• Hem
  • Nyheter
  • Inför Wimbledon-finalen 2024: Alcaraz vs Djokovic - Analys, Speltips, TV & Stream
Infor Wimbledon finalen 2024 Alcaraz vs Djokovic
Nyhet

Inför Wimbledon-finalen 2024: Alcaraz vs Djokovic - Analys, Speltips, TV & Stream

Wimbledon 12 juli 2024

TENNIS/WIMBLEDON. Nu står de här mot varandra igen – Carlos Alcaraz mot Novak Djokovic – i ännu en Wimbledon-final. Kommer den sjufaldige Wimbledon-mästaren att få sin revansch, eller lyckas den spanske stjärnan försvara sin titel och säkra sin andra Grand Slam-titel för året? Spänningen är på topp när två av världens bästa tennisspelare gör upp på det berömda gräset i London. Vi går igenom en detaljerad analys inför denna efterlängtade match. Här finner du all relevant information som speltips, odds och hur du kan se matchen via streaming eller TV. Oavsett om du är en trogen tennisfantast eller bara nyfiken på finalens utfall, kommer vår genomgång att ge dig allt du behöver för att följa med i denna spektakulära uppgörelse mellan Alcaraz och Djokovic.

Betta på Wimbledon-finalen 2024

Expekt

Upp till 1500 SEK gratisspel

Hämta 1500 kr bonus

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.


Odds inför finalen i Wimbledon

Inför finalen i Wimbledon 2024 mellan Carlos Alcaraz och Novak Djokovic är spänningen på topp. Alcaraz, som är regerande Wimbledon-mästare, är favorit att vinna ännu en titel på gräset i London. Spelbolaget Expekt har satt oddsen till 1.70 gånger pengarna för en seger för den unga spanjoren.

Men Novak Djokovic, den sjufaldige Wimbledon-vinnaren, ska inte räknas bort så enkelt. Med en enorm erfarenhet av att spela och vinna finaler, särskilt på gräsbanorna i London, vet Djokovic exakt vad som krävs för att ta hem segern. För de som tror på Djokovic finns det en möjlighet att få hela 2.23 gånger pengarna hos Expekt.

Det finns många alternativ för de som vill spela på finalen. Spelbolagen utökar alltid sina marknader inför Grand Slam-turneringar, och särskilt inför finaler. Oavsett om man vill spela på matchvinnare, setvinnare eller andra specifika händelser i matchen, finns det något för alla typer av spelare.

ODDS: Alcaraz - Djokovic Final i Wimbledon

Inför finalmatchen

Vilken final vi har framför oss! Carlos Alcaraz och Novak Djokovic möts återigen i Wimbledon-finalen, och förväntningarna är skyhöga. Förra årets final bjöd på en episk uppgörelse, där Alcaraz till slut segrade efter fem intensiva set.

Den här gången kliver Alcaraz in som favorit enligt Expekt. Men vänta lite... så enkelt kommer det inte bli. Djokovic är en kämpe av rang och ska aldrig räknas ut. Med 24 Grand Slam-titlar, varav sju i Wimbledon, har han visat om och om igen varför han anses vara en av de bästa spelarna genom tiderna.

Men förutsättningarna denna gång är annorlunda. Djokovic börjar närma sig slutet av sin karriär och har troligen inte många år kvar på touren. En annan viktig faktor är att han genomgick en knäoperation bara en månad innan Wimbledon, med osäkerhet kring om han ens skulle hinna återhämta sig i tid. Trots en tuff säsong och alla hinder står han nu redo i finalen.

På andra sidan nätet har vi Alcaraz, den unga supertalangen som efter en blandad säsong hittade formen och vann sin första titel i Franska Öppna. Han blev därmed den yngsta spelaren att vinna Grand Slam-titlar på alla underlag.

Denna match kommer att vara en strid mellan två giganter: Alcaraz, den framväxande stjärnan som snabbt samlar erfarenhet och titlar, mot Djokovic, den rutinerade mästaren som fortfarande är hungrig på framgång. Förvänta er en final full av dramatik och högklassig tennis när dessa två världsstjärnor möts på gräset i Wimbledon.

Wimbledon 2024 - Datum, TV & Stream
  • 📆 Datum: Söndag 14 juli - 15:30
  • 📺 Kanal/stream: Kanal 5 & Discovery+
  • 🏟️ Arena: Centre Court

Kanal 5 och Discovery Plus har exklusiva sändningsrättigheter till Wimbledon

För alla tennisentusiaster där ute har Kanal 5 tillsammans med Discovery Plus säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till Wimbledon. Detta innebär att du kan följa finalen i Wimbledon, både via deras TV-kanaler och streamingtjänst. Så oavsett om du föredrar att se matchen på din TV eller via din dator, surfplatta eller smartphone, har du flera alternativ att välja mellan för att inte missa en enda poäng.

