• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v12 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Helgkrönika v12 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

22 mars 2024

Ny helg och nya krönikor. Denna gång leverar Bosse Petersson sin reflektion efter Tomassons första landskamp, en landskamp som slutade med förlust 2-5. Har vi tagit ett steg fram eller två steg bak? Läs detta och mycket mer i krönikan som alla pratar om.

Krönika med Bosse Petersson v12

2x15 min

I 15 minuter såg Sverige ut som ett världslag sen kom felpassen, tekniska misstagen på löpande band och JDT fick sin första förlust som svensk förbundskapten. Även en period i andra var helt ok!

Alexander Isak hittade aldrig sin nya position, Emil Holm var direkt svag och byttes ut, Augustinssons försvarsspel hade en del att önska, Gyökeres fick få bollar att jobba med och bjöd dessutom på några stora bolltapp. Kul att se Gustaf Nilssons nickmål, en fin bänkspelare som kan förändra matchbilden.

Jag förstår att många, mest media, och resultatsupportrar kommer att svära över prestationen. Men min uppfattning är att bakom förlustsiffrorna finns en del ljuspunkter. Tror dock inte att Jon Dahl Tomasson hade valt Portugal borta som testmatch om han fått välja. Hade säkert hellre valt Estland på hemmaplan för sitt test.

Hade vi fått ett annat resultat om vi testat ett lågt försvarsspel med kontringar som anfalls idé? Sannolikt, men tycker ändå att det var ett modigt val att testa högt försvarsspel. Alltför många individuella tekniska fel(Holm och Svanberg var största syndarna) förstörde testet och nu med några dagars analysarbete så utgår jag ifrån att matchen på måndag mot Albanien kommer ge oss anledning till optimism.
Jag gillar och tror på JDT och hoppas han har styrkan att ta en dundertorsk och gå vidare med sin idé. Jag tycker ändå spelarna visade mot Portugal att dom tror på och vill göra jobbet för sin nye kapten.

Lärpengar får vi alla betala. Återbetalning på måndag?

Odds Sverige - Albanien

Olof Lundh

" Jag skiter i hur det ser, ut bara jag vinner" ett citat efter vinsten i en populär frågesport på TV.

Det kommer bli verkligheten för fotbollslandslaget när tävlingssäsongen startar i höst. Vinna matcher blir alltid huvuduppgiften för förbundskaptenen och ska du bli ihågkommen måste det levereras något till prisskåpet.

BB201230 BB753

Det var ofta inte vackert när Lars och Tommy lotsade landslaget. Men resultat, det fick vi.

Lagkapten

-94 laget hade sex 6-7 lagkaptener på plan brukar Aders Limpar säga. Lite tunt på den posten i dagens landslag. Kan Cajuste växa upp som en ledare, tar Kulusevski ytterligare ett steg behövs Emil Forsberg på plan?

Det är också en fråga i utbildnigsperioden av unga spelare. Ser våra ungdomstränare spelare med ledaregenskaper och utvecklar och stimulera detta. Fostrar vi lagkaptener i våra barn och ungdomslag?

Limpar Thern

Kaptener som Thern, Mellberg eller Granqvist finns inte i laget just nu

Rökridå

Vi är många, många fler som tittar på fotboll från tv-soffan än dom som ser matcherna live på plats.Vi betalar månadsabonemang som är en betydande del av tv-bolagens intäkt. Min avsikt var att se svenska cupsemin mellan AIK och Djurgården men det gick inte. En rökfylld arena gjorde att en hel halvlek försvann från min tv-skärm och det är inte ok.

Vad skulle hända om vi alla abonnemangskunder krävde pengarna tillbaka eftersom utlovad produkt inte
levererats?

Elda på så mycket det går men se till att leverera en tv-bild värd namnet till kick off. Inte mycket begärt om man tänker efter!

BB240317 KJ134

Speltips

Lurig Stryktipskupong! Men jag har hittat en fin trippel och tror att Frankrike, Österrike och Stevenage vinner sina matcher.

Skarmavbild 2024 03 22 kl 09 34 49

Motto

Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid

/Bosse Petersson
som önskar er allt gott och byt gärna ut hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!