• Hem
  • Nyheter
  • Inför Wimbledon 2024: Datum, speltips, odds, stream & TV-tider
Wimbledon 2024
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför Wimbledon 2024: Datum, speltips, odds, stream & TV-tider

29 juni 2024

TENNIS/WIMBLEDON. Årets tredje Grand Slam-turnering är här – Wimbledon 2024, den äldsta av de fyra Grand Slam-turneringarna. Mellan den 1 juli och 14 juli väntar två veckor av högklassig tennis där världens bästa spelare gör upp på de legendariska gräsbanorna. Vi går igenom allt inför turneringen: från de olika rundorna som spelas på specifika dagar till alla viktiga datum att hålla koll på. Vi tittar närmare på de största favoriterna och de mest troliga överraskningarna, ger våra speltips, granskar oddsen, och visar dig hur du kan följa alla matcher via TV och stream. Häng med oss för att få full koll på allt som händer under Wimbledon 2024 – från första serven till finalens avgörande boll. Låt oss guida dig genom denna tennisfest och se till att du inte missar en sekund av spänningen!

Betta på Wimbledon 2024

Expekt

100% upp till 1500 SEK gratisspel

Hämta 1500 kr bonus

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.


Matchschema Wimbledon 2024

Under två veckor i juli väntar högklassig tennis när Wimbledon 2024 går av stapeln. Detta prestigefyllda evenemang samlar världens bästa tennisspelare, både herrar och damer, som gör upp om en av de mest åtråvärda titlarna i sporten. Wimbledon, med sina anrika traditioner och gräsgröna banor, bjuder på en unik atmosfär där drömmar krossas och legender föds.

Nedan följer schemat, dag för dag, runda för runda, med alla viktiga datum att hålla koll på:

  • 1-2 juli: Första omgången singelmatcher.
  • 3-4 juli: Andra omgången singelmatcher och första omgången dubbelmatcher.
  • 5-6 juli: Tredje omgången singelmatcher och andra omgången dubbelmatcher.
  • 7-8 juli: Fjärde omgången singelmatcher och tredje omgången dubbelmatcher.
  • 9-10 juli: Kvartsfinaler i singel- och dubbelmatcher.
  • 11-12 juli: Semifinaler i singel- och dubbelmatcher.
  • 13 juli: Final i damernas singel och herrarnas dubbel.
  • 14 juli: Final i herrarnas singel och damernas dubbel.

Wimbledon 2024 - Stream, TV & Info
  • 📆 Datum: Måndag 1 juli till söndag 14 juli
  • 📺 Kanal/stream: Eurosport & Discovery+
  • 🏟️ Arena: Centre Court, Court 1-18

Inför Wimbledon 2024 har Eurosport och Discovery säkrat exklusiva sändningsrättigheter till hela turneringen. Det innebär att du varje dag kan följa matcherna via deras TV-kanaler och streamingtjänst.

För att komma igång med livestreaming av Wimbledon 2024 online rekommenderar vi Discovery Plus. Genom Discovery Plus kan du följa en stor del av matcherna och byta match när du vill, vilket är en fördel jämfört med TV-sändningar som ofta begränsar sig till två matcher åt gången. På Discovery Plus kan du välja den match som passar dig bäst, oavsett om det är en spännande femsetare eller en match med din favoritspelare.

Att komma igång är enkelt och smidigt. Allt som krävs är ett konto och ett aktivt abonnemang för deras sportpaket. Här är en enkel steg-för-steg-guide för att börja streama Wimbledon 2024:

  1. Skapa ett konto hos Discovery Plus: Gå till Discovery Plus webbplats eller ladda ner appen och registrera dig.
  2. Välj ett abonnemang: Välj sportpaketet för att få tillgång till all tennis från Wimbledon.
  3. Logga in och börja streama: När ditt abonnemang är aktivt, logga in på ditt konto och navigera till Wimbledon-sektionen för att välja och streama den match du vill se.

Med Discovery Plus kan du njuta av högklassig tennis under två veckors tid, direkt från Wimbledon 2024. Det är det bästa sättet att inte missa någon av de spännande matcherna och att kunna följa turneringen i sin helhet, precis som du vill.

Topp 5 spelbolag för Wimbledon

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. 100% upp till 1500 SEK spelkrediter

    Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

  2. Spela på marknadens högsta odds

  3. 500 kr gratisspel i ett kombinationsspel

    18+, regler och vilkor gäller, stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

  4. 100% upp till 500 SEK

    18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

  5. 100% upp till 1500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

Odds inför Wimbledon 2024

Inför Wimbledon 2024 står vi inför en rad spännande matcher och otaliga spelmöjligheter som sträcker sig över hela turneringen. Du kan spela på allt från matchvinnare till antal serveess, dubbelfel, och längden på en match. Möjligheterna är oändliga och oddsen varierar för varje aspekt av spelet, vilket gör varje poäng och varje game till en potentiell vinst.

