• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v7 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Helgkrönika v7 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

Premier League 16 februari 2024

Bosse Petersson är tillbaka med klockrena tankar från fotbollens alla hörn. Denna gång grottar han ner sig i Champions League och kommer med en förutsägelse. Dessutom får vi höra vad Bosse tycker om Tomasson som ny förbundskapten och självklart även ett tips till Stryktipset denna helg.

Krönika med Bosse Petersson v7

1/8 delar

Champions League väcker känslor, ljuva känslor.
1/8 delsfinalerna är igång och visst blev det favoritsegrar genom Man City, Real Madrid och PSG.

Mot Man City räckte inte FC Köpenhamn till trots ett drömmål av Magnus Mattson. Man City fixade segern genom vackra mål av Kevin De Bruyne, Bernardo Silva och Phil Foden. Mästarna siktar naturligtvis på en ny titel och mycket talar för en repris på 2023.

Tyska Leipzig imponerade mot Real Madrid men som vann med 1-0, utan att imponera. Imponerade gjorde däremot mittfältaren och veteranen Toni Kroos, som enligt min bok spelade en match i 90 minuter utan ett enda misstag. Unikt!

Har inte sett Lazio speciellt mycket i år men laget imponerade mycket i matchen mot Bayern Munchen och vann med 1-0. Tomas Tuchel har problem och måste snabbt få ordning på sitt lag. Håller det inte för otroligt att Lazio kan störa Bayern även på bortaplan.

M'bappe var skillnaden i mötet mot Real Sociedad där också PSG forwarden Dembele imponerade. Till veckan kommer nya läckra möten, där Inter, Arsenal och Barca blir favoriter men, men "bollen är rund" och Atl.Madrid, Porto, och Napoli kan absolut störa. Matchen PSV-Doetmund känns ruggigt öppen.

1/4 final

I min bok spelar Man C, Real M, Lazio, PSG, Inter, PSV, Arsenal och Barcelona kvartsfinaler i mars.

På tal om CL, så gillar jag Olof Mellberg som expertkommentator. Med få ord beskriver han vad som sker, en talang helt i min smak.

Man City Köpenhamn Champions League

Läs mer om åttondelsfinalerna i Champions League

John Stones firar med CL pokalen

Åttondelsfinaler Champions League 2024 - De går vidare enligt spelbolagen

Champions League 6 februari 2024

Gruppspelsfasen av Champions League är avklarad och nu vet vi vilka 16 lag som ska delta i slutspelet samt hur den första utslagsrundan ser ut då lottningen av CL-slutspelet tog ... Läs mer

Roy Hodgson

Läste en rapport om att Roy Hodgson tagits in på sjukhus och samtidigt fått besked om att hans tid som manager för Crystal Palace skulle vara över.

Jag träffade Roy för första gången 1979 då han tränade Halmstad BK och jag ledde AIK.
Sista omgången i Allsvenskan och match på Örjans vall. Halmstad BK och Roy kämpade om guldmedaljer och vi i AIK om att klara kontraktet. HBK vann matchen och AIK fick lämna Allsvenskan och det jag minns så tydligt denna för AIK så sorgliga oktoberkväll var att Roy vägrade att fira guldet framför våra ögon. Respektfullt och en tydlig bild av den stora sportsmannen Roy Hodgson.

Hans karriär är enastående och att han fortfarande vid 76 års ålder har kraften, passionen att ansvara för ett lag i Premier League är bara grymt.
Hoppas nu resultaten från testerna på sjukhuset är goda och att han efter säsongen bestämmer sig för att njuta ett liv utanför den hårt pressade elitfotbollen.
En stor fotbollsledare och en grym person.

Roy Hodgson
Casinobonus:

Upp till 500 freespins! +4 olika bonusar

Omsättningskrav: 10x bonussumma Free Spins: 500 Bonuskod: Ingen kod

Den nye?

Jon Dahl Tomasson har lämnat sitt jobb i Blackburn Rovers och mycket talar för att dansken är vår nästa förbundskapten. Jag gillar valet!
Många MFF-spelare som hade Jon Dahl som tränare uttrycker i intervjuer stor respekt för honom. "Bra spelidé, tydlig i sitt ledarskap och kan hantera alla typer av spelare".

Hans tid som ass förbundskapten till Åge Hareide gav erfarenhet av jobbet och Åge menar att hans adept är rätt man för Sverige.
Jon Dahl har förutom erfarenhet som coach/manager en enorm spelarkarriär i ryggen. Spel på högsta nivå i Danmark, Nederländerna, England, Italien, Tyskland och Spanien . Dessutom spelade han 110 A-landskamper för Danmark och gjorde 52 mål.

Tunga meriter som inger respekt i ett omklädningsrum med spelare som Kulusevski, Isak, Gyökeres, Hugo Larsson, Cajuste, Emil Holm mfl.

BB231001 BB730

Speltips

Arsenal är ett av tre lag som kan vinna Premier League, och kan dessutom gå hela vägen i Champions League.

Bra målvakt, grymt mittbackspar, Rice och Ödergaard håller yppersta klass, ytterforwards bland de vassaste i Europa. Saknar en riktigt tung avslutare men fördelar målskytte på fler spelare. Arteta har gjort ett kanonjobb!

Jag ger inte Burnley någon chans på veckans Stryktips. Trots hemmaplan ser jag inte hur Vincent Kompany och hans gubbar ska kunna hota.
Jag spika Arsenal och gå vidare!


Skarmavbild 2024 02 16 kl 12 55 50

Motto
Gör ditt bästa! Ingen kan göra mer än så.

/Bosse Petersson
som önskar er allt gott och byt gärna ut hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!

Om Bosse Petersson
Bosse Petersson

Bosse Petersson

Bosse Petersson har en lång karriär bakom sig inom fotbollen. Det började med att hans far, Ingvar Petersson, vann SM-guld för Djurgården 1955. Bosse själv hade Djurgården som moderklubb men spelade själv Allsvenskan i AIK. Som tränare blev Bosse väldigt lyckosam och representerade klubbar som AIK, Djurgården, Kalamata och PAS Gianna i Grekland och även Assyriska, Västerås, Enköping och Vasalund bland annat. Efter spelar och tränarkarriären har vi sett Bosse som expertkommentator i bland annat Viaplay där han hyllades för sina träffsäkra reflektioner från matcherna.

Numera är han stjärnexpert hos Bettingstugan och bjuder varje vecka på klockrena analyser från fotbollens alla hörn.

Bosse satte 13 rätt i debuten av Uppsnack Stryktipset och följde upp detta med 13 rätt strax efter. Förra två veckor sedan fick Bosse 12 rätt på sin uppbackade rad och hela 70 000:- in. Formen är med andra ord god.

Här är veckans Uppsnack: