• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v3 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Helgkrönika v3 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

Premier League 19 januari 2024

Bosse Petersson är tillbaka med en ny helgkrönika och denna gång är det med fina tankar kring landslaget, svensk kontra norsk och dansk fotboll, samt vem som förtjänade att röstas fram till årets spelare. Dessutom kommer det såklart tips till Stryktipset! Ha en underbar helg alla!

Krönika med Bosse Petersson v2

Möllerberg, ett skämt?!

En av världens mest meriterade fotbollstränare José Mourinho fick med tårar i ögonen i veckan lämna sitt jobb i AS Roma.
Då, samma dag, passade Svenska Fotbollsförbundet nya generalsekreterare Andrea Möllerberg på att dra ett skämt, med bild på sig själv och Mourinho, om att kontakt är tagen om jobbet som svensk förbundskapten.
Kul tyckte hon, att skämta bort ett fiasko (Olof Mellbergs nej tack till jobbet) men jag är inte så säker på att fotbollssverige tycker detsamma.

Skarmavbild 2024 01 19 kl 13 18 38

Inget lyckat skämt av Möllerberg

Vem blir svensk förbundskapten? 

Bryr mig mindre efter att Olof Mellberg tacka nej till skambudet. Fredrik Ljungberg är självklart ett bra namn men skulle han, boende i England, acceptera ett avtalsförslag som Mellberg just tackat nej till ?
Glöm det!
Finns Tony Gustavsson på Möllerbergs lista borde ju Pia Sundhages ha funnits med på den samma. Tony med ett fint CV men knappast i samma klass som Pias.

Ex-liraren Pontus Wernblom, minns ni när han markerade bort Ronaldo i en CL-match mellan CSKA och Real Madrid, föreslog i veckan på X Twitter att hans kandidat till svensk förbundskapten heter OLOF GUTESTAM. När Wernblom skämtar förstår hela landet.

Men ingen brådis, ingen tävlingsmatch för landslaget förrän till hösten. Fan, då har jag fyllt 78!

BB230728 BB163

Får Pia snart ett samtal?

Lyssna på en miljardär

På tal om svensk fotboll.

Jag är ingen regelbunden podd lyssnare men rekommenderar verkligen att lyssna på Olof Lundh och hans intervju med miljardären Fredrik Wester.
Fredrik som just köpt in sig i en tredjedivissionsklubb i Spanien. Hans historia är intressant men det mest intressanta i intervjun är hans reflektioner kring skillnaden mellan svensk och spansk talangutveckling. Wester har en bakgrund som U-tränare i bl.a Hammarby IF.

I samma intressanta fråga träffade jag häromdagen en svensk fotbollspelare, med SM-guld, landslagsspel och proffsår på sin meritlistan, som har mycket god kännedom kring den DANSKA fotbollen.
Den danska akademiverksamheten ligger ljusår före den svenska och danska U -spelare tränar mer än dubbel så mycket som svenska spelare berättar han.

Min sammanfattning efter att ha lyssnat på dessa kompetenta personer är, att statusen på spanska U - och pojk tränare är mycket hög, planstorlek är ingen fråga i spansk fotboll, någon certifiering av akademier är heller ingen fråga i Spanien.
Danska talanger tränar mycket mer än svenska , man tävlar tidig ålder.
Hur mycket pengar lägger svensk fotboll (via konsulter) på att utreda dessa frågor.

Hur gick det till när Danmark och Norge sprang förbi oss, och hinner vi ikapp. Helst förbi!

BB100624 NJ010

Kan vi komma ifatt Danmark?

Bäst 2023!

Engelsmannen Stanley Matthews vann tidernas första Ballon D'or 1956.
Lionel Messi vann Ballon D'or 2023, och då gick alla norrmän i taket. Kom igen kära granne men vi pratar om en av världens bästa genom alla tider som också höll klassen 2023. Sitt 8e pris i kategorin världens bästa spelare.

Kevin de Bruyne bäst i världen

Erling Haaland är en unik spelare och världens just nu bästa avslutare men i min värld har han en lagkompis som kommer före i kategorin "bästa spelare", han heter Kevin De Bruyne!

2024 blir bra!


22 maj EL final i Dublin
29 maj ECL final i Aten
1 juni CL final i London och Manchester City vinner, om du frågar mig.
14 juli EM final på Olympiastadion i Berlin och England vinner, om du frågar mig.

BB240113 ZI048

Speltips
Jag spikar Brentford i sena matchen på lördag och motståndet heter Nottingham Forrest. Såg Nottingham i FA cup mötet med Blackpool och laget imponerade inte, trots seger med 3-2. Elanga är ett ? inför mötet med Brentford och laget har fem spelare som spelar i Afrikanska mästerskapen. Ivan Toney är tillbaka efter lång avstängning och Brentford har gjort ok resultat I senaste matcherna. Luktar hemmaseger lång väg!

Skarmavbild 2024 01 19 kl 13 16 25

Motto
Det omöjliga, tar bara lite längre tid

/Bosse Petersson
som önskar er allt gott och byt gärna ut hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!

Om Bosse Petersson
Bosse Petersson

Bosse Petersson

Bosse Petersson har en lång karriär bakom sig inom fotbollen. Det började med att hans far, Ingvar Petersson, vann SM-guld för Djurgården 1955. Bosse själv hade Djurgården som moderklubb men spelade själv Allsvenskan i AIK. Som tränare blev Bosse väldigt lyckosam och representerade klubbar som AIK, Djurgården, Kalamata och PAS Gianna i Grekland och även Assyriska, Västerås, Enköping och Vasalund bland annat. Efter spelar och tränarkarriären har vi sett Bosse som expertkommentator i bland annat Viaplay där han hyllades för sina träffsäkra reflektioner från matcherna.

Numera är han stjärnexpert hos Bettingstugan och bjuder varje vecka på klockrena analyser från fotbollens alla hörn.

Bosse satte 13 rätt i debuten av Uppsnack Stryktipset och följde upp detta med 13 rätt strax efter. Denna vecka har panelen semester men nästa vecka är de återigen tillbaka med nya analyser till Stryktipset.