• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v11 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Helgkrönika v11 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

Champions League 15 mars 2024

Bosse Petersson sparkar igång helgen för oss med en ny rykande het krönika från fotbollens alla hörn. Denna gång med tankar kring Champions League som nu kommit fram till kvartsfinaler. Även Svenska Cupen, landslaget, årsmöten och speltips till Stryktipset finns med i denna fin fina krönika. Trevlig läsning!

Krönika med Bosse Petersson v11

CL-lottning

Arsenal - Bay Munchen
Atl Madrid - B Dortmund
Real Madrid - Man City
PSG - Barcelona

Det känns som om samtliga fyra matcher kunde vara en final på Wembley den 1 juni.
Vilka matcher!! och vilken dramatik !! att vänta nu när 1/4 finalerna ska avgöras.
Liten fördel att få börja borta och grymt starka hemmalag som Bayern, Dortmund, Man City och Barca var nog ganska nöjda med lottningen.

Vilka lag går då till semifinaler? Vilka lag har bästa coachen, bästa spelare, bästa formen?
Inte mycket skiljer lagen åt, men en viktig faktor kommer att spela roll. Erfarenhet av slutspel i CL och här slår Bay Munchen, Atl Madrid, Real Madrid och Barcelona sina respektive motståndare
Och jag tror det blir det som avgör.

Odds Champions League-kvartsfinal | Real Madrid - Manchester City

MVP

Arsenal: Ödegaard
Man C: Haaland
Real Madrid: Bellingham
PSG: M'bappe
Atl Madrid: Simone(coach)
Barcelona: Lewandowski
Bay Munchen: Kane
Dortmund: Sabitzer

Vem vinner Champions League?

Champions League pokaeln

Kvartsfinalerna lottade - så säger oddsen inför nästa utslagsrunda!

Champions League 15 mars 2024

FOTBOLL. Under fredagen har Champions League-lottningen inför stundande kvartsfinaler tagit plats. Det är fyra nya matcher att se fram emot, varav två är riktiga gigant möten! Vi ... Läs mer

JDT

Sverige har aldrig vunnit någon nationell titel med landslaget, inte ens med "världslaget 2006"! Har vi haft något bättre landslag? Ibrahimovic, Ljungberg, Anders Svensson , Mellberg Henrik Larsson, Allbäck, Kim K, Isaksson, Erik Edman Lucic osv.

Jag har sagt det förut och upprepar det gärna.
Erik Hamrén, förbundskapten 2009-2016, vågade att sätta ribban högt och bryta en nationell mentalspärr kring områden som klimatzon, genetik etc.
Klart vi kan slå dom bästa och vinna turneringar. Kan Grekland Danmark, Portugal så kan vi. För just det hyllar jag Erik!

Nu har vi fått en ny förbundskapten som vågar uttrycka att vårt landslag ska vinna matcher och med en offensiv spelstil. Det gillar jag skarpt!

En VM final 1958 och ett VM brons 1994 är vad svensk herrfotboll har i prisskåpet.

" I verkligheten är det upp till bevis och leva upp till dom stora orden", var en välkomstkommentar från media till Jon Dahl Tomasson efter att han presenterat sin första första landslagstrupp.
"Välkommen till svensk fotboll här pratar vi 4-4-2 och hur vi ska spela försvarsspel, och det har vi gjort sedan mitten av -70 talet" .
Jag ser fram emot att se landslaget under JDTs ledning och gillar hans enkla deklaration - vi ska vinna fotbollsmatcher och med en offensiv spelidé.

Så här tror jag att han kommer formera sitt lag och kommer coacha det likt Arsenals Arteta, genom att byta spelmodell 63 gånger under matchen!!
Det var Artetas enkla svar på en journalistfråga efter en PL omgång där frågeställaren ville veta vilken modell (sifferkombination) laget hade använt under matchen. Pressrummet tystnade. Vi som har varit på en fotbollsplan förstod vad Arteta menade. Fotboll är ett flexibelt och komplext spel.

Lycka till mot Portugal och vi är många, många som kommer analysera innehållet i det vi får se .

Här kommer min laguttagning, i sifferkombinationen 4-2-3-1, eller 4-3-3, eller 3-4-3, eller 3-5-2, plus 59 andra sifferkombon?
Robin Olsen
Emil Holm Starfelt Lindelöf Augustinsson
Cajuste Hugo Larsson
Kulusevski Forberg Alexander Isak.

Landslagstruppen i sin helhet

Sveriges landslagstrupp under Jon Dahl Tomasson

Årsmöten

Det har varit årsmöten i svensk elitfotboll och fler motioner än någonsin har hamnat hos respektive klubbstyrelser. Många frågeställningar långt från gängse fotbollsfrågor.
Frågan blir - hur länge orkar bra människor fortsatt engagera sig i styrelsearbete?

Demokrati är i många stycket en mödosam samhällsmodell, men den enda vägen.

Sv Cupen

Det väntar semifinal i svenska cupen till helgen. Ett derby mellan tvillingklubbarna AIK och Djurgården och många undrar, hur ska det gå?
Och inte alla menar, hur går matchen!
Alla håller tummarna, inte bara AIK are och Djurgårdare!

De vinner Svenska Cupen 2024 - alla odds

IFK Mariefred fotboll

Undertecknad har just blivit invald som ordförande i nämnda förening. Jag ser fram emot att få vara en del av en lång historia, klubben bildades 1908, och att få arbeta (ideelt) med en verksamhet som har stor betydelse för samhället Mariefred. Kul ska det bli!

Spel tips


Man City vinner cup-matcehen mot Newcastle trots att laget saknar Kevin De Bruyne. Ett revanschsuget hemmalag, efter den klena insatsen mot Liverpool, kommer vinna mot ett bortasvagt Newcastle. Jag tror att även Ipswich och WBA vinner sina fighter, en trippel kanske? Lycka till!

Skarmavbild 2024 03 15 kl 16 09 08

Motto
Det som sker stort, sker tyst!

/Bosse Petersson
som önskar er allt gott och byt gärna ut hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!

Om Bosse Petersson
Bosse Petersson

Bosse Petersson

Bosse Petersson har en lång karriär bakom sig inom fotbollen. Det började med att hans far, Ingvar Petersson, vann SM-guld för Djurgården 1955. Bosse själv hade Djurgården som moderklubb men spelade själv Allsvenskan i AIK. Som tränare blev Bosse väldigt lyckosam och representerade klubbar som AIK, Djurgården, Kalamata och PAS Gianna i Grekland och även Assyriska, Västerås, Enköping och Vasalund bland annat. Efter spelar och tränarkarriären har vi sett Bosse som expertkommentator i bland annat Viaplay där han hyllades för sina träffsäkra reflektioner från matcherna.

Numera är han stjärnexpert hos Bettingstugan och bjuder varje vecka på klockrena analyser från fotbollens alla hörn.

Bosse satte 13 rätt i debuten av Uppsnack Stryktipset och följde upp detta med 13 rätt strax efter. Förra några veckor sedan fick Bosse 12 rätt på sin uppbackade rad och hela 70 000:- in. Förra veckan blev det återigen en 12a. Formen är med andra ord god.

Här är veckans Uppsnack: