Speltips och Spelförslag med fina odds från Division 2
 • Hem
 • Nyheter
 • Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!
Division 2 Norrland
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 17 juni 2022

Ny helg och nya spel från vår gästtippare Erik Johansson som återigen har sina tankar klara i Divison 2 Norrland. Läs hans spelidéer och hitta bästa oddset hos Fastbet som fokuserar stort på Svensk fotboll och som har en riktigt fin bonus åt oss.

Fastbet

Fastbet

100% upp till 1000 SEK

Fastbet har just nu en riktigt fin bonus som ger oss 100% upp till 1000 kronor! Spana in bonusen och sidan som har ett stort och rikligt utbud på svensk fotboll!


Division 2 Norrland

Bergnäsets AIK - Bodens BK

Norrbottensderby med mycket prestige. Även om ett derby alltid är lite oförutsägbart så har jag svårt att se Bergnäset hota topplaget Boden som sin vana trogen lär mala ner den typ av motstånd som står på andra sidan denna veckoända. Bergnäset kommer ställa upp ultradefensivt och inrikta sig helt på omställningar, vilket är något att se upp med, i synnerhet som ex-bodensaren Max Wårell verkat ha hittat målformen (2 baljor senast). Men att det ska räcka för att betvinga Boden har jag väldigt svårt att se.

Mitt tips: 2-4

Lägg spelet med Fastbet och få upp till 1000 kronor bonus!

Storfors AIK - Ytterhogdals IK

Bägge lagen storvann en smula chockartat i senaste omgången. I synnerhet Ytterhogdal har känts som ett lag i total disharmoni med väldigt tunn trupp. Enligt rapporter har man dock lyckats fylla på med ett par nya namn och segern senast borde rimligtvis ge nödvändig råg i ryggen. Som jag förutspådde så blev Storfors en alltför tuff uppgift för Umeås akademi senast, mycket tack vare överlägsen fysik, styrkan på fasta situationer och allmän cynism. Här möter man dock ett helt annat typ av motstånd med enbart professionella spelare som knappast lär gå i samma fällor. Då har man få andra vapen att ta till.

Mitt tips: 1-3 

Lägg spelet med Fastbet och få upp till 1000 kronor bonus!

Kiruna FF - Älgarna-Härnösands IF

Känslan är att nykomlingshypen runt Älgarna börjar lägga sig nu. Förlusten senast mot Sund måste ha varit ett riktigt moralsänke då man, för en gångs skull, de facto var det bättre laget spelmässigt. Att sedan sätta sig och åka 80 mil i buss till Kiruna är heller inget som ger någon knuff i rätt riktning. Jag spår att det är nu som förlusterna börjar staplas på hög. Kiruna åkte förvisso också på en blytung förlust senast med sen utvisning på forwarden Bardsley och två mål på övertid i baken mot distriktsrivalen IFK Luleå. Men här är man i grunden ett bättre lag och hemma på Lombia tror jag man gör processen kort med motståndet.

Mitt tips: 4-1

Lägg spelet med Fastbet och få upp till 1000 kronor bonus!

Umeå FC akademi - Skellefteå FF

Mycket prestige historiskt mellan dessa båda stadslag. Akademin har de senaste åren också varit ett riktigt bogeyteam för FF som ändå på pappret har ett betydligt bättre lag i utgångsläget. Umeålaget får dock förmodligen tillgång till hela sin division 1 bänk med tanke på att a-laget har hemmamatch kvällen före. Det borgar för helt andra styrkeförhållanden så jag håller verkligen dörren öppen för en överraskning här, trots 0-6 i baken senast för ungdomslaget mot Storfors. Skellefteå föll också tungt mot Gottne senast trots att över tusen förväntansfulla personer var på plats för att stötta laget och tappade i och med det lite av tätkänningen. Sådant torde i allra högsta grad påverka laget negativt.

Mitt tips: 2-2 

Lägg spelet med Fastbet och få upp till 1000 kronor bonus!

Sund IF - Friska Viljor FC

Ingen bra match av oss i Friska senast då vi undkom poängförlust mot Bergnäset med blotta förskräckelsen. Fortsätter vi på det spåret så blir det förlust mot Sund som dagen till ära firar 100 år samtidigt som man har sin "riktiga" hemmapremiär på Malands naturgräs och storpublik väntas därför, vilket torde inspirera en hel del liksom segern mot Älgarna senast. Viljorna har också ett otroligt laddat derby mot Gottne som väntar runt hörnet och risken finns alltid att tankarna seglar iväg lite även om det är absolut förbjudet. Så varningen för Sund är utfärdad, men med det sagt så kan jag inte förmå mig själv att tippa mot mitt eget lag då man ändå är favorit på pappret.

Mitt tips: 1-2

Lägg spelet med Fastbet och få upp till 1000 kronor bonus!

IFK Östersund - Sandviks IK

Sandvik är den klart största besvikelsen i år. Vän av ordning undrar verkligen vad som hänt med laget som ifjol var så svåra att få hål på! 0-6 mot Ytterhogdal senast var ännu en stor plump i protokollet. Bakåt läcker det som aldrig förr och jag har svårt att se trenden brytas mot ett spelskickligt Östersund. Jämtlands IFK var inte alls långtifrån poäng uppe i Boden enligt de oberoende rapporterna. Väl på hemmaplan förlorar man sällan, även om trubbigheten offensivt emellanåt kostar, men med Sandviks bakre regioner i åtanke så vore allt annat än en 1:a på kupongen här ett direkt tjänstefel.

Mitt tips: 3-0

Lägg spelet med Fastbet och få upp till 1000 kronor bonus!

Gottne IF - IFK Luleå

Omgångens toppmatch. Hemma på idylliska Haraldsängen är Gottne allt annat än lätta att hantera. Man är, som alltid tunga och aggressiva samtidigt som man är ivrigt påhejade av lokala jaktlaget, ett antal skogsägare och ett oändligt antal mygg och knott. Här tror jag på en tillknäppt och målsnål historia, med tanke på Luleås ramstarka defensiv, där första målet verkligen blir blytungt. Luleå har, serieledningen till trots, egentligen inte imponerat. När man väl stött på en fysisk utmaning såsom Boden så har man också gått på pumpen. Gottne är lite av detsamma så därför går tipset i hemmalagets favör.

Mitt tips: 1-0

Lägg spelet med Fastbet och få upp till 1000 kronor bonus!

Division 2 tabell Norrland

Tabellen i Divison 2 Norrland

Om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

 • Grundad: 1994
 • Ort: Örnsköldsvik
 • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
 • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

 • TVSK
 • FC Stockholm
 • Skiljebo SK
 • Enköpings SK

Fler spelnyheter & kampanjer

Anders Limpar: "Han bör ta över som förbundskapten för Sverige"

30 september 2022

Anders Limpar har spelat för Sverige både i VM och EM. Han är svensk mästare, englesk mästare och vunnit både guldbollen, FA-cupen och ligacupen. Med andra ord vet Anders vad som ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.39)

Premier League 29 september 2022

Det är dags för en ny kupong på Stryktipset och nu får vi mycket Premier League och hela 15 miljoner i jackpot. Läge att sätta 13 rätt? Då krävs det bra spikar och skrällar. ... Läs mer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

100% upp till 5000 kronor » Läs om Hajpers nya Ultrabet!

26 september 2022

Ny stor bonus från Hajper ger spelaren två val. Atningen 100% upp till 5000 kronor eller hela 500 kronor i ett Ultrabet från idag måndag. Läs allt om deras ultrabet som ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer