• Hem
  • Nyheter
  • Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här.

Fastbet

100% upp till 500 SEK

Fastbet har just nu en riktigt fin bonus som ger oss 100% upp till 1000 kronor! Spana in bonusen och sidan som har ett stort och rikligt utbud på svensk fotboll!


Division 2 Norrland

Storfors AIK - Sund IF
Här handlar det mycket om motivation. I mina ögon är Storfors det klart bättre laget och hemma på Heden är man oerhört jobbiga att tas med. Samtidigt är läget långtifrån lika desperat som hos Sund där varje match är en final. I slutändan landar ändå känslan i att Storfors tar hem det i kraft av hemmaplan och en högre grundkapacitet. Jag ser inte att Sund har vapnen som krävs för att hota tillräckligt och Storfors har trots allt inte säkrat kontraktet ännu så man ser nog detta som ett ypperligt tillfälle att göra just detta.

Mitt tips: 3-1

Spana in om oddsen släppts

IFK Luleå - IFK Östersund
Intressant kamratmöte som betyder väldigt mycket mer för hemmalaget. Frågan är om inte den långa bortaresan tar lite udden av jämtarna som verkligen parkerat i tabellens absoluta ingenmansland. Man är ju också, som jag varit inne på många gånger tidigare, väldigt uddlösa offensivt vilket leder mig till slutsatsen att Luleå sin vana trogen gör sitt mål och sedan kontrollerar hem matchen som man är så skickliga på. Spelmässigt håller jag emellertid Östersund minst lika högt och skulle man få första målet så blir det allt annat än enkelt för norrbottningarna, i synnerhet som forwardsesset Begliardi är avstängd.

Mitt tips: 1-0

Spana in om oddsen släppts

Umeå FC akademi - Kiruna FF
Kiruna får äran att bli det lag som slutligen förseglar ödet för Umeågossarna. För detta kan man rimligen inte förlora. Låt vara att akademin spelar hemma vilket vanligtvis brukar betyda en nivå upp från bortaspelet. Men som laget såg ut mot Gottne senast, en match som undertecknad såg på plats, så känns det ytterst osannolikt med något annat än en 2:a på kupongen. Man hör helt enkelt inte hemma på div. 2 nivå förnärvarande.

Mitt tips: 0-3

Spana in om oddsen släppts

Friska Viljor FC - Bodens BK
Omgångens absolut mest betydelsefulla match för den fortsatta toppstriden. Nu handlar det såklart om mitt lag så något objektivt tips blir i vanlig ordning svårt att leverera. Med tanke på mitt lags blytunga tapp mot Sandvik så har vi ett mentalt underläge modell större. Boden har radat upp viktiga segrar på slutet och kommer till matchen med en tilltro på sin förmåga som förmodligen skulle göra självaste Zlatan avundsjuk. Såklart håller jag alla mina fingrar jag har att det ska vara vi i FV som bryter den trenden. Men Boden bör med rätta hållas som favoriter.

Mitt tips: 3-2

Spana in om oddsen släppts

Älgarna- Härnösand IF - Sandviks IK
Sandvik stod för en imponerande insats mot oss i FV senast. Kruxet med Sandvik är att man består av ett gäng skickliga och rutinerade spelare som man aldrig riktigt vet var man har. De tränar och spelar när det passar dem och universitetsstudierna inte påverkas negativt. Mot oss senast hade man förmodligen en av sina bästa elvor och då är man farlig för vilken motståndare som helst. Segern mot Friska Viljor var de facto inte direkt orättvis, även om oavgjort kanske bäst speglat skeendet. Bortamatch på konstgräs mot Älgarna innebär dock en helt annan typ av match som inte alls på samma sätt är attraktiv för dessa spelare som bara deltar när det passar och dessutom med mycket att förlora för bägge lagen. Min känsla är att hemmaplansfördelen väger över till Älgarnas fördel i slutändan även om det kommer vara små marginaler som avgör.

Mitt tips: 2-1

Spana in om oddsen släppts

Skellefteå FF - Bergnäsets AIK
En match som hemmalaget vanligtvis vinner 9 gånger av 10. Nu har man emellertid både lagkapten Käller och talangfulle Grenholm avstängda vilket skulle kunna orsaka en hel del problem. Bergnäset har å andra sidan Nouri borta vilket är ett minst lika stort tapp med tanke på hur få riktiga kvalitetsspelare som finns hos bortalaget så i slutändan sitter ändå FF med trumf på hand. Enda frågetecknet finns emellenåt i effektiviteten. Men mot detta typ av motstånd tror jag skyttekungen Ieltsin kan fira stora triumfer med sin individuella skicklighet.

Mitt tips: 4-2

Spana in om oddsen släppts

Ytterhogdals IK - Gottne IF
Svårtippad match på förhand där bägge lagen knappast har lite luriga lägen i varsin ände av tabellen. YIK:s senaste bortaturné har inte alls imponerat och man behöver nog några ytterligare några poäng för att kunna kvittera ut kontraktet för nästa år. Frågan är bara hur det går att motivera dessa överbetalda legoknektar att verkligen gå in för den uppgiften. Gottne har också lite smyg på topplagen om pressen skulle börja ta ut sin rätt på dem i slutskedet så man kommer förmodligen gå all in. Tror också att det ojämna naturgräset gynnar fysiska och naturgräsvana Gottne betydligt mer än hemmalagets tikitaka-spelare.

Mitt tips: 1-4

Spana in om oddsen släppts