• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v13 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Helgkrönika v13 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

29 mars 2024

Ny helg och nya krönikor. Denna gång leverar Bosse Petersson sina tankar kring svenska landslagets försvarsspel, saknaden av ledare, vem första passningen bör gå till, vilka som är i majoritet när det kommer till att titta på fotboll samt förstås speltips till Stryktipset. Detta vill ni inte missa!

Krönika med Bosse Petersson v13

Glad påsk till er alla!

Landslaget


En seger är en seger! Skönt för JDT o co att få en vinst. Gustaf Nilsson tog chansen att blir vår Peter Crouch, en taktikspelare att användas för att bryta mönster.

Albanienmatchen gav också klara besked på frågan var Alexander Isak ska spela! Längst ut till vänster, göra sin gubbe, vika in och sätta den i bortre krysset. Lätt som en plätt men då måste vi ha en vänsterback som förstår värdet av att mata honom med bollar. Augustinssons val att alltid vända inåt, duger inte. Första passningsalternativet ska alltid vara till Isak, i min bok.

Sverige Isak

Zlatan

Jon Dahl Tomasson har nu använt sig av ett högt försvarsspel med markeringsinslag. Det kommer inte hålla mot bättre motstånd och jag tror vi kommer få se ett nyanserat försvarsuppträdande mot Danmark och Serbien i juni (kommer Zlatan att få några minuter som spelare på Friends?)
Jag gillar en del av det som visats upp mot Portugal och Albanien men några av spelarna har spelat bort sina kort medan andra som Simon Olsson och Gustaf Nilsson stärkt sina.

Jon Dahl Tomasson

Ledare

Vi saknar ledare på plan! På -60-70 talet var fotbollen i Sverige spelarstyrd. Det var spelarna på plan som avgjorde hur matchen spelades. På -70 talet infördes en modellfotboll som styrdes av tränarna.

Jag tror vi behöver titta över, på alla nivåer, hur vi fångar upp unga ledartalanger och inte bara tittar på hur första touchen sitter. Spelare som kan lyfta sina medspelare, som kan fatta beslut på plan inte minst när det blåser emot, ställa krav etc
Vi behöver få till en renässans på spelatyper som Johan Mjällby, Patrik Andersson, Jonas Thern etc etc.

Jag ser fram emot sommarens matcher och för mig är det helt ok att Robin Olsen ibland sparkar långt.

Limpar Thern

Vart är ledarna idag?

Räknas jag?

Jag sitter numera i tv soffan och kollar elitfotbollen, ungdomsfotboll och seniorfotboll på lägre nivå kollar jag gärna live.
Jag är född in i fotbollen och älskar min sport
fortfarande idag som 78 åring. Jag har inget direkt favoritlag men många, många favoritspelare OCH jag älskar spelet fotboll.

Supportergupper är i dag organiserade i SFSU med nästan 40.000 medlemmar och det är bra och en kraft i debatten.
Vi som följer fotbollen från tvsoffan, puben bilen ,tåget, tidskrifter, tidningar, sociala medier m.m hur många är vi?
Tänk om det är en miljon supportrar som gillar Reinfeldt och VAR men ogillar bengaler och rök, men som inte har en röst I debatten.
Läge att starta en WhatsApp grupp för alla fotbollsälskare som bara vill vara supporter utan att organisera sig i en förening? Jag tror den kan bli riktigt stor!

Okej, jag bara leker med tankarna men blir ibland lite sur på att supportrar som är på plats live ges någon form av företräde i många supporterfrågor.

tv fotboll Lundh

Majoriteten följer fotbollen från soffan

Speltips

Kul och klurig Stryktipskupongen.
Min bästa spik blir Tottenham, jag tror att revanchlustan efter 0-3 mot Fulham och motivationen att försöka nå CL räcker för att slå Luton på hemmaplan. Chelsea har en liknande uppgift mot Burnley och så har jag en känsla för att Man United har en formförbättring som räcker för att slå Brentford. Se där, en liten trippel.
Lycka till!

Skarmavbild 2024 03 29 kl 08 35 04

Motto

Du behöver inte säga allt du tänker, men tänk på vad du säger.

/Bosse Petersson
som önskar er en trevlig påskhelg och byt gärna ut hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!

Om Bosse Petersson
Bosse Petersson

Bosse Petersson

Bosse Petersson har en lång karriär bakom sig inom fotbollen. Det började med att hans far, Ingvar Petersson, vann SM-guld för Djurgården 1955. Bosse själv hade Djurgården som moderklubb men spelade själv Allsvenskan i AIK. Som tränare blev Bosse väldigt lyckosam och representerade klubbar som AIK, Djurgården, Kalamata och PAS Gianna i Grekland och även Assyriska, Västerås, Enköping och Vasalund bland annat. Efter spelar och tränarkarriären har vi sett Bosse som expertkommentator i bland annat Viaplay där han hyllades för sina träffsäkra reflektioner från matcherna.

Numera är han stjärnexpert hos Bettingstugan och bjuder varje vecka på klockrena analyser från fotbollens alla hörn.

Bosse satte 13 rätt i debuten av Uppsnack Stryktipset och följde upp detta med 13 rätt strax efter. Förra två veckor sedan fick Bosse 12 rätt på sin uppbackade rad och hela 70 000:- in. Formen är med andra ord god.

Här är veckans Uppsnack: