• Hem
  • Nyheter
  • Inför Franska Öppna 2024: Matchschema, TV-tider, speltips & odds
BB230605 VG020
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför Franska Öppna 2024: Matchschema, TV-tider, speltips & odds

20 maj 2024

TENNIS/FRANSKA ÖPPNA. Franska Öppna 2024, eller Roland Garros som det också kallas, är runt hörnet och tennissäsongen når sin andra Grand Slam-turnering för året. Mellan 26 maj och 9 juni 2024 kommer vi att få uppleva två veckor av ren tennismagi. Det är en turnering som alla ser fram emot, där allt kan hända och där utgången är helt oviss och vidöppen. Vi går härigenom allt inför evenemanget: alla viktiga datum, förutsättningarna, förväntade överraskningar, odds, speltips och mycket mer. Från de mest spännande matcherna till de mest osannolika skrällarna, Roland Garros 2024 lovar att leverera spänning och dramatik på högsta nivå.

Betta på Franska Öppna 2024

Bet365

Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

Hämta 1600 kr bonus

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.


Matchschema Franska Öppna 2024

Under Franska Öppna 2024 kommer vi att uppleva två händelserika veckor med ett fullspäckat matchschema på både herr- och damsidan, samt förstås dubbeltennisen. Från de tidiga omgångarna där uppstickare kämpar för att göra sina namn kända till de senare stadierna där de stora stjärnorna möts i intensiva strider, kommer varje dag att erbjuda spännande action och oväntade vändningar.

Nedan kan du se alla viktiga datum för hela turneringen:

  • 26 maj: Första omgången börjar
  • 27-28 maj: Fortsättning av första omgången
  • 29-30 maj: Andra omgången spelas
  • 31 maj - 1 juni: Tredje omgången äger rum
  • 2-3 juni: Fjärde omgången spelas
  • 4-5 juni: Kvartsfinaler hålls
  • 6-7 juni: Semifinalerna spelas
  • 8-9 juni: Finalmatcher där herrarna avslutar turneringen den sista dagen.

Datumen kan komma att ändras beroende på väderförhållanden och andra faktorer.

Franska Öppna 2024 - TV-TIDER
  • 📆 Datum: Söndag 26 maj till söndag 9 juni
  • 📺 Kanal/stream: Eurosport & Discovery+
  • 🏟️ Arena: Court Philippe Chatrier, Court Suzanne Lenglen, Court Simone Mathieu

Under Franska Öppna 2024 är det Discovery tillsammans med Eurosport som har exklusiva sändningsrättigheter till hela turneringen. Det innebär att du kan följa matcherna varje dag, både via deras TV-kanaler och deras streamingtjänst.

Favoriter att vinna Franska Öppna 2024

Carlos Alcaraz

Den spanska unga tennissjärnan Carlos Alcaraz kliver ut som favorit att vinna hela Franska Öppna 2024, enligt spelbolagen. Förra året slutade hans turnering i bitter besvikelse när han åkte ut mot Novak Djokovic. Under den matchen drabbades Alcaraz av kramp och kunde inte hålla uppe samma fina form som han visat i de första seten. I år kommer han att vara fast besluten att ta revansch.

Alcaraz trivs enormt mycket på grusunderlaget i Roland Garros och söker sin första Grand Slam-titel här. Trots att hans tennis har långtifrån varit på topp denna säsong, med både skador och en mindre bra form som har satt käppar i hjulen, är han nu redo att försöka göra sitt avtryck. Alcaraz har en stor utmaning framför sig, men hans talang och kämpaglöd kan mycket väl leda honom till en efterlängtad triumf i Paris.

BB240428 ZR011

Carlos Alcaraz, rankad trea i världen.

Novak Djokovic

Novak Djokovic, världsettan och tidernas bästa tennisspelare, har haft en tuff säsong hittills. Hans tennis har långtifrån varit på topp, och faktum är att Djokovic ännu inte har lyckats utmana om en enda titel i år. Men serben själv har varit tydlig med att hans fokus främst ligger på Grand Slam-turneringarna.

Nu står han här, redo för ännu en Grand Slam-turnering, Franska Öppna, som han vann förra året och tidigare har vunnit tre gånger. Om det är något Djokovic kan, så är det att vinna Slam-titlar. Totalt har han samlat på sig hela 24 stycken under sin karriär. Oavsett hans nuvarande form ska serben aldrig räknas bort – han har gång på gång visat sin förmåga att prestera när det verkligen gäller.

