• Hem
  • Nyheter
  • Inför Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov
McGregor vs Khabib
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov

UFC 15 augusti 2018

Nyligen annonserades att Conor Mcgregor går upp i ringen mot Khabib Nurmagomedov i vad som kommer bli UFCs 229:e gala. Matchen förväntas väcka ett enormt intresse. Dessutom finns det en tidigare dispyt mellan kämparna, vilket höjer temperaturen ytterligare.

Oddboost på matchen

Förhöjt odds på både Khabib och McGregor

UFC 2 oktober 2018

UFC:s 229:e gala är inte långt borta och den stora snackisen är såklart McGregor mot Khabib. Matchen förväntas väcka ett enormt intresse som vanligt när McGregor går upp i ringen. ... Läs mer

Matchen mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov väcker stort intresse världen över. McGregor är känd för att alltid ställa till med en show och Khabib har varit stor ett längre tag men har på senare tid blivit mer allmänt känd även bland folk som inte följer UFC på nära håll. Matchen som kommer att bli nummer 229 i ordningen väcker ännu större intresse efter att Mcgregor och Khabib tidigare haft en dispyt där McGregor stormade Khabibs buss och krossade ena rutan. Det efter att Khabib ska ha delat ut en örfil mot McGregors nära vän Artem Lobov.

  • Matchen går av stapeln den 6:e oktober 2018 i T.Mobile Arena i Las Vegas.

Se McGregors attack mot Khabib m.fl. 

Statistik McGregor

McGregor har länge varit den största inom UFC och räknas som den främste i kategorin. McGregor var länge mästare i fjädervikt och fick en hel del uppmärksamhet efter att han lyckats plocka ytterligare en mästartitel, men i annan viktklass, lättvikt. Han blev i och med det den första någonsin att ha två mästartitlar i olika viktklasser samtidigt. Men McGregor valde att lämna ifrån sig båda sina sina bälten när han valde att ta en paus från UFCn. Totalt har Mcgregor gått 24 matcher i UFC, 21 av dem har han vunnit och 3 har han förlorat, samtliga på submission.

Statistik Khabib

Samtidigt som McGregor länge stått i rampljuset har Khabib haft en lysande karriär. Efter att McGregor lämnade ifrån sig sina bälten passade Khabib på att ta det under tiden det var "ledigt", i en fight mot Al Iaquinta. Det innebär nu alltså att Khabib innehar bältet och ska försvara det mot McGregor. Totalt har Khabib gått 26 matcher och vunnit samtliga, 8 på knockout, 8 på submission och 10 på decision.

Khabib mcgregor odds UFC

Bild från matchen mellan Khabib och Al Iaquinta där Khabib tog bältet

Odds Khabib - McGregor

De stora UFC galorna drar ett enormt intresse och det gäller även när det kommer till att spela på matcherna. Matchen mellan McGregor och Mayweather var förvisso ett enda stort jippo, men sägs ha slagit något form av rekord, bettingmässigt.

Matchen mellan Khabib och McGregor förväntas inte bjuda på samma odds och är på förhand en oviss historia. Ser vi till oddsen är det Khabib som har favoritskapet. Mycket på grund av det galna facitet på 26 raka vinster. Men också för att Khabib kontinuerligt har fightats under den tid som McGregor varit inaktiv.

Odds från 2018/10/02

Odds vem vinner Khabib - McGregor

Specialspel Khabib - McGregor

När Khabib skulle slåss om bältet efter att McGregor har lämnat det ifrån sig skulle han först göra det mot Tony Ferguson. Men efter att Ferguson skadat sig på träning var Ferguson tvungen att dra sig ur. Det öppnade upp för Max Holloway som vid det läget var mästare i viktklassen under men hans läkare avrådde honom att gå matchen då hans viktändring skulle vara för stor påfrestning för kroppen. Det gjorde tillsist att de blev Al Iaqunita som gick fighten.

Eftersom det tidigare har blivit en hel del ändringar i motståndare som har behövt ställa in, spekuleras det nu att samma ska ske i matchen mellan Khabib och McGregor. Frågan är om fighten står sig eller om motståndarna kommer att bytas ut.

Matchen blir uppskjuten eller inställd pga skada på Khabib Nurmagomedov