• Hem
  • Nyheter
  • Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)
Speltips div 2 norrland
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2 (v.25)

Fotboll 23 juni 2022

Vår gästtippare Erik Johansson hade fin framgång förra veckan. Nu kommer han som återigen med nya spel i Divison 2 Norrland. Läs hans spelförslag och hitta bästa oddset hos Snabbare som höjt sin bonus till 3000 kr!

Snabbare

Snabbare

100% upp till 500 SEK

Snabbare har en riktigt bra bonus just nu till alla svenska spelare. 100% upp till 3000 kronor får vi om man inte vill testa deras revanschen! Det ger 800 kronor i ett freebet.


Division 2 Norrland

Sandviks IK - Sund IF

Trodde mer på Sund än vad de visade i senaste omgången mot oss i Friska Viljor då de gjorde en riktigt blek figur. Sandvik verkar också helt under isen för tillfället så att plocka en vinnare mellan två lag som har usel form är en verkligt svår nöt. Med andra ord så känns krysset som den givna utgången.

Mitt tips: 2-2

Sandviks IK - Sund IF

IFK Östersund - Bergnäsets AIK

Här är det inte något snack om saken. Jämtlands IFK är det klart bättre laget och klarar man bara att freda sig från gästernas omställningar så ska segern vara i hamn. Nästan 60 bussmil i benen lär inte heller gagna gästerna med deras tunna trupp.

Mitt tips: 4-1

IFK Östersund - Bergnäsets AIK

Bodens BK - Kiruna FF

Inte så givet som man skulle kunna tro på förhand. Det är alltid en hel del rivalitet mellan klubbarna längst upp i norr. Kiruna har dessutom ett tillräckligt bra lag för att kunna hota, men jag tror att Bodens malande tunga och fysiska maskineri tillslut kommer att tvinga gruv-elvan på knä.

Mitt tips: 3-1

Bodens BK - Kiruna FF

Friska Viljor FC - Gottne IF

Derbyt med stort D i nolaskogs. Bägge lagen är dessutom med och hugger i toppen vilket borgar för en publikfest modell större. Vet att diverse oddssättare håller oss i FV som klara favoriter vilket jag tror man till stor del grundar i Gottnes senaste debacle mot Luleå. Detta är dock en match som bägge lagen laddat och sett framemot i månader så jag tror inte trender eller dylikt spelar in på något avgörande vis här. Styrkeförhållanden är ganska likvärdiga så det är verkligen dagsformen som kommer avgöra.

Mitt tips med hjärtat: 3-2

Friska Viljor FC - Gottne IF

IFK Luleå - Storfors AIK

Storfors har verkligen imponerat på slutet. 11 mål på de 2 senaste matcherna skojar man inte bort. Luleå är dock ett motstånd av helt annan försvarsmässig kaliber med mittbacksesset William Olausson i spetsen, i synnerhet på fasta situationer, så här tror jag trots allt att Piteålaget kammar noll. Luleås kölhalning av Gottne senast var oväntad, men icke desto mindre imponerande. Att ett lag vinner med så stora siffror som 5-0 på Haraldsängen händer inte varje årtionde!

Mitt tips: 3-1

IFK Luleå - Storfors AIK

Skellefteå FF - Ytterhogdals IK

Man blir som vanligt aldrig riktigt klok på Ytterhogdal. Laget är extremt oberäkneligt och blandar högt och lågt som inga andra. Skellefteå är ett lag som ingen i serien slår lättvindigt. Men även hos västerbottningarna finns vissa tveksamheter kring statusen på laget. I grunden är man ett spelskickligt lag men man förlorar alldeles för ofta jämna matcher mot övriga topplag så det finns all anledning att sätta ett frågetecken kring moralen i truppen. Man faller dock sällan igenom på samma sätt som sina motståndare för dagen utan är alltid en svår motståndare oavsett vad, därför får FF mitt tecken på förhand.

Mitt tips: 4-2

Om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

  • Grundad: 1994
  • Ort: Örnsköldsvik
  • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
  • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

  • TVSK
  • FC Stockholm
  • Skiljebo SK
  • Enköpings SK