• Hem
  • Nyheter
  • Erik med veckans bästa spel i Division 2!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Erik med veckans bästa spel i Division 2!

Division 2 13 oktober 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här.

Spela på Division 2 med Snabbare

Snabbare

100% upp till 600 SEK

Snabbare är ett spelbolag som satsar på svensk fotboll, däribland division 2. Här kan man ta cash out, bygga spel eller bara livespela på tusentals ligor. Spela på matcherna hos Snabbare så får du en trevlig bonus dessutom.

Hämta 600 kr bonus

18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!


Bodens BK - Sandviks IK

Boden fick, trots förlust senast, med sig resultaten som krävdes för en säkrad serieseger och får nu möjlighet att defilera hemma på flashiga Boden Energi Arena. Sandvik i sin tur säkrade kontraktet genom en programenlig seger mot notoriskt ointresserade Ytterhogdal. Det kommer därför troligtvis bli en match där bägge lagen luftar sina bänkspelare och roterar friskt, vilket gör allt lite svårbedömt. Men jag tror Boden, segerrusiga efter firandet förra helgen, ändå har den hetare viljan att visa sig från sin bästa sida inför hemmapublik, sponsorer och vad som komma skall nästa år.

Mitt tips: 3-1 Spana in oddset hos Snabbare

Friska Viljor FC - IFK Östersund

Östersund har hysterisk form för närvarande och har slagit både Luleå och Boden på slutet. Bookmakers gör nog klokt i att hålla dem som favoriter mot ett stukat Friska Viljor som inte gick att känna igen senast mot Bergnäset då man verkligen hade chansen att sätta press på Boden inför sista omgången. Mitt lag saknar Tobias Forsberg (utvisad senast) och, i mina ögon kanske seriens bästa mittfältare, Ludvig Kallin som är utvarnad, men har allt i egna händer beträffande kvalplatsen. Det gäller att vi vågar spela ut och tro på vad vi gör, vilket alltid är mycket lättare sagt än gjort som bekant. Spännande blir det under alla omständigheter!

Mitt tips (med hjärtat): 2-1 Spana in oddset hos Snabbare

Älgarna-Härnösand IF - Bergnäsets AIK

Intressant match som handlar om överlevnad för gästerna i bottenstriden. Bergnäset lyckades på sitt karaktäristiska sätt gneta, grisa och tjafsa till sig 3 poäng mot oss i FV senast. Väldigt frustrerande och man hade mord i sinnet när vi lämnade Luleå i lördags. Till syvende och sist är det dock bara att låta dem njuta tills vidare, fokusera på den egna prestationen som inte var bra nog och spara ilskan tills vi möts igen. Älgarna lyckades på ett imponerande sätt detronisera Bergnäsets bottenkonkurrent Sund i den senaste omgången trots att man redan säkrat kontraktet... eller kanske just därför. Det blir, högst troligt, en hetsig historia mellan två cyniska huvudtränare som inte drar sig för något. Intressantast kanske att se vem som vinner den matchen i matchen... Luleålagets tuppkam brukar dock vara betydligt mindre på bortaplan så både mitt tips såväl som mina sympatier går i hemmalagets riktning.

Mitt tips: 3-2 Spana in oddset hos Snabbare

IFK Luleå - Sund IF

Med sitt rutinerade lag borde Luleå vinna detta alla dagar i veckan, i synnerhet på hemmaplan där man oftast får utdelning på sin tidiga forcering. Det ligger ändå en del press på hemmalaget som generellt inte direkt sprudlat i sin offensiv under säsongen och dessutom saknar avstängde målskytten Begliardi, helt givet är det därför inte. Jag tror dock inte att Sund är ett tillräckligt homogent lag för att stå emot norrbottningarna i 90 minuter så något annat än en programenlig hemmaseger vore en stor överraskning.

Mitt tips: 2-1 Spana in oddset hos Snabbare

Skellefteå FF - Kiruna FF

Skellefteå har sin vana trogen vaknat till sent omsider och hemma på Elektrolux Home Arena förlorar man inte ofta på en säsong. Kiruna tog, inte oväntat men likväl imponerande, poäng av antagonisten IFK Luleå hemma senast och har fortsatt sina grabbar vid gott mod. Med det sagt så är ännu en lång bortamatch, och dessutom betydelselös, i slutet på säsongen inget som talar till gästernas fördel. Man har haft nog problem med lagen på den undre halvan på bortaplan i år. Här möter man ett topplag i form som kan spela avslappnat. Jag kan bara se detta FF-möte sluta på ett sätt.

Mitt tips: 4-1 Spana in oddset hos Snabbare

Storfors AIK - Gottne IF

Att möta Storfors borta på Heden är aldrig enkelt. Laget krigar matchen igenom och tror på sig själva till 100%. Gottne har i grunden mer kvalité i sin trupp än hemmalaget, men frågan är om man orkar motivera alla sina importer en sista gång. Jag tror det bli på håret och att inget av lagen orkar mobilisera det där lilla extra som krävs för att avgå med segern. Det handlar trots allt om två lag som gillar att "brottas" och då brukar motivationen och hungern vara tungan på vågen, vilket båda saknar utifrån sina respektive tabellpositioner att döma.

Mitt tips: 1-1 Spana in oddset hos Snabbare

Ytterhogdals IK - Umeå FC Akademi

Seriens två överlägset sämsta lag ifråga om dagsform. Jag hade tippat emot bägge dessa lag om något av dem mött något annat motstånd än varandra. YIK är, som jag varit inne på många gånger, helt utan själ och kommer vika ner sig om det går det minsta emot. Akademin å andra sidan saknar helt stabilitet, i synnerhet i de bakre leden, så det handlar egentligen om vem som åtminstone kan hålla ihop det något sånär. Jag tror att YIK:s legoknektar ser sin chans att göra poäng och skapa youtubeklipp att addera till sitt CV inför sitt val av nästa klubbadress.

Mitt tips: 5-2 Spana in oddset hos Snabbare

Skarmavbild 2022 10 14 kl 00 01 08

Såhär ser tabellen ut i Division 2 norrland

Vem är Erik?

Erik är verksam inom föreningen Friska Viljor. Vår sponsorsklubb som just nu går som tåget i tvåan!

Du vet väl om att du kan köpa andelar av Friska Viljor och även stödja föreningen? Klicka här!