• Hem
  • Nyheter
  • Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Veckans bästa spel i Division 2 signerat Erik!

12 augusti 2022

Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor HC - fortsätter att leverera veckans tankar kring spel i Division 2. Han bjuder på speltips och välinitierade kommentarer i allmänhet.

Skapa konto hos Fastbet och spela på division 2

Fastbet

100% upp till 1000 SEK

Fastbet har just nu en riktigt fin bonus som ger oss 100% upp till 1000 kronor! Spana in bonusen och sidan som har ett stort och rikligt utbud på svensk fotboll!


Nytt för denna vecka är att ni kan köpa en andel av Friska Viljor och Erik som komponerat ihop raden.

Bergnäsets AIK - Sund IF


Bergnäset har värvat in rutinerade klasspelaren Arish Nouri från IFK Luleå. Luleås uttryckliga förhoppning, enligt egen utsago, är att denne Nouri ska sänka oss i Friska Viljor när vi möter BAIK i näst sista omgången. Meddelandet är mottaget och det ger oss extremt mycket tändvätska inför den matchen! Med det sagt så är Nouri en riktigt bra spelare som verkligen kan göra skillnad i ett lag som Bergnäset. Jag tror heller inte att Sund har en tillräckligt stark grupp för att kunna rubba det erkänt sluga och hemmastarka Lulelaget.

Mitt tips: 3-1

Spana in om oddsen släppts

IFK Östersund - Kiruna FF

Ännu en av Kirunas monsterresor på över 10 timmar. Sådant tar ofta ut sin rätt i långa loppet och nu är vi ju som bekant mer än halvvägs. Att FF föll mot Sandvik överraskade verkligen mot bakgrund av lagens tidigare insatser så jag är lite fundersam på hur man ska värdera lagets dagsform förnärvarande. IFK är alltid stabila, trots avsaknaden av riktig motivation i sitt ingenmansland av tabellen. Hemma är man alltid svårslagna även om offensiven ofta är lite uddlös. Dock tror jag man drar det längsta strået i den här uppgörelsen med tanke på att Kiruna är lite instabila bakåt och alltid släpper in åtminstone ett mål.
Mitt tips: 3-1

Spana in om oddsen släppts

IFK Luleå - Ytterhogdals IK

Omgångens mest givna etta på kupongen. Om inte YIK gör något drastiskt så tror jag man kommer att bli indragen i bottenstriden på allvar. Laget känns håglöst i dagsläget och att man ska kunna vända den trenden känns inte troligt med en armada bestående av endast legoknektar. Man har dessutom sin skickligaste spelare offensivt, Jimi Kovalainen, avstängd. Norrbottningarna har förvisso också sin bäste målskytt Begliardi avstängd. Men här vinner lagets tyngd och stabilitet alla dagar i veckan, även om Luleås offensiv lämnar en del i övrigt att önska vilket jag tror håller ner siffrorna.
Mitt tips: 2-0

Spana in om oddsen släppts

Bodens BK - Umeå FC Akademi 

Umeågrabbarna såg de facto klart mycket bättre ut i senaste omgången mot oss i FV. Men att dessa valpar, om än tallangfulla, ska kunna rubba maskinen Boden uppe på arenan där känns inte rimligt någonstans och stor risk att norrbottningarna tar över serieledningen på målskillnad så man lär följaktligen jaga lite mål. Boden, som enligt initierade källor kraftsamlar för att ta hem toppstriden, sägs vara på jakt efter en ny forward. Ett av spåren sägs vara den i frysboxen placerade unge UFC-forwarden Viktor Kamf. Det blir klart intressant att följa fortsättningen på den följetången.
Mitt tips: 5-1

Spana in om oddsen släppts

Friska Viljor FC - Storfors AIK

Storfors är alltid jobbiga att möta. Ett homogent lag som är starka på fasta situationer och sliter hårt för varandra. Man gör ofta fina insatser mot topplagen för att däremellan åka på oförklarliga förluster mot bottenlagen. Vanligtvis är man också väldigt starka hemma, men oroväckande nog så har man nu två raka förluster där mot Skellefteå och Älgarna. Att då åka ner till de nya serieledarna och ha större förhoppningar om poäng känns inte så rimligt. Det handlar i grunden om att vi i Friska bara ska vara inställda på en tuff kamp så vinner vi åtminstone åtta gånger av tio mot SAIK hemma.
Mitt tips: 3-0

Spana in om oddsen släppts


Sandviks IK - Gottne IF

En svårare match för Gottne än man skulle kunna tro bara genom att blicka på tabellen. Matchen spelas på naturgräs, vilket vanligtvis brukar tala till de grönas fördel. Men Sandvik är samma typ av lag och dessa matcher brukar av hävd bli jämna historier präglat av kamp. Vilket statistiken lagen emellan de senaste åren också skvallrar om. Sandviks seger mot Kiruna senast talar också lite för att det börjar bli ordning på grejerna. Man har också plockat in kvicksilvret Lewis Nihorimbere som säkert kan åsamka bortalagets, i avsaknad av skicklige Jordy van der Heyden, lite stabbiga backlinje en del huvudbry.


Mitt tips: 1-1

Spana in om oddsen släppts

Älgarna-Härnösand IF - Skellefteå FF

När man tror att det nog är slut på det roliga för uppstickarna Älgarna så slår man till med en 3-1 seger borta mot Storfors. Förvånande och imponerande! Nu är Skellefteå verkligen riktigt på g och jag har svårt att se hur laget från residensstaden ska kunna mota de spelskickliga västerbottningarna vid grind. FF, som visade imponerande styrka då man hämtade upp ett 0-2 underläge mot IFK Luleå senast, lär dominera matchbilden med eftertryck och då är man alldeles för vassa för hemmalaget att stå emot.


Mitt tips: 1-4

Spana in om oddsen släppts

Skarmavbild 2022 08 12 kl 15 40 47

Div 2 tabell

Fakta om Friska Viljor

Friska Viljor FC är en av de klubbar som Bettingstugan sponsrar under 2022! Laget spelar just nu i Divison 2 Norrland men har siktet inställt på att kliva upp till ettan i framtiden. Man hör hemma i Örnsköldsvik och spelar sina hemmamatcher på Skyttis Idrottsplats.

Fakta Friska Viljor FC

  • Grundad: 1994
  • Ort: Örnsköldsvik
  • Hemmaplan: Skyttis Idrottsplats (Konstgräs)
  • Meriter: Kvarsfinal i Svenska Cupen 2001, Superettan 2004

Fler lag som Bettingstugan sponsrar:

  • TVSK
  • FC Stockholm
  • Skiljebo SK
  • Enköpings SK

Köp en andel av Friska Viljor

Nytt för denna vecka är att ni kan köpa en andel av Friska Viljor och Erik som komponerat ihop raden. 

Ni hittar andelen här