• Hem
  • Nyheter
  • Fredrik Bremberg: "Djurgården slår ur underläge i år"
Fredrik Bremberg Djurgården
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Fredrik Bremberg: "Djurgården slår ur underläge i år"

HockeyAllsvenskan 13 september 2023

Djurgården föll på målsnöret förra säsongen efter att ha förlorat mot Modo i finalserien av Hockeyallsvenskan. I år nämns man inte som favorit då exempelvis Brynäs ser starka ut. Bremberg tror ändå det kan bli en rolig säsong.

Bremberg om Djurgården Hockey och resan tillbaka till SHL

Fredrik Bremberg har lagt skridskorna på hyllan och jobbar numera som "läktarexpert" för Djurgården. Målet - att hjälpa laget tillbaka till SHL. Vi har träffat Djurgårdsikonen.

Djurgården var nära en snabb tillbakastuds i fjol, men föll på målsnöret. Hur känner du om framtiden för DIF Hockey?
- Vad ska man säga... Modo var bättre i finalspelet, sett över sju matcher. Det var också mycket skador i fjol, hoppas på en bättre skadefri trupp i år. Vi är inte storfavoriter och det kanske kan gynna. Tror att de kan slå ur underläge och att de yngre spelarna kan blomma ut. Förhoppningsvis får vi en bättre start i år också än i fjol och att vi bibehåller formen till slutspelet, det är då det gäller.

Johan Garpenlöv ersatte Joakim Fagervall i fjol och är nu fortsatt huvudansvarig tränare, även om det blir en ny säsong i HA. Fredrik är nöjd över Garpenlöv blir kvar och ser det som en positiv grej att man inte behöver "starta om" med en ny huvudtränare.
- Fördelen för "Garpen" nu är att han är med från start. Han behöver inte starta om som i fjol. Känner inte Fagervall tillräckligt bra, men förhoppningsvis kan Garpenlöv hitta en bra kedjekemi direkt som gynnar laget. Jag hoppas att laget matchas hårt hela säsongen, det ska dem orka. Tror som sagt också att det kommer vara bättre för "Garpen" att vara med från start inför denna säsong.

Johan Garpenlov DIF tranare

Garpenlöv ersatte Fagervall i fjol och blir kvar en säsong till - något som Bremberg uppskattar.

Nu är Brynäs laget som kliver in i HA 2023/24 som favoriter med ”fallskärmen” från SHL med allt vad det innebär. Tror du det passar DIF att ”slå ur underläge” jämfört med Bryäs som har pressen på sig i kampen om ett SHL-kontrakt till nästa säsong?
- Det är stor skillnad att åka ner till exempelvis Tingsryd en onsdagskväll jämfört med de större charmiga arenorna i SHL på tisdagskvällar. Det kommer bli en omställning helt klart, men visst kommer Brynäs vara ett topplag. Förhoppningsvis för oss Djurgådare så faller de i slutändan, avslutar "Linkan".