Bland de tio största favoriterna att vinna Wimbledon 2024 är Carlos Alcaraz, den regerande mästaren, i pole position. Hans främsta rival, Jannik Sinner, hotar också starkt. Men låt inte Novak Djokovic glömmas bort – den sjufaldiga Wimbledon-mästaren, trots en svajig säsong, är fortfarande en stark contender till oddset 5.00.

Här nedanför hittar du hela listan med samtliga odds för de tio främsta favoriterna att ta hem titeln i Wimbledon 2024:

ODDS WIMBLEDON 2024

FAVORITERNA ATT VINNA WIMBLEDON 2024

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz går in som favorit att vinna Wimbledon 2024. Efter att ha erövrat sin tredje Grand Slam-titel i Franska Öppna 2024, där han blev den yngsta spelaren någonsin att vinna Grand Slam-titlar på alla tre underlag, är förväntningarna högt ställda på den unga spanjoren. Frågan är om Alcaraz kan ta sin fjärde Grand Slam-titel här i Wimbledon?

Utmaningen är enorm och konkurrensen är stenhård med flera etablerade spelare som jagar samma titel. Men en sak är säker – Alcaraz kommer att ge allt på banan, precis som han alltid gör. Hans passion och hängivenhet till spelet gör varje match med honom till en ren fröjd att bevittna. Med en imponerande teknik och mognad bortom sina år är Alcaraz utan tvekan en av de hetaste spelarna att hålla ögonen på under årets Wimbledon-turnering.

Alcaraz

Carlos Alcaraz håller stolt upp Wimbledon-pokalen 2023

Jannik Sinner

Jannik Sinner, den nya stjärnan på tennisens himmel och nu världsetta, är en av de tydliga favoriterna inför Wimbledon 2024, precis som Carlos Alcaraz. Många experter spekulerar redan om att vi kan få se dessa två unga talanger mötas i en episk final, något som skulle vara en absolut höjdpunkt för tennisfans världen över.

Under 2024 har Jannik Sinner imponerat stort på touren. Han säkrade sin första Grand Slam-titel i Australian Open och har fortsatt att dominera med starka prestationer i olika turneringar. Förutom det kommer han också till Wimbledon med strålande form efter att ha kammat hem titeln i grästurneringen ATP Halle. Sinner är en komplett spelare som visar sin skicklighet och kraft på alla underlag, vilket gör honom till en kontinuerlig utmanare om de stora titlarna.

BB240627 BB156

Sinner tränar intensivt på gräsmattorna inför Wimbledon.

Novak Djokovic

Novak Djokovic, den sjufaldige mästaren av Wimbledon, står inför en utmanande säsong 2024. Hittills har det varit långt ifrån den dominans vi är vana vid från serben, med noll titlar under året desutom. För en spelare av Djokovics kaliber är detta förstås långt ifrån tillfredsställande.

Vid 37 års ålder närmar sig Djokovic slutet av sin karriär, och det är en verklighet som han och fansen börjar att acceptera. Dessutom har hans status inför Wimbledon blivit osäker efter en skada under Franska Öppna som tvingade honom till operation. Det är en påminnelse om det fysiska slitet som toppidrottare måste hantera.

Men om det är något vi inte bör göra är det att räkna ut Djokovic. Framförallt på gräsbanorna i Wimbledon, där han är en legendarisk mästare och betraktas som en av de bästa genom tiderna på detta underlag. Hans skicklighet, taktiska intelligens och otroliga vilja att vinna gör honom alltid till en farlig motståndare, oavsett omständigheterna. För Djokovic är Wimbledon en arena där han har skrivit historia, och där han fortfarande kan skriva nya kapitel i sin legendariska karriär.

BB240627 BB139

Djokovic strålar av glädje på gräsmattorna, redo för utmaningarna som väntar i Wimbledon.

BETTINGSTUGAN TIPPAR WIMBLEDON 2024
Behar Hajra

Behar Hajra

Jag tror på Jannik Sinner att vinna. Han kommer till turneringen med stark form efter att ha säkrat titeln i ATP Halle och besegrat flera skickliga grässpelare. Det samma kan inte riktigt sägas om Djokovic och Alcaraz. Den sistnämnde åkte ut redan efter andra matchen i Queen's Club. Det behöver förvisso inte betyda allt, men det är alltid viktigt att ha en stark turnering med sig inför Grand Slams – och det har definitivt Sinner.