BB230611 BB609

Novak Djokovic, förra årets vinnare i Franska Öppna.

Jannik Sinner

Jannik Sinner har varit den bästa spelaren i år, med en imponerande start som inkluderar en titelvinst i årets första Grand Slam-turnering, Australian Open. Totalt har italienaren vunnit tre titlar denna säsong, vilket cementerar hans status som en av de främsta spelarna på touren. Dock har hans form sviktat på sistone, och en skada i Madrid tvingade honom att dra sig ur hemmaturneringen i Rom.

Nu har Sinner fått tid att återhämta sig, och om han kan visa upp samma fina tennis som tidigare under säsongen, är han utan tvekan en spelare att räkna med under Franska Öppna. Sinner har alla möjligheter att göra ett starkt avtryck i turneringen, och kanske även spela in ännu en Grand Slam-titel.

BB240128 ZS027

Jannik Sinner vann årets första Grand Slam-turnering, vilket också är italienarens första Slam-titel i karriären.

ODDS: VINNARE AV FRANSKA ÖPPNA 2024

Rafael Nadal - 14-faldiga Franska Öppna-vinnaren

Rafael Nadal, en av världens bästa tennisspelare genom tiderna och den obestridliga kungen av grus, har vunnit Franska Öppna hela 14 gånger. Den spanske världsstjärnan är tillbaka på tennisbanorna igen efter att ha varit borta från spel i ungefär två år. Hittills i år har han deltagit i några få turneringar, främst på grusunderlaget, och även om det inte är den Nadal vi är vana vid att se, har han visat glimtar av sin briljans.

Nadal har gjort allt för att förbereda sig för Roland Garros, turneringen han älskar mest och där han har haft sina största triumfer. Ingen annan spelare har vunnit fler titlar i Paris, och alla respekterar och fruktar Nadal på dessa banor. Det är dock svårt att veta vilken Nadal som kliver ut på banan, med tanke på hans skadeproblem. En sak är säker: Nadal ger alltid sitt yttersta och kämpar in i det sista. Här i Paris ska Nadal aldrig räknas bort.

Hur turneringen kommer att utspela sig för honom är osäkert. Nadal har själv varit tydlig med att han tar en dag i taget och känner efter hur kroppen mår, särskilt med tanke på de långa och krävande Grand Slam-matcherna. Mycket pekar på att 2024 blir Nadals sista år som tennisproffs, och årets Franska Öppna kan därmed bli hans sista framträdande i Paris.

Det vore fantastiskt om Nadal kunde bjuda oss på lite extra magi en sista gång här i Paris. Hans passion för tennisen, särskilt på grus, har alltid varit inspirerande. Det är en fröjd för ögat att se Nadal spela på detta underlag, och hans matcher på Roland Garros kommer att bli minnesvärda, oavsett hur turneringen slutar.

BB240427 ZL018

Rafael Nadal är tillbaka på tennisbanan efter en längre frånvaro.

BETTINGSTUGAN TIPPAR FRANSKA ÖPPNA 2024
Behar Hajra

Behar Hajra

Årets Franska Öppna känns väldigt oviss, där allt kan hända. För första gången på länge känner jag att de tre största favoriterna riskerar att misslyckas, delvis på grund av skador och andra faktorer, samt att deras prestationer på grusunderlaget denna säsong inte har varit bra.

En spelare jag tror kan gå långt, och möjligen till och med vinna sin första Grand Slam-titel, är Alexander Zverev. Tysken hade stora skadeproblem förra säsongen men har långsamt men säkert återhämtat sig och känns nu hetare än någonsin. Hans prestationer under Mastersturneringen i Rom var enastående, och han vann dessutom titeln efter att bara ha förlorat ett enda set under hela turneringen.

Topp 5 spelbolag för Franska Öppna

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

    Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

  2. Spela på marknadens högsta odds

  3. 1000 SEK gratisspel under EM

  4. 500 kr gratisspel i ett kombinationsspel

    18+, regler och vilkor gäller, stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

  5. 100% upp till 1000SEK

    18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

Andra spelare att hålla koll på

Förutom de mest framstående stjärnorna som Djokovic, Alcaraz, Sinner, Zverev och Nadal, finns det en mängd andra imponerande tennisspelare att hålla ögonen på under Franska Öppna 2024. Bland dessa finns både etablerade spelare med en imponerande meritlista och lovande unga talanger.

