• Hem
  • Nyheter
  • Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 28 juli 2022

Erik Johansson fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC, som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. Erik Johansson är väldigt välinitierad i allmänhet och har några intressanta tips gällande de kommande matcherna.

Fastbet

100% upp till 1000 SEK

Fastbet har just nu en riktigt fin bonus som ger oss 100% upp till 1000 kronor! Spana in bonusen och sidan som har ett stort och rikligt utbud på svensk fotboll!


Gottne IF - Älgarna-Härnösands IF

Ångermanlandsderby där Gottne rimligtvis vinner 9 gånger av 10. Älgarna har inte förstärkt laget nämnvärt under uppehållet och före det så hade tabellfyran bättre spelare på i princip varje position. Det handlar för Härnösandsgänget om att hålla tätt så länge som möjligt och hoppas på hemmaspelarnas frustration. Men då gäller det verkligen att ta tillvara på de få chanser man lyckas skapa och hålla tummarna för att den enda riktiga klasspelaren man har i Mehmet Hafizovic har sin dag och inte går sönder.

Mitt tips: 4-1

Spana in om oddsen släppts

Kiruna FF - Friska Viljor FC

Så var det dags för mitt lag att företa sig den 10 timmar(!) långa bussresan till Kiruna. Utjämningssystem för resekostnader mellan division 2 serier någon?? Lapplänningarna är allt annat än lätta att tas med vilket 1-1 mot serieledande Boden i söndags är ett levande bevis på. Den tilltänkta skyttekungen Adam Johnson blev då kvar på bänken hela matchen. Mycket tyder dock på att det blir comeback mot oss, i synnerhet som forwardskollegan Bardsley är avstängd. FF har bara en förlust på hemmaplan i år, den kom överraskande nog mot bottenlaget Sund i början av Maj. Vi pulvriserade UFC:s akademi senast efter en fullständigt lysande insats inför ögonen på tidigare statsministern Stefan Löfvén. Något som verkligen borde gå att bygga vidare på. Frågan är såklart alltid om det var vi som var bra eller motståndet som inte höll måttet. Sanningen ligger väl som vanligt lite mittemellan. Min vana trogen kommer jag tippa med hjärtat, men detta blir tufft. Friska Viljor går givetvis för seger, men kommer inte gråta över oavgjort i denna förväntade holmgång. Vi åker redan på fredag och övernattar i Överkalix för att komma så förberedda det bara går.

Mitt tips med hjärtat: 1-2

Spana in om oddsen släppts

Sund IF - Bodens BK

Boden tappade som bekant poäng senast och är säkert revanschsugna till tusen. Hemmalaget är inte tillräckligt stabila försvarsmässigt över 90 minuter för att kunna stå emot norrbottningarnas överlägsna fysik. För tillbakatryckta kommer man att bli, allt annat vore enormt överraskande. Därför kan jag inte se någon annan utgång i denna match än att gästerna vinner detta tämligen bekvämt. Egentligen handlar det nog mest bara om hur intresserade serieledarna är i att trampa på gasen med tanke på kommande matcher.

Mitt tips: 0-3

Spana in om oddsen släppts

Bergnäsets AIK - Sandviks IK

Sandvik är verkligen en gåta i år. Harmonin och tryggheten verkar som bortblåst för det lag som jag tror de flesta nog ändå hade på övre halvan inför säsongen. Men efter att ha sett deras backlinje mot oss så förstår jag varför de ligger där de ligger i tabellen. Med det i åtanke så tror jag de får det jobbigt med ett mer disciplinerat hemmalag som är bättre på att spela efter sina förutsättningar samtidigt som man har kvalitetsspelaren Max Wårell att luta sig mot i de offensiva omställningarna.

Mitt tips: 3-2

Spana in om oddsen släppts

Umeå FC akademi - IFK Luleå

Akademin inledde matchen mot oss i Friska Viljor i söndags med att inte låta oss låna bollen på 2 minuter innan den tillslut vackert placerades i nät. Där tog dock det roliga abrupt slut för ungtupparna. Vi sköljde över dem i våg efter våg och det blev smärtsamt tydligt hur desperat i behov dessa ungdomar var av trygghet och stabilitet när det går emot samt att det absolut måste gnissla en hel del i samarbetet med a-laget i division 1 då man inte hade med någon därifrån med mot oss trots att division 1 inte hade startat om då ännu. Att de ska ha skuggan av en chans mot ett så erfaret och cyniskt lag som Luleå mot bakgrund av det ovan nämnda håller jag för en ren utopi.

Mitt tips: 0-5

Spana in om oddsen släppts

Ytterhogdals IK - IFK Östersund

Derby i republiken där motivationen nu blir en väldigt viktig faktor. Båda lagen har tappat kontakten med toppen och harvar i ingenmansland. YIK som nästan uteslutande består av professionella utländska spelare tror jag får det svårast att kräma ur max ur sina mannar som nog börjat leta alternativ inför nästa år redan. Östersund har förmodligen lite samma problem, men där finns det trots allt en helt annan stomme av trotjänare i gruppen att luta sig emot.

Mitt tips: 1-3

Spana in om oddsen släppts

Storfors AIK - Skellefteå FF

Intressant match på förhand. Storfors avslutade verkligen våromgångarna vrålstarkt med segern i epilogen borta mot IFK Luleå som kronan på verket. Ska bli riktigt spännande att se om man nått en ny nivå och verkligen blir att räkna med framöver. Hemma på Heden är man en extra tuff nöt att knäcka även normalt så mot ett Skellefteå som sliter lite med defensiven kan man absolut fira stora triumfer.

Mitt tips: 3-1

Spana in om oddsen släppts