• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v15 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Helgkrönika v15 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

13 april 2024

Bosse Petersson är tillbaka med helgens höjdpunkt - helgkrönikan! Denna gång med tankarna till presspel, dåtidens försvarare, speltips till Stryktipset och om det kanske inte behövs en regeländring för målvakterna. Allt detta och mycket mer i dagens krönika!

Krönika med Bosse Petersson v15

Höj ribban

"Vad krävs för att sätta ett bra presspel"?

Är det verkligen dagens huvudfråga i svensk fotboll? Alla, precis alla pratar presspel men för tusan, vi borde ställa oss frågan:" Vad krävs för att sätta bollen i mål"?

Risken är att vi återgår på barn och ungdomssidan till att prioritera försvarsspel. Jag vet, vi behöver få fram Johan Mjällby- typer till landslaget men det är en helt annan fråga och har inget med "presspel "att göra. Teknik, teknik, teknik måste ha hög prioritet i svensk fotboll. Har vi tränare som kan utbilda? ?

Intressant var att lyssna på Olof Mellberg under matchen PSG mot Barcelona i veckan. En av våra största försvarsspelare genom tiderna kommenterade ANFALLSSPELET i 90 minuter. Grym tv-expert tycker jag (och borde varit svensk förbundskapen, så fick jag sagt det igen).

Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg

Målvakter

Vad har hänt med denna klassiska sista utpost? Förutom att agera playmaker i eget straffområde, med mer eller mindre bra resultat, har nu positionen utvecklas till coachernas bästa taktiska vapen. Laget behöver en time out, av olika skäl, då får sista utposten plötsligt känning i baksidan av låret och lägger sig ned. Domaren kan inget annat göra än blåsa av och en beställd time out är verkställd. Jag har varit elit tränare i 40 år och aldrig upplevt en enda muskelskada på sista utposten. 

En regeländring på G?

Danmarks malvakt Kasper Schmeichel

Supportrar

Jag ÄLSKAR supportrar som ÄLSKAR fotboll. Japaner, kineser, tyskar, skåningar alla som supportrar fotbollen och vill visa upp sin kärlek till sporten. Långt ifrån supportergrupper som vill visa makt, bidra till mörka krafter, skrika hatramsor, uppmuntra till en "vi mot dom" situation inom fotbollen.
Läste i Bladet att norska tjejer som just anlänt till huvudstaden i Sverige för spel i högsta serien, har snabbt blivit utbildade av klubbens supportrar att HATA huvudstadens rivalklubbar. Varför??

Ikväll gå jag på seriepremiär som supporter och kollar en division 5 match och med en god känsla av att få uppleva en vinst för favoritlaget. ÄLSKAR ATT VINNA!

Speltips

Veckans Stryktipskupong är ett monstersvårt och med 13 miljoner extra i Jackpott. Känslan är solklar, 13 rätt kommer göra en ev vinnare mycket, mycket nöjd. Självklart gör jag ett ärligt försök att sätta rätt tecken på rätt match och kommer bygga mitt system runt 3 spikar: Southampton, WBA och Brentford.

Skarmavbild 2024 04 12 kl 10 24 32

Motto

"Var mot andra så som du vill att andra ska vara mot dig"

Lycka till

/Bosse Petersson

som önskar er en fin helg
och byt gärna ut hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!

Om Bosse Petersson
Bosse Petersson

Bosse Petersson

Bosse Petersson har en lång karriär bakom sig inom fotbollen. Det började med att hans far, Ingvar Petersson, vann SM-guld för Djurgården 1955. Bosse själv hade Djurgården som moderklubb men spelade själv Allsvenskan i AIK. Som tränare blev Bosse väldigt lyckosam och representerade klubbar som AIK, Djurgården, Kalamata och PAS Gianna i Grekland och även Assyriska, Västerås, Enköping och Vasalund bland annat. Efter spelar och tränarkarriären har vi sett Bosse som expertkommentator i bland annat Viaplay där han hyllades för sina träffsäkra reflektioner från matcherna.

Numera är han stjärnexpert hos Bettingstugan och bjuder varje vecka på klockrena analyser från fotbollens alla hörn.

Bosse satte 13 rätt i debuten av Uppsnack Stryktipset och följde upp detta med 13 rätt strax efter. Förra två veckor sedan fick Bosse 12 rätt på sin uppbackade rad och hela 70 000:- in. Formen är med andra ord god.

Här är veckans Uppsnack: