Salah Egypten
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför Afrikanska Mästerskapen 2019

Politik 18 juni 2019

Mästerskapen i fotboll duggar för tillfället tätt och i skrivande stund är det både ett pågående Dam-VM i Frankrike och ett Copa America i Brasilien. Inom kort sparkas även det Afrikanska Mästerskapen igång, en turnering som tenderar att vara väldigt uppskattad.

När börjar Afrikanska Mästerskapen 2019?

Turneringen spelas i Egypten och startar den 21:a juni. Finalen spelas den 19:e juli. Tidigare år har Afrikanska Mästerskapen spelats i januari och februari.

Vilka är favoriter till att vinna Afrikanska Mästerskapen 2019?

Hemmanationen Egypten är för tillfället favoriter till att vinna turneringen. Ghana, Senegal, Nigeria och Elfenbenskusten är andra lag som förväntas göra upp om titeln som Afrikas bästa fotbollsnation.

Vilken kanal sänder Afrikanska Mästerskapen 2019?

C More har köpt rättigheterna till att sända Afrikanska Mästerskapen 2019.

Vilka lag är med i Afrikanska Mästerskapen 2019?

Följande 24 lag har kvalificerat sig för Afrikanska Mästerskapen 2019:

  1. Egypten
  2. Kongo-Kinshasa
  3. Uganda
  4. Zimbabwe
  5. Nigeria
  6. Guinea
  7. Madagaskar
  8. Burundi
  9. Senegal
  10. Algeriet
  11. Kenya
  12. Tanzania
  13. Marocko
  14. Elfenbenskusten
  15. Sydafrika
  16. Namibia
  17. Tunisien
  18. Mali
  19. Mauritanien
  20. Angola
  21. Kamerun
  22. Ghana
  23. Benin
  24. Guinea-Bissau

Vilka är Afrikanska Mästerskapets största stjärnor?

  • Kalidou Koulibaly (Senegal)
  • Riyad Mahrez (Algeriet)
  • Wilfried Zaha (Elfenbenskusten)
  • Sadio Mane (Senegal)
  • Mohamed Salah (Egypten)
  • Mehdi Benatia (Marocko)
  • Naby Keita (Guinea)
  • Hakim Ziyech
  • Kwadwo Asamoah (Ghana)
  • Wilfried Ndidi (Nigeria)
  • Andre Onanan (Kamerun)

Vilket spelbolag erbjuder bäst odds på Afrikanska Mästerskapen 2019?

Bet365 är det bästa spelbolaget för er som vill betta på Afrikanska Mästerskapen 2019. Dom erbjuder inte bara bland dom högsta oddsen utan även en mängd marknader. Dessutom kan du streama flera av matcherna i turneringen hos Bet365.

Afrikanska mästerskapen 2019

Årets upplaga av Afrikanska Mästerskapen drar igång på fredag den 21:a juni då värdnationen Egypten premiärspelar mot Zimbabwe. Nytt för detta mästerskap är att turneringen spelas under sommaren, något som toppklubbarna i Europa sannolikt är nöjda med då dom slipper släppa iväg spelare under den aktuella säsongen.

Odds på Afrikanska Mästerskapen 2019

Totalt är det 24 nationer som kommer göra upp om titeln som Afrikas bästa lag och på förhand är det just hemmanationen som är favoriter till att vinna mästerskapet. Spelbolagen håller även Ghana, Senegal, Nigeria och Elfenbenskusten som potentiella vinnare. Är du intresserad av att betta på turneringen så är Bet365 ett utmärkt val, då spelbolaget erbjuder en uppsjö av marknader samt riktigt bra odds. Ytterligare en fördel med Bet365 är att du får tillgång till att se mästerskapet live. Du kan antingen se matcherna med mobilen eller datorn.

Vinnare Afrikanska Mästerskapen 2019

Fem stjärnor i Afrikanska Mästerskapen 2019

Regerande Afrikanska Mästare är Kamerun, då man vann finalen 2017 mot Egypten med 2-1. Inför årets upplaga förväntas Kamerun få det aningen tuffare då dom står i 15x pengarna. Ajax duktige målvakt Andre Onana kommer sannolikt bli en nyckelspelare för Kamerun i detta mästerskap.

