• Hem
  • Nyheter
  • Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Gästtippare: Här är veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 19 juli 2022

Erik Johansson bjuder på veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. Han besitter stor kunskap kring serien och har hittat några tips till de kommande bataljerna. Läs hans tankar här om veckans matcher.

Fastbet

100% upp till 1000 SEK

Fastbet har just nu en riktigt fin bonus som ger oss 100% upp till 1000 kronor! Spana in bonusen och sidan som har ett stort och rikligt utbud på svensk fotboll!


Division 2 Norrland

Gottne IF - Friska Viljor FC
Vi i Friska Viljor vet alltför väl vad som vanligtvis väntar oss däruppe. Ett vansinnigt hungrigt och aggressivt hemmalag som agerar ungefär som att man går på steroider första halvtimmen. Senaste mötet före midsommar valde våra rivaler dock, förvånande nog, att bara parkera bussen. Lagets bäste mittfältare Danny Harmon hade då flyttats ner i backlinjen i avstängde Muaz Othmans frånvaro vilket ledde till att vi fick ett ordentligt övertag på mittfältet. Dessa misstag tror jag inte de grönklädda gör om. Spelare för spelare har man egentligen ett minst lika bra lag som oss om jag ska vara ärlig. Vad vi i FV har är ett bättre lag, med betoning på lag, samt ett mentalt övertag då hemmalaget besitter ett visst mått av lillebrorskomplex. Men på sin hemmaplan har Gottnegrabbarna oftast en lite kaxigare svansföring så det gäller verkligen att inte ge dem lillfingret för då kommer föraktet för stadslaget att blomma ut till fullo från jaktlag och PRO mm. Då kan det bli jobbigt mentalt. Jättetuff match att sia om så tipset är verkligen med hjärtat. Sanningen är att det kan gå hursomhelst samt att första målet som vanligt blir mycket viktigt.

Mitt tips (med hjärtat): 1-3

Spana in om oddsen släppts

Friska Viljor FC - Umeå FC Akademi
Svårbedömd match såtillvida att vi i FV då har en derbymatch dessförinnan som säkerligen lite kommer att ange tonen inför denna uppgörelse. Sant är under alla omständigheter att Umeås division 1 lag börjar sitt matchande en vecka senare så akademin lär komma med starkast möjliga lag. Friska Viljor är självklara favoriter på förhand. Men matchen är inte alls lika given som tabellen hintar om just med tanke på akademins fördelaktiga sits att kunna välja och vraka bland division 1 spelare, mer eller mindre.

Mitt tips: 3-2

Spana in om oddsen släppts

Kiruna FF- Bodens BK
Av hävd är Lombia IP en skräckarena för alla lag som kommer dit. Man har tidigare spelat på en gammal typ av filtmatta som endast hemmalaget behärskat. Nu är emellertid det underlaget utbytt mot det traditionella plastgräset av mer modernt snitt, därmed är också den stora hemmafördelen för Lapplänningarna lite utraderad. Med det sagt så kanske det kan bli en bra och underhållande tillställning istället, vilket förmodligen de flesta trots allt föredrar. Jag vill fortfarande hävda att Kiruna har ett bra lag, i synnerhet om skyttekungen Adam Johnson kommit tillbaka efter skadan. Även om det inte är lika långt för Boden som för de flesta andra lag så är det ändå närmare 30 mil i buss och i genomsnitt 100 möten med renar efter vägen. Sådant tar också lite på krafterna så jag skulle inte bli förvånad om maskinen Boden får ett litet hack i skivan här av det styvnackade LKAB-kollektivet.

Mitt tips: 2-2

Spana in om oddsen släppts