imponerat på slutet, att som enda lag göra 3 mål på ytterst försvarsstarka Luleå visar vilken kvalité som finns i laget. Hemma på Jämtkraft Arena är man normalt ännu tuffare att hantera och när man får vara med och röra till det för topplagen har man allt som oftast förmått att visa sig från sin bästa sida. Man ska komma ihåg att Boden har ca. 75 mil buss i benen med övernattning, det brukar vara en ännu större faktor ju närmre slutet på säsongen man kommer.

Mitt tips: 1-1 Spana in oddset hos Snabbare

Gottne IF - Skellefteå FF

Gottne har skickat hem Kevin Nyarkos lekkamrat längst fram i Watt Ndongo vilket påverkar offensiven högst påtagligt. Det faktum att matchen spelas på naturgräs i Gottne talar ändå till hemmalagets fördel med det aggressiva mittfältet anfört av kapten Danny Harmon man förfogar över. FF brukar alltid vara starka på hösten och man har sin vana trogen en lång förlustfri svit även detta år att slå vakt om. Men att de skulle ta alla poängen på svårspelade Haraldsängen tror jag ändå är lite för mycket att hoppas på för guldstadsgänget.

Mitt tips: 2-2 Spana in oddset hos Snabbare

Kiruna FF - IFK Luleå

Hyperintressant möte för toppstriden längst upp i norr. Ett riktigt rivalmöte dessutom som Kiruna vanligtvis säljer sig oerhört dyrt i. FF har förvisso inte rosat marknaden på slutet, men det brukar sällan betyda så mycket när inspirationen rinner till då "hasafötterna" ska motas vid grind. Mycket kommer säkerligen att handla om vem som får ledningen, som vanligt då Luleå är inblandat, och får Kiruna första målet så tror jag de får minst oavgjort.

Mitt tips: 1-1 Spana in oddset hos Snabbare

Bergnäsets AIK - Friska Viljor FC

MItt lag hade tur som kunde avgå med segern mot Sund senast. Det var mycket nerver och påtagligt slarvigt. Ska vi betvinga BAIK i det ogästvänliga och cyniska lagets egen kula så måste vi verkligen ha skallarna med oss och prestera betydligt bättre. Luleålaget har såklart flyttat matchen till naturgräs och kommer göra absolut allt för att hjälpa sina lokala grannar som vi slåss med i toppen. Med det sagt så är hemmalaget ändå under stark press, man borde vara högre i tabellen med de kvalitetsspelarna man har och tappad poäng här innebär sannolikt ett degraderingsfiasko som få såg komma inför säsongen. Frågan är hur det står till med självförtroendet när det kommer till kritan mot bakgrund av det.

Mitt tips: 1-3  Spana in oddset hos Snabbare

Sandviks IK - Ytterhogdals IK

YIK har radat upp förluster på slutet och verkar helt ha resignerat inför kung Bores ankomst. Att betvinga Sandvik i deras hemmaborg på naturgräset låter sig inte göras utan en stor portion av kombinerad kvalité och moral. Det senare saknar gästerna ju fullständigt och jag kan inte tänka mig att de håglösa legoknektarna har ändrat inställning framemot denna uppgörelse då all seriedramatik knappast lär innefatta härjedalingarna i fortsättningen heller då man har seriejumbon UFC akademi i slutomgången om det, mot förmodan, skulle krävas en pinne till då.

Mitt tips: 3-0 Spana in oddset hos Snabbare

Umeå FC Akademi - Storfors AIK

Akademin har verkligen inte något motiverande utgångsläge. Dock brukar man ha betydligt lättare att åtminstone bjuda upp till kamp hemma på Umeå Energi Arena SOL. De fysiska motståndarna från Piteå är väl emellertid knappast någon drömmotståndare så till syvende och sist så tror jag att man, symptomatiskt nog som den jumbo man är, ändå drar det kortaste strået. Storfors är på väg mot sin bästa placering hittills i division 2 och kommer därför in med den nödvändiga stabiliteten som Umeås ungtuppar helt saknar i dagsläget.

Mitt tips: 1-2 Spana in oddset hos Snabbare

Division 2 norrland odds

Såhär ser tabellen ut i Division 2 norrland

Vem är Erik?

Erik är verksam inom föreningen Friska Viljor. Vår sponsorsklubb som just nu går som tåget i tvåan!

Du vet väl om att du kan köpa andelar av Friska Viljor och även stödja föreningen? Klicka här!