• Hem
  • Nyheter
  • Inför PGL CS2 Major: Historisk turnering i Köpenhamn
BB211107 JN101
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför PGL CS2 Major: Historisk turnering i Köpenhamn

13 mars 2024

E-SPORT/CS2. I Köpenhamn skrivs historia när PGL CS2 Major debuterar som den första majorturneringen inom CS2. Med 24 lag i strid om den prestigefyllda Counter-Strike-titeln, lovar turneringen en intensiv månad av spänning. Startandes den 17:e mars och pågående hela månaden, kommer vi granska allt inför eventet: spelschema, odds, och speltips för att hålla dig informerad och engagerad.

Betta på PGL CS2 Major

Bet365

Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

Hämta 1600 kr bonus

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.


PGL CS2 Major 2024

PGL CS2 Major 2024 är den efterlängtade höjdpunkten för CS2-världen, och den första majorturneringen kommer att dra igång den 17:e mars. Det är en historisk händelse då världens 24 bästa lag kommer att delta och kämpa om den prestigefyllda titeln inom CS2, med en imponerande prispott på hela $1,250,000.

Royal Arena i Köpenhamn kommer att agera som den strålande arenan för denna storslagna händelse, förväntad att vara fylld till bredden med entusiastiska fans och skapa en atmosfär som kommer att vibrera av spänning.

Den förra majortiteln inom CS gick till Vitality i maj förra året, men nu är vi inne i CS2, ett spel med nya uppdateringar och förändringar. Alla lag har genomgått stora förändringar i sina lineups, vilket skapar en ny dynamik och spänning inför turneringen.

Spelschemat lovar intensiva ögonblick redan från första dagen, med hela 16 matcher som väntar på oss. Formatet för matcherna är BO1, vilket innebär en enda karta där tre segrar kvalificerar laget för nästa fas och tre förluster leder till eliminering. Endast kvalificerings- och elimineringsspel spelas i bäst av tre-format.

Den första omgången av öppningssteget, tidigare känt som Challengers, inleds med spännande möten på main-streamen. Cloud9 ställs mot ECSTATIC, medan Eternal Fire möter TheMongolz på stream B. Efter avslutade öppningsmatcher kommer lagen att delta i ytterligare en match samma dag.

Elimineringssteget, tidigare känt som Legends, börjar dagen efter att öppningssteget är avslutat. När lagen har minskats till åtta kommer det att vara en tre dagars paus innan slutspelet drar igång den 28:e mars.

BB191006 PA027 2

ZywOo, den bästa CS-spelaren i världen 2023 - strävar efter att försvara sin major-titel med sitt lag Vitality

Information om PGL CS2 Major
  • 📆 Datum: Söndag 17 Mars - 13:00
  • 📺 Kanal/stream: Twitch & YouTube
  • Start & slut: 17 mars - 31 Mars
  • 🏟️ Arena: Royal Arena, Köpenhamn

Odds: Vinnare i PGL Major 2024

Favoriterna i turneringen

Spirit kliver in i PGL CS2 Major i Köpenhamn som knappa favoriter före Vitality och har definitivt tagit esportvärlden med storm. Med en imponerande titelseger i den prestigefyllda IEM Katowice, en av årets största turneringar vid sidan av majorn, har laget bevisat sin styrka och form. Med 13 segrar i de senaste 14 matcherna går de in i turneringen med en oslagbar momentum.

Det är ingen överraskning att Spirit är favoriter, med tanke på deras imponerande prestationer och konsekventa framgångar. En spelare som verkligen stuckit ut är den 17-årige donk, vars aggressiva spelstil har dominerat motståndarna. Många hävdar att donk för närvarande är den bästa CS-spelaren i världen.

Vitality, förra årets majorvinnare, ligger tätt bakom Spirit när det gäller vinnaroddsen i PGL Major 2024. Laget har upplevt en svacka på sistone, men tidigt under CS2-eran tog de hem tre raka titlar och visade en imponerande styrka. Med ZywOo i laget, som belönades som världens bästa spelare 2023, är det aldrig säkert att räkna ut Vitality när det gäller att vinna ännu en majortitel.

FaZe, rankade som världsetta, är alltid en kraft att räkna med när det kommer till att ta sig långt och vinna titlar. Trots den tunga finalförlust mot Spirit i IEM Katowice, är förutsättningarna annorlunda nu när de står på den största scenen. FaZe är en maktfaktor, och deras lineup är en stjärnensemble från topp till tå. Särskilt framträder ropz, en av de mest framstående spelarna under CS2-eran. Med detta stjärnspäckade lag är FaZe redo att utmana och bevisa varför de anses vara en av de bästa i världen.

Bettingstugan tippar PGL CS2 Major
Behar Hajra

Behar Hajra

Jag tror på Spirit & donk som segrare i den allra första CS2-majorturneringen. Deras prestationer har varit enastående på senare tid, särskilt donk, som har varit helt oslagbar med sin aggressiva spelstil. Det har varit svårt för motståndarna att hantera hans spel.

Naturligtvis kan nerver och andra faktorer spela en stor roll i en sådan stor turnering med mycket fans. Samtidigt visade Spirit att de kan leverera även på den stora scenen när de krossade sina motståndare under IEM Katowice med en fullsatt publik.

Svenska spelare i PGL Major

Tidigare dominerade svenska spelare CS-scenen, och stora svenska lag var alltid att räkna med när det gällde att utmana och vinna majortitlar. Tyvärr är det inte längre fallet, och det finns nu få svenska lag där ute. Endast två svenska spelare deltar i hela PGL Major 2024. Bland dem är Brollan från MOUZ, ett lag som trots allt är intressant att följa. MOUZ har en historia av att överraska, och faktum är att de är det enda laget som nyligen har lyckats besegra Spirit.

Den andra svenska spelaren att hålla ögonen på är nawwk, som representerar Apeks och är en av lagets mest framstående spelare. Även om Apeks kanske inte anses vara ett av de starkaste lagen eller förväntas utmana om titeln, är nawwk och hans otroliga AWP-färdigheter något att se upp för. I en tid där Sverige inte längre dominerar CS-scenen är dessa två spelare ljusglimtar och kommer förhoppningsvis ge svensk esport en välbehövd nytändning.

Streama PGL Major 2024

Livestreaming av PGL Major 2024 i Köpenhamn erbjuder en unik och tillgänglig upplevelse jämfört med traditionella sportevenemang. Till skillnad från fotboll, ishockey, och tennis är det faktiskt gratis att se på e-sport, och särskilt CS2-majorn, online. Att komma igång med livestreaming är otroligt enkelt – allt som krävs är en enhet, vare sig det är en TV, dator, iPad eller telefon. Genom att klicka sig in via webbläsaren eller ladda ner apparna YouTube och Twitch, är du redo att följa varje spännande ögonblick från PGL Major 2024.

På Twitch, en av de mest populära plattformarna för e-sportlivestreaming, kommer du att hitta två olika kanaler som sänder evenemanget:

För de som föredrar att använda YouTube som plattform för livestreaming kommer alla sändningar att finnas tillgängliga på samma kanal:

Skillnaden gentemot Twitch är att på YouTube samlas alla sändningar inom samma kanal.

Sportbonus:

100% upp till 1000 SEK

Omsättningskrav: 6x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: