Fotbolls EM 2021 grupper
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför Liverpool - PSG

Champions League 17 september 2018

Champions League är tillbaka och vi bjuds på ett stekhett möte redan första kvällen när Liverpool tar emot PSG på tisdag kväll. I denna artikel ger vi dig allt du behöver veta inför supermatchen!

Allt inför Liverpool - PSG

Om matchen
  • När spelas Liverpool - PSG?

Matchen spelas på tisdag den 18 september klockan 21:00.

  • Var spelas Liverpool - PSG?

Matchen spelas på Anfield i Liverpool.

  • Vem är domare i Liverpool - PSG?

Cüneyt Çakır (Turkiet)

  • Vilken kanal visar Liverpool - PSG på TV?

Matchen sänds på Viasat Sport Premium, Viasat Ultra HD och kan ses via stream på Viaplay.

Kampanjer Liverpool - PSG

Oddsboost på Liverpool mot PSG!

Champions League 18 september 2018

Äntligen är Champions League-fotbollen tillbaka på riktigt och vi bjuds på en supermatch redan i första omgången. Förra säsongens Champions League-finalister Liverpool ställs mot ... Läs mer

Boosta oddset på Liverpool vs PSG

Champions League 17 september 2018

Det är dags för Champions League-gruppspelet att starta och redan i den första omgången drabbas storklubbarna Liverpool och PSG samman. I samband med matchen erbjuder Betfair en ... Läs mer

Spela på Liverpool - PSG

Liverpool

Nyckelfaktorer Liverpool

  • Har inlett säsongen med fem vinster på fem matcher och laget ser bättre ut än förra årets succésäsong. Kommer senast från en 2-1 seger borta mot Spurs.
  • Henderson vilades i helgens match mot Spurs och väntas starta på tisdag. I övrigt kan vi räkna med samma startelva som spelade mot Tottenham. Frågetecken kring Firmino dock som åkte på en otäck ögonskada i helgens match och något man bör ha i åtanke.
  • Liverpool går in som favoriter och har 16 raka matcher utan förlust på Anfield i Champions League. Bör gå för tre poäng här och känner vi Klopp rätt så kommer Liverpool inte vara nöjda med en poäng.

Skador och avstängningar Liverpool:

SpelareStatus Orsak
Dejan LovrenEj tillgängligSkada
Adam LallanaEj tillgängligSkada
Alex Oxlade-ChamberlainEj tillgängligSkada
Roberto FirminoOsäkerSkada

Förväntad startelva: 4-3-3

  • Alisson
  • Alexander-Arnold - Gomez - van Dijk - Robertson
  • Wijnaldum - Henderson - Keita
  • Salah - Firmino - Mané

PSG

Nyckelfaktorer PSG

  • Har fått en stabil inledning i ligan med fem vinster på fem matcher och en målskillnad på 17-4. Nu väntar dock ett motstånd som inte kan jämföras med lag från Ligue 1.
  • Första matchen någonsin som dessa lag möter varandra i en UEFA turnering och PSG går in som underdogs. Bör vara nöjda med en poäng mot ett otroligt svårslaget Liverpool.
  • Stora frågetecken i truppen med avstängningar på Verratti och Buffon samt skador på Dani Alves och Kurzawa. Nyckelspelarna Neymar och Mbappeé kommer dock utvilade efter att varit avstängda i helgens ligamatch.

Skador och avstängningar PSG:

SpelareStatus Orsak
Layvin KurzawaEj tillgängligSkada
Dani AlvesEj tillgängligSkada
Gianluigi BuffonEj tillgängligAvstängd
Marco VerrattiEj tillgängligAvstängd

Förväntad startelva: 4-2-3-1

  • Areola
  • Meunier - Silva - Kimpembe - Bernat
  • Rabiot - Marquinhos
  • Mbappé - Neymar - Di Maria
  • Cavani
Anfield

Liverpool har inte förlorat på hemmaplan i Champions League sedan hösten 2014!

Matchanalys Liverpool - PSG

Liverpool går in som favoriter här och det finns mycket som talar för en hemmaseger även om favoritskapet inte är överdrivet stort. Liverpool kommer med en strålande start på säsongen och på pappret har Klopp en starkare trupp ifjol med nyförvärven Keita, Fabinho men framförallt Alisson mellan stolparna. Liverpool har en ruggigt bra statistik på Anfield de senaste säsongerna och det är också mycket tack vare sin hemmafördel som Liverpool är favoriter på tisdag. Drar vi bort hemmafördelen går det att motivera att oddsen skulle stå sig jämna här. En poäng vore såklart inte katastrof men tro inget annat än att Klopp kommer att trycka på gasen och gå för tre poäng i en trolig gruppfinal.

PSG har också fått en fin start på säsongen och är 100%-iga i Ligue 1 än så länge. Det går dock inte att jämföra motståndet i Ligue 1 med att åka till England och möta Liverpool. Det finns även en del frågetecken i truppen med två avstängningar på Buffon och Verratti samt skador på ytterbackarna Dani Alves och Kurzawa. Med dessa förutsättningar borde PSG vara nöjda med att få med sig en poäng här.

Liverpool går alltså in som favoriter även om matchen känns väldigt öppen på förhand. Vi bör kunna räkna med mål i denna match med ett Liverpool som har spelat över 2.5 mål i 10 av sina senaste 11 CL-matcher. PSG har spelat över 2.5 mål i sina 15 senaste CL-matcher. Med den statistiken och otrolig spets i båda lagens offensiven är det inte särskilt konstigt att oddsen på mål är pressade. Både över 2.5 mål och "Båda lagen gör mål" har spelats ned till odds under 1.50. 

Spela på antal mål i Liverpool - PSG

Speltips Liverpool - PSG

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
18 sep.
21:00
Liverpool vs PSG
Champions League
Bet: Pool och BLGM
 
18 sep.
21:00
Liverpool vs PSG
Champions League
Bet: Båda lagen gör mål & över 2.5 mål
 
18 sep.
21:00
Liverpool - PSG
Champions League
Bet: Över 24,5 regelbrott