Stefanos Tsitsipas har under de senaste åren varit en bekant figur på touren, men har haft svårt att utmana i de största turneringarna. I år har han dock verkligen steppat upp och stått för många fina turneringar, särskilt på grusunderlaget. Tsitsipas tog sig dessutom till final i Franska Öppna 2021, där han föll mot Djokovic. Är han redo att utmana på nytt?

Casper Ruud är en annan spelare som lockar uppmärksamhet. Han har en stark förkärlek för grus och har återhämtat sig väl efter en svag säsong förra året. Ruud lyckades ta hem titeln i Barcelona och nådde finalen i Monte Carlo. Dessutom har han tidigare tagit sig till final här i Paris, även om han då åkte på storstryk mot Djokovic.

Andrey Rublev visade upp fantastisk tennis i Madrid och om han kan upprepa den prestationen blir han en spelare att räkna med. Men det har också varit ett problem för Rublev att hålla samma nivå under flera turneringar. Landsmannen Daniil Medvedev är en annan spelare att hålla ögonen på, även om han inte alltid har hittat rätt balans på gruset.

Alejandro Tabilo och Nicolas Jarry visade båda upp imponerande spel i Rom, vilket kan göra dem till farliga motståndare i Franska Öppna. Taylor Fritz, Hubert Hurkacz och Jan-Lennard Struff är tre spelare som har överraskat positivt med sin grustennis den här säsongen. Grigor Dimitrov ska förstås också nämnas, en mycket duktig spelare som dessutom har mycket erfarenhet.

Bland de yngre spelarna att hålla koll på finns Ben Shelton, Jakub Mensik, Jiri Lehecka och Sebastian Baez. Joao Fonseca, en 17-årig brasiliansk spelare, har också fångat uppmärksamheten och kan vara en intressant spelare att följa under turneringen.

Dessa spelare representerar bara ett urval av det breda spektrum av talanger som kommer att delta i Franska Öppna 2024. Turneringen förväntas erbjuda enastående tennis och spännande matcher över två intensiva veckor.

FAKTA & TIDIGARE VINNARE AV FRANSKA ÖPPNA

För de senaste åren har Franska Öppna varit synonymt med dominans, särskilt från en spelare på herrsidan - Rafael Nadal. Under större delen av de senaste tio åren, och faktiskt längre än så, har Nadal varit svårslagen på gruset. Damsidan har varit något mer varierad, men ett namn som sticker ut är Iga Swiatek, som har gjort ett starkt avtryck under de senaste 3-4 åren och anses vara en storfavorit att vinna årets turnering.

Här är en lista över tidigare vinnare:

  • 2023 Herrsingel: Novak Djokovic Damsingel: Iga Swiatek
  • 2022 Herrsingel: Rafael Nadal Damsingel: Iga Swiatek
  • 2021 Herrsingel: Novak Djokovic Damsingel: Barbora Krejcikova
  • 2020 Herrsingel: Rafael Nadal Damsingel: Iga Swiatek
  • 2019 Herrsingel: Rafael Nadal Damsingel: Ashleigh Barty
  • 2018 Herrsingel: Rafael Nadal Damsingel: Simona Halep
  • 2017 Herrsingel: Rafael Nadal Damsingel: Jelena Ostapenko
  • 2016 Herrsingel: Novak Djokovic Damsingel: Garbine Muguruza
  • 2015 Herrsingel: Stan Wawrinka Damsingel: Serena Williams
  • 2014 Herrsingel: Rafael Nadal Damsingel: Maria Sharapova
  • 2013 Herrsingel: Rafael Nadal Damsingel: Serena Williams

Förutom äran står också stora pengar på spel i Franska Öppna. Här är prisstrukturen för singeltitlarna:

Singel för herrar & damer

Resultat - Prispengar:

  • Mästare €2,400,000 
  • Finalist €1,200,000 
  • SF €650,000 
  • QF €415,000 
  • R4 €250,000 
  • R3 €158,000 
  • R2 €110,000 
  • R1 €73,000

För dubbeltitlarna gäller följande priser:

Dubbel herrar & damer

Resultat - Prispengar (per par)

  • Mästare €590,000 
  • Finalist €295,000 
  • SF €148,000 
  • QF €80,000 
  • R3 €43,500 
  • R2 €27,500 
  • R1 €17,500

Som ni kan se är det inte bara äran som står på spel, utan också en imponerande summa pengar som lockar de bästa spelarna från hela världen till Paris.

Sportbonus:

Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

Omsättningskrav: 0x bonussumma Lägsta odds: 1.50 Bonuskod: Ingen kod

Följ Bettingstugan i Sociala Medier

Folj bettingstugan i sociala medier