• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v51 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Helgkrönika v51 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

Premier League 22 december 2023

Bosse Petersson reflekterar denna helg kring julen och kärleken man bör ha till varandra. Livet är kort och det finns inte tid för hat. Tankarna går även till hur fotbollen kommer förändras efter att Uefa förlorat sin järnhand över den. CL-lottningen plockas ner och förstås bästa draget på Stryktipset! En riktig popcornmatch väntar. Ha en trevlig läsning!

Krönika med Bosse Petersson v51

God Jul


Vill börja med att önska er alla en lugn fin julhelg. En tid för ljus, värme och omtanke. Ta väl hand om varandra!

Två stora fotbollsspelare lämnade jordelivet i veckan. Hans Selander, landslagsspelare och svensk mästare i Halmstad BK. Jag minns Hasse Selander som landets första riktigt offensiva ytterback med en precision i sina inlägg som jag knappast ser i dagens fotboll. Bollen satt alltid på en forward som kom löpande in mot första stolpen.

Bosse Larsson, Sveriges mest kompletta fotbollspelare alla tider. proffs I Tyskland, svensk mästare med Malmö FF, Guldbollvinnare två gånger.
Han var en förebild och "jag ville spela fotboll som han".
BB170411 PA087

Stora profiler har lämnat oss

Det skrevs historia

"UEFAs monopol är över, fotbollen är fri",
ett av många uttalandet efter ett historiskt beslut i EU- domstolen i Luxemburg. Ett beslut likt 1995 då den så kallade Bosman-domen förändrade fotbollen i grunden.

UEFA har, med beslutet i veckan, inte längre ensamrätt på att arrangera fotbollsturneringar typ Champions League. Domen innebär säkerligen att vi inom några år får se något ny gigantturnering växa fram. Stora ekonomiska krafter surrar som getingar kring sockerbiten fotboll. Mer pengar finns att hämta i en av världens största branscher.

Hur påverkar beslutet svensk fotboll?
Tuffare klimat för svenska föreningsägda klubbar? Större ekonomiska möjligheter för svenska fotbollspelare med största talangen?

Oavsett, allt är föränderligt på vår kära jord.

Saudiarabien firar ett mal

Blir det en superliga kan vi räkna med att Saudiarabien kommer med på ett hörn

CL lottning

Vilka matcher att vänta då åttondelsfinalen ska spelas i februari 2024!!! Jag har en stark känsla för Arsenal. Arteta har ett komplett lag som kan hantera många olika spelsätt. "Jag ändrade lagets spelmodell 63 gånger under matchen" svarade Arsenalmanagern på frågan om vilken spelmodell han föredrog.
Med lite tur ( Porto i 1/8 delen) i lottningen kan Arsenal absolut gå hela vägen. Bra målvakt, Europas bästa mittlås, generalen på mittfältet Declan Rice, Ödegaard en av dom bästa i positionen, tysken Havertz som efter mycket om och men har blommat ut under Arteta och på topp en anfallstrio som duger i alla sammanhang.

Kan Arteta hålla sin förstaelva på benen under våren kan det bli spel på Wembley den 1 juni 2024.
Övriga favoriter att nå 1/4 final är PSG, Inter, Dortmund, Bayern M, Man C, Real Madrid och Barcelona, tror jag.

100-åringen


Finns ljuset i tunneln efter ett långt vintermörker?. Absolut, bara att borra ned huvudet och köra mot mars 2024 då Allsvenskan drar igång premiäromgången. Intressantaste mötet? IFK Göteborg mot Djurgården.

Kan något lag utmana Malmö FF om titeln? Stockholm, Göteborg och Borås laddar om, men jag har svårt att se någon besegra mästarna över 30 omgångar.

Får man önska att vi alla, på planen, på läktaren och i tv-soffan får fira så som det anstår en vacker hundraåring. Låt oss bara ÄLSKA vår ALLSVENSKA och hylla 100 år av historia.


Arteta arsenal

Arteta nöjd med lottningen?

Odds på slutspelslagen i Champions League 2023/24

Skarmavbild 2023 12 22 kl 14 11 00

Speltips

Liverpool-Arsenal. Stormatch på Anfield där Liverpool, som alltid med historien i ryggen är favorit. Arsenal har inte besegrat Liverpool i ligan sedan 2012 när man nu gästat Liverpool.
Det säger historien och den har spelare och ledare med sig in i matchen. Jag tror det blir en fartfylld match med många mål och extremt jämnt.

Det luktar kryss lång väg på Anfield men på Stryket tar jag med Arsenal!

Motto
Kom alltid ihåg att du är unik!
Precis som alla andra!

/Bosse Petersson
som önskar er en bra julhelg och byt gärna hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!

Om Bosse Petersson
Bosse Petersson

Bosse Petersson

Bosse Petersson har en lång karriär bakom sig inom fotbollen. Det började med att hans far, Ingvar Petersson, vann SM-guld för Djurgården 1955. Bosse själv hade Djurgården som moderklubb men spelade själv Allsvenskan i AIK. Som tränare blev Bosse väldigt lyckosam och representerade klubbar som AIK, Djurgården, Kalamata och PAS Gianna i Grekland och även Assyriska, Västerås, Enköping och Vasalund bland annat. Efter spelar och tränarkarriären har vi sett Bosse som expertkommentator i bland annat Viaplay där han hyllades för sina träffsäkra reflektioner från matcherna.

Numera är han stjärnexpert hos Bettingstugan och bjuder varje vecka på klockrena analyser från fotbollens alla hörn.

Bosse satte 13 rätt i debuten av Uppsnack Stryktipset och följde upp detta med 13 rätt strax efter. Här nere kommer veckans avsnitt ut ⬇️