• Hem
  • Nyheter
  • Helgkrönika v8 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"
HELGKRONIKA BOSSE PETERSSON
Nyhet

Helgkrönika v8 med Bosse - "Hela bollen ska ligga still"

Svenska Cupen 23 februari 2024

När vädret inte gör en på gott humör kommer Bosse och lyser upp helgen med veckans höjdpunkt - fredagskrönikan! Denna gång med tankarna till det nya blåa kortet, till Champions League-åttondelarna, till Mbappe, Zlatan och Svenska Cupen. Samt förstås vassa tips till Stryktipset. Trevlig helgläsning!

Krönika med Bosse Petersson v8

Blått kort !

Nja, jag vet inte om jag gillar idén med blått kort i fotboll. Kortet skulle innebära 10 minuters utvisning och spel 11 mot 10. Jag tror knappast det skulle gynnar spelet fotboll som underhållning.
Laget med 10 spelare skulle sannolikhet backa hem och parkera bussen i väntan på sin 10e utespelare.

En regeländringar som jag, tvärt emot det blåa kortet, tror skulle påverka spelet positivt är att vi förbjuder, efter att bollen passerat mittlinjen ett tillbakaspel utan att bollen berör en motspelare.
Vad tycker du?


Blue card

CL

Visste du att årets upplaga blir den sista i sitt slag. Nästa säsong byter CL upplägg. Träffade Viaplays utmärkte kommentator, Henrik Strömblad, som kort berättade om upplägget. Grundspelet kommer att ske i serieform, en tabell, där samtliga lag deltar och kvalificerar sig genom placering till ett slutspel.
Tack och adjö till ojämna gruppspelmatcher.

Apropå Champions League så kollade jag i veckan på dom sista åttondelsfinalerna.
Arsenal såg ut att få med sig ett kryss i mötet med Porto men Galenos drömbalja i 95e minuten grusade Artetas matchplan. Porto var mycket bra och ges faktiskt en hygglig chans i London. Arsenal kommer självklart som ett förbättrat lag, och jag blev lite förvånad över den defensiva taktik som Arteta beordrat på Estadio Do Dragao.

Trodde på att hemmaplan och ny coach skulle sätta fart på Napoli. Resultatet 1-1, efter mål av lagens skyttekungar Levandowski och Oshimen , kommer knappast räcka för avancemang. Barcelona var bäst på Maradonas hemmaplan och kommer vinna hemmamatchen. Barca är inte som förr men kommer spela kvartsfinal.
Jag hade luppen på svensken Jens-Lys Cajuste som spelade hela 70 minuter i Napoli. Blev aldrig riktigt klok på hans position, kändes som en fri roll på centralt mittfält med uppgiften att vara lite överallt. Han får godkänt betyg för insatsen och jag vill se honom som startspelare i vårt A-landslag.

BB240221 BB729

Zlatan

Nu ska han tackas av, han som många menar är vår störste genom alla tider, Zlatan Ibrahimovic.
Den 8e juni på Friends Arena spelar Sverige landskamp mot Serbien och där och då ska han firas.
Kommer han spela?

Självklart ska han spela! Minst 15 minuter måste han få av Jon Dahl Tomasson ( för visst blir det dansken som får jobbet?) och du, bli inte förvånad om vi bjuds på ytterligare ett av hans otaliga konstnummer på hur ett fotbollsmål kan göras.
När släpps biljetterna?

Zlatan EM 2021

M'bappe

Allt talar för att fransmannen spelar i spanska Real Madrid säsongen 2024/25, och fem säsonger framöver. M'bappe, Bellingham och Vinius Jr i samma anfallslinje! Jo jag tackar!

Såg förresten att M'bappe hade för avsikt att varumärkesskydda sin målgest. Jag som trodde alla möjligheter var uttömda för toppspelare som vill tjäna extrapengar när lönen inte räcker till. Var näst?

Vem vinner skytteligan i Champions League

Svenska cupen

Suveränt format på det svenska cupspelet.
Efter många, många sorgliga försök så har Svenska Cupen hittat sitt format. Men håller med Mjällby AIFs starke man, Hasse Larsson, att det är lite märkligt att Hammarby fått tre hemmamatcher i årets gruppspel. Mjällby överklagade till SvFF men fick nobben, jag funderar på om utfallet blivit detsamma om någon av toppklubbarna drabbats. Fan vet!

PL

Kollat spelprogrammet för resten av säsongen i PL.
Tre lag spelar om titeln och analysen just nu med 12 omgågar kvar att spela, så talar min kalkyl för Man City som segrare med knapp marginal. Klubben skulle då ta sin 4e titel i rad. Historia!

Vad säger ni som tror på Liverpool eller Arsenal?
Den 19 maj har vi svaret!

Odds att vinna Premier League


Speltips

12 rätt senast på Stryktipset ( Haaland missade öppet mål, 4 gånger!!) och jag satt med spik på Peps gäng.

Nu spikar jag Man United utan att blinka. 7 raka utan förlust talar för sig och nu efter några veckor tillbaka på Old Trafford OCH en anfallstrio i mycket bra form. Dessutom lite vittring på en CL plats. Med all respekt för ett bra Fulham men det här blir för svårt.

2

Motto

Det finns ingen bättre utbildning, än motgångar!

/Bosse Petersson
som önskar er allt gott och byt gärna ut hata mot älska.
Jag älskar att vinna!
Jag älskar mitt lag!

Om Bosse Petersson
Bosse Petersson

Bosse Petersson

Bosse Petersson har en lång karriär bakom sig inom fotbollen. Det började med att hans far, Ingvar Petersson, vann SM-guld för Djurgården 1955. Bosse själv hade Djurgården som moderklubb men spelade själv Allsvenskan i AIK. Som tränare blev Bosse väldigt lyckosam och representerade klubbar som AIK, Djurgården, Kalamata och PAS Gianna i Grekland och även Assyriska, Västerås, Enköping och Vasalund bland annat. Efter spelar och tränarkarriären har vi sett Bosse som expertkommentator i bland annat Viaplay där han hyllades för sina träffsäkra reflektioner från matcherna.

Numera är han stjärnexpert hos Bettingstugan och bjuder varje vecka på klockrena analyser från fotbollens alla hörn.

Bosse satte 13 rätt i debuten av Uppsnack Stryktipset och följde upp detta med 13 rätt strax efter. Förra två veckor sedan fick Bosse 12 rätt på sin uppbackade rad och hela 70 000:- in. Formen är med andra ord god.

Här är veckans Uppsnack: