• Hem
  • Nyheter
  • Helgens bästa spel från Divison 2 - Vecka 15 2023
Friska Viljor
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Helgens bästa spel från Divison 2 - Vecka 15 2023

Division 2 15 april 2023

Vår succétippare Erik Johansson är tillbaka och serverar här sina bästa spel till helgens Division 2 fotboll. Ta del av analys och tips här. Oddsen hittar ni hos Snabbare.

Spela på division 2

Snabbare

100% upp till 500 SEK

Ett av få spelbolag som har odds till Division 2. Spana in Snabbares grymma plattform och fina välkomstbonus.

Hämta 2500 kr bonus

18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!


Frösö IF - Kiruna FF

Laget från längst i norr har inlett allt annat än förtroendeingivande. 0-8 på två matcher skulle ge vilken gruvarbetare som helst gråa hår och skrämselhicka. Förvisso har motståndet varit tufft, men LKAB kräver ändå betydligt mer av sina grabbar. Nykomlingarna Frösö har inlett helt okej, man uppträdde inspirerat mot erkänt hemmastarka Sandvik senast och det oavgjorda resultatet var fullt välförtjänt. Hemma på Länsförsäkringars Aktivitets Center är man alltid besvärliga att ha att göra med då underlaget är minst sagt svårbemästrat. Jag dristar mig därför till att tro på en hemmaseger trots att Kiruna, i mina ögon, fortfarande har ett bättre lag på pappret. Men spelet har verkligen inte gått att känna igen ännu. Återstår att se om en vändning kommer nu, jag väljer att tro att inspiration slår klass denna gång.

Mitt tips: 2 - 1

Spana in oddset hos Snabbare

Skellefteå FF - Gottne IF

Skellefteå har inlett som det tippade topplag man är och kommer göra livet svårt för ett Gottne som slitit med offensiven såhär långt. Tilltänkta målsprutan Jack Green har varit påfallande anonym och då finns det få substitut som kan kliva in i engelsmannens ställe. Håller FF som det starkare laget både på pappret och i realiteten. Bortalagets chanser ligger som vanligt i att få igång sina giftiga omställningar med en pånyttfödd gamling som Emir Ragipovic i spetsen. Men något annat än hemmaseger är fortfarande en överraskning.

Mitt tips: 3 - 1

Spana in oddset hos Snabbare

Friska Viljor FC - Ytterhogdals IK

Mitt hjärta klappar på sedvanligt vis för hemmalaget som följde upp en förtroendeingivande premiärseger med ett frustrerande kryss mot nykomlingarna Notviken trots stor spelmässig dominans. Skador och sjukdomar oroar en hel del. Men jag vill ändå tro att vi har vad som krävs för att betvinga den orangefärgade legoarmén från Ytterhogdal som inte på något sätt rosat marknaden hittills vilket också brukar betyda en splittrad grupp utan moral om Härjedalingarna är sig det minsta lik även detta år.

Mitt tips: 4 - 2

Spana in oddset hos Snabbare

Sandviks IK - IFK Östersund

Nya unga Östersund ser intressanta ut i år. Man har lyckats få fram en intressant spelare i forwarden Isac Häggman som går från klarhet till klarhet. Den betryggande segern mot Älgarna senast imponerar verkligen! Svårtippad match på förhand där krysset känns väldigt rimligt ändå. Sandvik är aldrig någon munsbit på bortaplan, i synnerhet inte med rappe och irrationelle yrvädret Lewis Nihorimbere i startelvan.

Mitt tips: 2 - 2

Spana in oddset hos Snabbare

Läs tipset här

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
15 apr.
16:00
Sandviks IK - IFK Östersund
Division 2
Bet: Oavgjort resultat med mål
 

Team TG - Älgarna-Härnösand IF

Fjolårets Ettanlag Team TG förfogar över en rutinerad, men aningens tunn trupp. Man kommer säkert att finnas med topp 5 när serien skall till att summeras, men är man en segerkandidat? Det har jag svårt att tro. En favorit till att vinna skytteligan har man dock i Victor Kampf. Återstår att se hur långt det räcker. Älgarna ser betydligt starkare ut i år jämfört med 2022. Värvningen av Granit Buzuku blir intressant att följa, en spelare som besitter absoluta toppkvaliteter offensivt på denna nivå, dock är det allt som oftast lite si och så med moralen. Jag tror faktiskt på en skräll här. TG kändes inte särskilt homogena då vi i Friska Viljor mötte dem på försäsongen och Älgarna är ett riktigt obehagligt motstånd, trots att man kom tillkorta mot Östersund senast.

Mitt tips: 1 - 2

Spana in oddset hos Snabbare

Bergnäsets AIK - Notvikens IK

Luleåderby där BAIK är det klart bättre laget enligt alla tänkbara kalkyler. "Notas" kommer förvisso från en skrällartad poäng hemma mot mitt FV vilket säkerligen gjorde mumma för moralen. Men detta är inte ett derby med någon direkt prestige och således inte den typ av grannuppgörelse som liksom lever sitt eget liv, vilket leder mig till slutsatsen att jag ändå lutar mot en seger för laget med mest kvalité helt enkelt.

Mitt tips: 3 - 1

Spana in oddset hos Snabbare

IFK Luleå - Storfors AIK

Storfors gjorde en synnerligen slät figur i premiären och var långa stunder helt utspelade. När man kommer hem till sitt kära Piteå är det dock ett annat lag man möts av. Det var nog få som höll det för sannolikt att man skulle kunna inkassera någon poäng mot årets tippade topplag Bergnäset, men se det gjorde man ändå. Laget är dock i första hand ett försvarande kollektiv med fortsatt 0 gjorda mål och det är verkligen inte många målchanser på kontot per match heller. Mot ett ramstarkt IFK som gått fram som en veritabel slåttermaskinen såhär långt skulle allt annat än en hemmaseger och en intakt nolla i målkolumnen vara en skräll, modell större.

Mitt tips: 3 - 0

Spana in oddset hos Snabbare