Förutom Kameruns Andre Onana så har turneringen flertalet andra stornamn. Spelare som kommer ha många ögon på sig i detta mästerskap är bland annat:

Kalidou Koulibaly (Senegal)

Kalidou Koulibaly Senegal

Napolis försvarsbjässe Koulibaly anses idag som en av världens bästa försvarare. Senegalesen har dom flesta attribut som krävs för att vara en fulländad mittback.

Riyad Mahrez (Algeriet)

Riyad Mahrez Algeriet

Manchester Citys mittfältare Mahrez är med sin känsliga vänsterfot ett sylvasst vapen för Algeriet. Mahrez är en mycket kreativ spelare som kan luckra upp många försvar.

Wilfried Zaha (Elfenbenskusten)

Wilfried Zaha Elfenbenskusten

Zaha lyckades inte i Manchester United men efter att han lämnat klubben och återigen skrivit på för Crystal Palace så har yttermittfältaren varit en av ligans mest sevärda spelare.

Sadio Mane (Senegal)

Sadio Mane

En annan avig ytter i Premier League är Liverpools Sadio Mane. Mane var fullständigt briljant denna säsong och är en spelare som kan avgöra matcher helt själv. Senegals mest lysande stjärna.

Mohamed Salah (Egypten)

Salah Skyttekung Pl

Sadio Mane i all ära, men den största stjärnan i Afrikanska Mästerskapet 2019 är definitivt Mohamed Salah. Salah hade en fenomenal säsong i Premier League 2017/18 och ledde laget till en Champions League-titel denna säsong.

Skytteligavinnare i Afrikanska Mästerskapet

Det är just dom två sistnämnda spelarna som är favoriter till att vinna skytteligan. Hos Betsafe står Salah i 5.50 och Mane i 8x pengarna. Har du konto hos Betsafe kan du även betta på andra långtiddspel som t.ex. “Gruppvinnare” och “Vinnare”.

Odds till vinnare av Skytteligan i Afrikanska Mästerskapen 2019

Tre talanger i Afrikanska Mästerskapet 2019

Achraf Hakimi (Marocko)

Achraf Hakimi Marocko

Real Madrid-spelaren som förra säsongen var utlånad till Borussia Dortmund kommer från en stark säsong. 20-årige Hakimi kommer bli en viktig pjäs i Marockos försvar.

Nicolas Pepe (Elfenbenskusten)

Nicolas Pepe

Den offensive mittfältaren Pepe stod för en lysande säsong i Lille med 22 mål och elva assist. 22-åringen bevakas redan av mängder av storklubbar och bör vara motiverad för att öka värdet ytterligare i denna turnering.

Samuel Chukwueze (Nigeria)

Samuel Chukwueze Nigeria

Nigerias största talang stavas Samuel Chukwueze. Till vardags spelar 20-åringen i Villarreal men mycket talar för att stortalangen går till en ännu större klubb i sommar. Liverpool är en av klubbarna som visat intresse.

Afrikanska Mästerskapen 2019 - Gruppspel

Grupp A
🇪🇬 Egypt
🇨🇩 Kongo-Kinshasa 
🇺🇬 Uganda
🇿🇼 Zimbabwe
Grupp B
🇳🇬 Nigeria
🇬🇳 Guinea
🇲🇬 Madagaskar
🇧🇮 Burundi
Grupp C
🇸🇳 Senegal
🇩🇿 Algeriet
🇰🇪 Kenya
🇹🇿 Tanzania

Grupp D
🇸🇳 🇲🇦 Marocko
🇨🇮 Elfenbenskusten
🇿🇦 Sydafrika
🇳🇦 Namibia

Grupp E
🇹🇳 Tunisien
🇲🇱 Mali
🇲🇷 Mauritanien
🇦🇴 Angola

Grupp F
🇨🇲 Kamerun
🇬🇭 Ghana
🇧🇯 Benin
🇬🇼 Guinea-Bissau