Vidare verkar Alcaraz variera i sina prestationer under Grand Slam-sammanhang. Ibland stark, ibland mindre så. Det kan möjligen bero på erfarenhetsnivån, och jag är säker på att vi kommer att se spanjoren leverera starka Grand Slam-turneringar framöver, men just här tror jag på Sinner att vinna.

Fler speltips i Wimbledon 2024

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
1 juli
16:00
Van De Zandschulp - Broady
Wimbledon
Bet: Broady
 
1 juli
14:00
Muller - Gaston
Wimbledon
Bet: Över 36.5 games
 
1 juli
12:00
Struff - Marozsan
Wimbledon
Bet: Över 3.5 set
 
2 juli
12:00
Wimbledon: Vinnare Quarter 4
Wimbledon
Bet: Hurkacz
 

Wimbledon 2024: Spelare att hålla koll på – Potentiella skrällar

Bortom de tre stora jättarna – Alcaraz, Sinner och Djokovic – finns en skara spännande utmanare som kan förändra turneringens dynamik. Alexander Zverev är en av dem, med sin kraftfulla serve och aggressiva spelstil som tog honom hela vägen till Franska Öppna-final. Han har definitivt verktygen för att dominera även på Wimbledon-gräset.

Daniil Medvedev är en annan som inte bör underskattas, med sin erfarenhet av Grand Slam-turneringar och förmågan att anpassa sitt spel till gräsets snabba tempo.

Två andra servestarka spelare som kan utgöra en fara är Taylor Fritz och Hubert Hurkacz. Deras förmåga att dominera serven gör dem svåra att besegra, särskilt när de har en bra dag.

Matteo Berrettini, trots skadebekymmer, är alltid en stjärna på gräset och levererar när det gäller som mest. Hans otroligt fina serve gör honom till en potentiell skrällkandidat.

Jack Draper, som nyligen tog sin första ATP-titel på gräs, har redan visat att han kan klara av att slå toppspelare som Alcaraz. Han är en spelare att hålla ögonen på i Wimbledon.

Sebastian Korda har också imponerat under grässäsongen med sitt spel och kan mycket väl överraska i Wimbledon, ett underlag han tycks trivas på.

Grigor Dimitrov, den erfarna veteranen, har visat gång på gång att han kan prestera på hög nivå under en lång period. Han är alltid en utmaning för sina motståndare.

Alexander Bublik är en stark grässpelare. Om han kan hålla sitt temperament i schack och allt går hans väg, har han potential att nå långt i turneringen.

Amerikanen Christopher Eubanks, som imponerade med en kvartsfinalplats förra året, har potentialen att återigen skapa problem för sina motståndare om han hittar tillbaka till sitt bästa spel.

Andra namn som Jan-Lennard Struff, Lorenzo Musetti och Tallon Griekspoor är också värda att nämna för sin förmåga att utmana och skapa spänning på gräsets snabba ytor.

Det är många talanger att följa under de kommande två veckorna, och dessa är bara några exempel på de skickliga spelare som vi kan förvänta oss se i Wimbledon 2024. Det kommer utan tvekan att bli en turnering fylld av överraskningar och minnesvärda ögonblick.

FAKTA & TIDIGARE VINNARE AV Wimbledon

De senaste åren har Wimbledon dominerats av en viss herre – Novak Djokovic. Under de senaste tio åren har Djokovic vunnit turneringen hela sex gånger. Här är en lista över de tio senaste vinnarna:

  • 2023: Alcaraz
  • 2022: Djokovic
  • 2021: Djokovic
  • 2020: Ingen turnering – på grund av COVID-19
  • 2019: Djokovic
  • 2018: Djokovic
  • 2017: Federer
  • 2016: Murray
  • 2015: Djokovic
  • 2014: Djokovic

Prispengarna i Wimbledon är några av de högsta i tennissporten, vilket speglar turneringens prestige och betydelse. Potten för singelturneringarna för både herrar och damer är imponerande och lockar spelare från hela världen. Här är en lista över prispengarna:

Singelturneringen för herrar och damer:

ResultatPrispengar
Vinnare£2,700,000
Finalist£1,400,000
SF£715,000
QF£375,000
R4£226,000
R3£143,000
R2£93,000
R1£60,000


Att vinna Wimbledon handlar inte bara om de betydande prispengarna, utan även om ära och prestige. Att lyfta trofén på de legendariska gräsbanorna innebär att skriva in sitt namn i tennisens historieböcker och få en plats bland de största mästarna. För många spelare är Wimbledon den ultimata drömmen och att ta hem titeln är en av de största prestationerna i deras karriär. Wimbledon är mer än bara en turnering – det är en tradition, en ikon och ett bevis på tenniskonst när den är som bäst.

Sportbonus:

100% upp till 1500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod:

Följ Bettingstugan i Sociala Medier

Folj bettingstugan i sociala medier