• Hem
  • Nyheter
  • Försnack med Bosse inför CL-kvartarna: "Att få första matchen på bortaplan kommer få stor betydelse"
Bosse om CL slutspelet
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Försnack med Bosse inför CL-kvartarna: "Att få första matchen på bortaplan kommer få stor betydelse"

Champions League 7 april 2024

FOTBOLL. På tisdag är det dags för Champions League-slutspelet att sparka igång igen och nu är vi framme vid kvartsfinalerna. Här följer ett "försnack" med fotbollsexperten Bosse Petersson som kommenterar turneringen hittills, vad han tror om kvartsfinalerna och vilka som slutligen vinner denna prestigefyllda turnering.

Sportbonus:

Upp till 1500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod:

Bosse Petersson: "Champions League är det bästa jag vet!"

Åtta lag, det är vad som återstår i turneringen och snart är de bara fyra då vi ska gå från kvartsfinal till semifinal innan vi slutligen har svaret på vilka två lag som gör upp om pokalen som alla drömmer om. Vi har tagit tempen inför stundande kvartsfinaler med fotbollsexperten Bosse Petersson som har ett gott fotbollsöga och inte minst vad gäller Champions League som han följer flitigt!

"- Vi får se världens bästa spelare & coacher i samma tävling, det är fantastiskt" 

- Champions League är det bästa jag vet! Vi får se världens bästa spelare och coacher i samma tävling, det är fantastiskt. Årets upplaga blir den sista i sitt slag och vi kommer få oss presenterat ett helt nytt upplägg inför 2024/25 års turnering. Sämre eller bättre...? Det återstår att se, men tanken är att få se jämnare matcher och då i tabellform.

Leao Champions League AC M Ilan

Leão och AC Milan höll till i Grupp F tillsammans med Borussia Dortmund, PSG & Newcastle. Där blev Milano-laget grupptrea på samma poäng som grupptvåan PSG och tre poäng före jumbon Newcastle.

Är det några klubbar som har underpresterat enligt dina förväntningar?
- Jag ser framförallt tre klubbar som hade högre ambition än utfallet i årets upplaga och det är Manchester United, Newcastle och förra säsongens semifinalister, AC Milan som underpresterade redan i gruppspelet till stor besvikelse både för lagens supportrar och ekonomiansvariga.

Bosse om kvartsfinalerna

Nästa vecka med start på tisdag och sedan fortsätter det under onsdagen så är det dags för avspark i två av fyra kvartsfinaler. Därefter får vi vänta en hel vecka innan CL-slutspelet rullar vidare och här följer spelschemat, match för match samt var matcherna kommer att spelas och när bollen sätts i rullning, vilket nu för tiden är klockan 21:00 i Champions League-sammanhang. 

Champions League 2023/2024 - Kvartsfinaler

Arsenal - Bayern München

⏰ Matchstart: Tisdag 9 april klockan 21:00
🏟️ Arena: Emirates Stadium (Kapacitet: 60 704)
🏙️ Plats: London, England

Real Madrid - Manchester City

⏰ Matchstart: Tisdag 9 april klockan 21:00
🏟️ Arena: Estadio Santiago Bernabéu (Kapacitet: 83 186)
🏙️ Plats: Madrid, Spanien

Atlético Madrid - Borussia Dortmund

⏰ Matchstart: Onsdag 10 april klockan 21:00
🏟️ Arena: Metropolitano Stadium (Kapacitet: 70 460)
🏙️ Plats: Madrid, Spanien

PSG - FC Barcelona

⏰ Matchstart: Onsdag 10 april klockan 21:00
🏟️ Arena: Parc des Princes (Kapacitet: 48 229)
🏙️ Plats: Paris, Frankrike

Fotbollsexperten Bosse Petersson ser fram emot samtliga matcher, men när vi frågar efter någon match som sticker ut lite extra så faller det till slut på vad som komma skall från Madrid och Santiago Bernabéu-stadion. 

- Det är verkligen några ruggiga kvartsfinaler att vänta här och samtliga skulle kunna vara finalen faktiskt. Jag kommer självklart kolla och analysera alla fyra, men mest intresse faller på Real Madrids möte med Manchester City som är en repris på semifinalen från i fjol (2023), som Man City vann med totalt 5-1 och där får vi dessutom se ett riktigt gigant möte på "coachbänken" med Enrique mot Xavi. Puh!

Enrique och Xavi tva fore detta kompanjoner i FC Barcelona men numera ar Enrique coach for PSG

Enrique och Xavi, två före detta kompanjoner i FC Barcelona men numera är Enrique coach för PSG.

För att avancera från denna kvartsfinalsrunda och för att förbli ett lag som är med och slåss om den åtråvärda Champions League-pokalen måste man vara bäst över 180 minuter plus eventuell förlängning och straffar. Det är alltså en bortamatch och en hemmamatch som gäller hela vägen fram till finalen som sedan spelas på Wembley Stadium i London och här anser Bosse att det är fördel för laget som inleder på bortaplan.

"Man City, Dortmund & Barcelona avgör på hemmaplan"

- Att få första matchen på bortaplan tror jag kommer få stor betydelse. Man C, Dortmund och Barcelona avgör mötet på hemmaplan och blir semifinalklara. Fjärde lag till semi, i min analys, blir Arsenal som slår Bayern Munchen på Emirates och sen stänger butiken på bortaplan. Arsenals sätt att spela försvarsspel mot Man C i Premier League senast(0-0) imponerade stort.

Odds på Bosses CL-tankar: Att avancera till semifinal

  • Manchester City, Borussia Dortmund, Barcelona & Arsenal

    12.69

Bosse om vilka lag som tar sig till Champions League-final

Vi låter Bosse avsluta uppsnacket inför stundande kvartsfinaler med att sia om hur årets Champions League-final kommer se ut. Vi vet var och när den kommer att genomföras, men vilka lag deltar? 

"Där tror jag stenhårt på Man City"

- Finalen i Champions League på Wembley i London den 1 juni kommer spelas, i mitt huvud, mellan Manchester City och Barcelona och där tror jag stenhårt på Man City! Skador på nyckelspelare på vägen fram till finalen blir naturligtvis avgörande som alltid, men känslan är att Pep Guardiola har flest ägg i den korgen och därför ser jag City som vinnare just nu. Och på tal om coachmatch som vi pratade om innan, två Barcaikoner mot varandra i en Champions League-final! Det är läge för fest och fotboll på högsta nivå.

Manchester City vinner Champions League igen

Manchester City vinner Champions League igen, om Bosse får som han tror just nu.

Odds på vinnare av Champions League 2023/2024

Fem spelbolag med odds på Champions League

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. Upp till 1500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

  2. 100% upp till 500SEK

    18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

  3. Upp till 500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

  4. Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

    Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

  5. 100% upp till 500 SEK