Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2! » Nyhet »…
 • Hem
 • Nyheter
 • Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 9 juni 2022

Erik Johansson kommer med veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam inom föreningen Friska Viljor FC som spelar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. Han besitter stor kunskap kring serien och har hittat några godbitar åt oss till helgens matcher. Första matchen spelas redan torsdag kväll! Läs hans tankar här.

Fastbet

Fastbet

100% upp till 1000 SEK

Fastbet har just nu en riktigt fin bonus som ger oss 100% upp till 1000 kronor! Spana in bonusen och sidan som har ett stort och rikligt utbud på svensk fotboll!


Division 2 Norrland

Älgarna-Härnösand IF - Sund IF
Spelas redan ikväll. Svårtippad match på förhand och lite utav ett derby då det bara skiljer 5 mil mellan Sundsvall och Härnösand. Älgarna har överraskat positivt så här långt, man har slagit både Luleå och Boden hemma vilket verkligen imponerar! Bägge segrarna var dock en parkering av bussen i 90 minuter. Tveksamt om man besitter kvaliteten för att hålla sig kvar egentligen så varje match är en kamp mot oddsen. Sund är väl ungefär på samma nivå som Älgarna så därför ligger krysset nära tillhands med en viss övervikt åt hemmalaget just i kraft av hemmaplan och styrkan man ändå visat där.

Mitt tips: 1-1 

(Spela oavgjort till 3.75 gånger pengarna hos Fastbet)

Storfors AIK - Umeå FC Akademi

Ungtupparna i UFC:s akademi brukar ha en tendens att växa in i serien vartefter man får lite mer a-lagsrutin för talang finns. Storfors borta på deras lilla och studsiga konstgräsmatta av det något äldre snittet brukar dock medföra mycket närkampsspel som jag tror kommer passa akademigrabbarna sällsynt illa. Nu spelar förvisso UFC:s a-lag dagen efter akademilaget. Men jag tvivlar på att någon dubblerar med resa till Piteå på lördag och Stockholm på söndag

Mitt tips: 3-1 

Spana in om oddsen släppts


Bodens BK - IFK Östersund
Boden är kanske seriens bästa lag och hemma förlorar man väldigt sällan. IFK Östersund skall dock inte lämnas utan chans här. Spelmässigt kan jämtarna mäta sig med alla lag i serien. Det är bara spetsen som saknas lite. Boden kommer att driva på offensivt, vilket kan öppna upp fina omställningslägen för Östersund som andra lag annars kanske inte är lika generösa med att bjuda på. Dristar mig därför till ett litet skrällkryss här även om resan för gästerna på ca. 8 timmar nog sitter i benen.

Mitt tips: 2-2 (Över 3.5 mål är fint!)

Spana in om oddsen släppts

Skellefteå FF - Gottne IF
Nu är det upp till bevis för Gottne vart man står i förhållande till övriga topplag. Det var längesedan man mötte ett lag på övre halvan och de lag man mött av dem, Boden och Östersund, kunde man inte hålla jämna steg med spelmässigt även om man fick med sig oavgjort mot jämtarna. SFF:s konsgräsmatta är dock även den av det studsigare slaget vilket nog rimligen borde gynna gästerna från Örnsköldsvik som inriktar sitt spel mer mot kamp och snabba omställningar. Bägge lagen har lite problem i backlinjen samtidigt som man är målglada framåt så tror därför på att det kan bli en delfullträffar i denna drabbning.

Mitt tips: 2-2 (Båda lagen gör mål är ett alternativ)

Spana in om oddsen släppts

Friska Viljor FC - Bergnäsets AIK
Nu är ju mitt hjärta gulsvart, vilket den som läser detta såklart ska vara varse om. Men även med neutrala glasögon så bör vi, sett till rådande tabell, vara klara favoriter på förhand. Bergnäset har dock spottat upp sig lite på slutet och har några mycket, med division 2 mått mätt, skickliga spelare i Max Wårell, Barzan Jamshidi och Precious Idodo Johnson att hålla ett extra öga på. Men Friska Viljor bör, som sagt, vinna under normala omständigheter. Övikslaget är hittills obesegrade hemma på Skyttis och kommer bara hemmalaget upp i nivå så ska inte BAIK vara laget som bryter den sviten.

Mitt tips: 4-1 

Spana in om oddsen släppts

Ytterhogdals IK - Sandviks IK
YIK:s multinationella lagbygge är som vanligt seriens mest oberäkneliga lag. I år är det finsk prägel på mycket, de är generellt lätta i kroppen och passar enligt mig inte särskilt bra på Svedjevallens naturgräs, åtminstone inte om planen fortfarande är lika ojämn och svårbemästrad som då vi i Friska Viljor var där i maj. Sandvik har dock heller inte imponerat och deras backlinje är minst sagt trög. Man har dock en hel del kilon offensivt som borde kunna ställa till besvär för härjedalingarna. Man ska vara medveten om att Ytterhogdal har en väldigt tunn bänk så ju längre matchen går desto mer lär det tippa över till gästerna.

Mitt tips: 1-2

Spana in om oddsen släppts

IFK Luleå - Kiruna FF
Luleå i kraft av sitt ramstarka försvar borde bli övermäktigt för gruvgrabbarna som alls inte är dåliga och förmodligen landar någonstans i mitten då tabellen ska till att summeras. Men utan skadade Adam Johnson så saknar Kiruna det offensiva hotet som man behöver borta mot ett lag som Luleå. De poäng som man tar av topplagen, gör man som regel på hemmaplan även om denna bortaresa "bara" är 30 mil.

Mitt tips: 2-0

Spana in om oddsen släppts

Tabell divison 2 norrland

Tabellen i Divison 2 Norrland

Om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

 • Grundad: 1994
 • Ort: Örnsköldsvik
 • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
 • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

 • TVSK
 • FC Stockholm
 • Skiljebo SK
 • Enköpings SK

Fler spelnyheter & kampanjer

Anders Limpar: "Han bör ta över som förbundskapten för Sverige"

30 september 2022

Anders Limpar har spelat för Sverige både i VM och EM. Han är svensk mästare, englesk mästare och vunnit både guldbollen, FA-cupen och ligacupen. Med andra ord vet Anders vad som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.39)

Premier League 29 september 2022

Det är dags för en ny kupong på Stryktipset och nu får vi mycket Premier League och hela 15 miljoner i jackpot. Läge att sätta 13 rätt? Då krävs det bra spikar och skrällar. ... Läs mer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

100% upp till 5000 kronor » Läs om Hajpers nya Ultrabet!

26 september 2022

Ny stor bonus från Hajper ger spelaren två val. Atningen 100% upp till 5000 kronor eller hela 500 kronor i ett Ultrabet från idag måndag. Läs allt om deras ultrabet som ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer