• Hem
  • Nyheter
  • Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 15 september 2022

Erik Johansson levererar veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. Läs Eriks tankar om veckans matcher här.

Fastbet

100% upp till 1000 SEK

Fastbet har just nu en riktigt fin bonus som ger oss 100% upp till 1000 kronor! Spana in bonusen och sidan som har ett stort och rikligt utbud på svensk fotboll!


Division 2 Norrland

IFK Östersund - Älgarna-Härnösands IF
Man skulle ljuga om man hävdade att saker studsar Älgarnas väg förnärvarande. Två extremt smärtsamma övertidsförluster på kort tid, dessutom med en del tvivelaktiga domslut kopplade till dem. Frågan är om laget besitter moralen att resa sig på nytt. Det är väldigt mycket upp till bevis nu för detta är en match som borde kunna passa dem som hand i handske. Matchbilden, med ett lågt sittande och kontraslående bortalag, lär bli densamma emot Östersundskamraterna som i mötena med serietopparna Friska Viljor och Boden i det senaste så mot ett offensivt synnerligen impotent IFK har detta potential att bli jackpot för gästerna. Härnösandslaget har trots allt kontrat in imponerande 5 baljor mot ovan nämnda topplag så har man bara klarat av att kraftsamla efter de senaste övertidssmällarna så kan detta, som sagt, mycket väl bli en liten skräll.

Mitt tips: 1-2

Spana in om oddsen släppts

Bodens BK - Ytterhogdals IK
Boden har verkligen alla marginaler på sin sida i dagsläget. För tredje gången på kort tid segermålade man i slutminuterna helgen som gick. Den här gången möter man dock en själlös och oorganiserad motståndare som inte har något att kämpa för egentligen. Därför har jag svårt att se samma dramaturgi utspelas ånyo. Ytterhogdal har förvisso kvalité i laget, men det har även norrbottningarna. Utöver det har Boden, till skillnad från gästerna, både moral och fysik. Jag lutar därför ganska kraftigt åt att detta blir en enahanda historia. Som Friska Viljor-anhängare känns det på förhand också lite bittert att Boden förmodligen inte kommer behöva gå för fullt för att vinna här inför nästa helgs förmodade seriefinal jämfört med den gyttjebrottning som mitt lag lär stå inför.

Mitt tips: 6-1

Spana in om oddsen släppts

Sund IF - Skellefteå FF
Lurig match på förhand med tanke på matchens betydelse för hemmalaget. Sund har presterat helt okej på slutet och segern mot akademin senast var helt i sin ordning. Det som emellertid talar till bruksgängets nackdel är att man inte lyckats ta en enda poäng av lagen topp sex hittills. En mental barriär som inte bara krossas med ett knapptryck. För det krävs skickligt ledarskap såväl på som utanför planen samt en stark moral, vilket jag inte upplever att medelpadingarna har något av. Därmed inte sagt att man är utan chans här, FF är ju borta från allt vad toppstrid innebär och kan säkert vika ner sig med en taskig start. Men grundskickligheten och stabiliteten hos gästerna gör ändå att jag tämligen bekvämt lutar mot ännu en hedersam missräkning för Sundsvallslaget i bottenkampen för överlevnad.

Mitt tips: 1-3

Spana in om oddsen släppts

Gottne IF - Umeå FC akademi
Akademins chanser att undvika degradering i år bedömer jag som obefintliga. Man har absolut ett bättre lag nu än tidigare under säsongen, men avståndet upp är för stort som jag ser det även om spelschemat förvisso erbjuder till ett par realistiska segerchanser, men det kommer inte att vara tillräckligt med det avståndet som är upp till säker mark nu. Man ska komma ihåg att många av lagen ovanför ska möta varandra också. Av ovan nämnda segerchanser så ser jag heller inte denna som en utav dem. Med den tyngd Gottne har i sin startuppställning när den nu är fri från skador på nyckelspelare och avstängningar samt den trygga segervisshet man har hemma på "Haralds" tror jag inte man kommer till korta och viker ner sig mot några ungtuppar från Umeå på ett lerigt naturgräs.

Mitt tips: 3-0

Spana in om oddsen släppts

Kiruna FF - Storfors AIK
Kiruna bärgade en stark seger mot Gottne senast efter mål av den tidigare skadade målkungen Adam Johnson som av rapporterna att döma börjar närma sig gammalt gott slag. Något som Johnson är väldigt skicklig på är att löpa rätt och smart vilket jag tror Storfors en aning tröga backlinje kan få problem med. Jag bedömer också att hemmalaget har så många hot i luftrummet att Pitelaget kan få problem på fasta situationer trots att man normalt är relativt starka där. Kiruna har sina defensiva brister i att man inte riktigt har vapen emot motståndare med vassa djupledshot. Dock ser jag inga direkta sådana i Storfors. Därför är utgångsettan min spårning.

Mitt tips: 3-1

Spana in om oddsen släppts

Sandviks IK - Friska Viljor FC
Sandvik har alldeles uppenbart gjort analysen att man har större chans mot Friska Viljor om man spelar på sitt "egna" Sandviks IP och därför flyttat matchen från konstgräset på Umeå Energi Arena SOL där den först var planerad att spelas, trots att det ska regna oavbrutet hela veckan och att IP:s naturgräs frekvent nyttjas av otaliga ungdomslag dessutom. Detta borgar således för en uppgörelse som sprungen ur tipsextra från tidigt 80-tal med mer brunt än grönt underlag. Charmigt "oldschool" på ett sätt. Men kanske inte det mest utvecklande för spelarna, om man inte har för avsikt att sadla om till brottning då... Hursomhelst så har jag viss förståelse för den taktiska manövern och hade förmodligen kanske gjort samma sak i Sandviks situation. För oss handlar det om att ta oss an uppgiften på rätt sätt, fokusera på det vi kan påverka och gilla läget. Men det kommer inte att bli enkelt och det är många topplag som gått på pumpen borta på Sandviks IP när planens beskaffenhet dessutom varit betydligt bättre än den kommer att vara nu.

Mitt tips (med hjärtat som vanligt): 1-2

Spana in om oddsen släppts

Bergnäsets AIK - IFK Luleå
Hett derby i norr där de bägge Lulelagen slåss i varsin ände av tabellen. Dock höjer jag fortsatt ett stort varnande finger för Bergnäset som alls inte kommer bli någon promenad i parken för Luleåkamraterna. Hemmalaget spelar snålt och efter sina resurser med spets som man inte kan blunda för i Nouri, Wårell och Idodo Johnson. Om inte det klassiska lillebrorskomplexet spökar alltför mycket så känner jag tydligt skrällens vingslag över detta. Luleå gör inte speciellt många mål och eftersom Bergnäset nog ska kunna få lite utdelning med den spets man nu förfogar över så tror jag faktiskt man drar det längsta strået här, ivrigt påhejade av de lokala patrioterna.

Mitt tips: 2-1

Spana in om oddsen släppts