Men det finns fler alternativ att följa Wimbledon-finalen live

Förutom de traditionella sändningsalternativen erbjuder Bet365 också möjligheten att streama matchen. Hos Bet365 kan du inte bara streama Wimbledon-finalen online, utan du kan även spela live samtidigt som du tittar på matchen. Detta ger en extra dimension till ditt tittande, där du kan kombinera spänningen av livebetting med att se matchen i realtid.

För att komma igång med streaming hos Bet365 krävs dock att du har ett konto samt att du antingen har ett positivt saldo eller att du har lagt ett spel de senaste 24 timmarna. Här är en steg-för-steg-guide för att hjälpa dig att komma igång med Bet365:

  1. Gå till Bet365 och registrera dig
  2. Sätt in minst 50 kr på ditt konto
  3. Börja streama Alcaraz - Djokovic

Notera: Tillgängligheten för live streaming kan variera beroende på din geografiska plats. Kontrollera att streaming är tillgänglig i ditt område innan du sätter in pengar.

Topp 5 spelbolag för finalen i Wimbledon

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. Upp till 1500 SEK i spelkrediter upp till + 100 kr gratisspel

    Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Min. insättning för gratisspel är 500 kr.

  2. Spela på marknadens högsta odds

  3. 500 kr gratisspel i ett kombinationsspel

    18+, regler och vilkor gäller, stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

  4. 100% upp till 500 SEK

    18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

  5. Upp till 1500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz har haft en imponerande men också utmanande resa genom Wimbledon 2024. Under sina senaste fyra matcher har den unge stjärnan inte lyckats vinna en enda match i raka set. Det är dock viktigt att notera att han mött några tuffa motståndare på vägen.

Här är en sammanfattning av hans matcher under Wimbledon:

  • Alcaraz vs. Medvedev (Semifinal): 6-1, 6-3, 4-6, 6-4
  • Alcaraz vs. Paul (Kvartsfinal): 5-7, 6-4, 6-2, 6-2
  • Alcaraz vs. Humbert (Åttondelsfinal): 6-3, 6-4, 1-6, 7-5
  • Alcaraz vs. Tiafoe (Tredje omgången): 5-7, 6-2, 4-6, 7-6(2), 6-2
  • Alcaraz vs. Vukic (Andra omgången): 7-6(5), 6-2, 6-2
  • Alcaraz vs. Lajal (Första omgången): 7-6(3), 7-5, 6-2

Trots att han förlorat set i flera matcher har Alcaraz visat en imponerande förmåga att behålla kontrollen och kämpa sig igenom svåra situationer. Nu står den tuffaste utmaningen av dem alla framför honom – Novak Djokovic. Den sjufaldige Wimbledon-mästaren är en formidabel motståndare, men Alcaraz siktar på att försvara sin titel och ta hem ännu en Wimbledon-seger. Förväntningarna är höga på den blott 21-åriga spanjoren, som redan etablerat sig som en av de främsta i världen.

BB240712 BB413

Förra årets Wimbledon-vinnare, Carlos Alcaraz

Novak Djokovic

Novak Djokovics väg till finalen har faktiskt varit enklare än många hade förväntat sig – eller många hade nog inte ens trott att Djokovic skulle ta sig hela vägen hit, särskilt med tanke på hans tunga säsong och nyligen genomgångna knäoperation.

Här är en sammanfattning av hans resultat under Wimbledon:

  • Djokovic vs. Musetti (Semifinal): 6-4, 7-6(2), 6-4
  • Djokovic vs. De Minaur (Kvartsfinal): WO
  • Djokovic vs. Rune (Åttondelsfinal): 6-3, 6-4, 6-2
  • Djokovic vs. Popyrin (Tredje omgången): 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3)
  • Djokovic vs. Fearnley (Andra omgången): 6-3, 6-4, 5-7, 7-5
  • Djokovic vs. Kopriva (Första omgången): 6-1, 6-2, 6-2

Som resultaten ovan visar är det en markant skillnad jämfört med spanjorens väg till finalen. Djokovic har vunnit tre matcher i raka set, undvikit femsetare helt, och behövde inte ens spela sin kvartsfinal då De Minaur lämnade walkover. Detta har varit en stor fördel för Djokovic, med tanke på hans ålder och den knäskada han nyligen återhämtat sig från. Ett schema som detta är det bästa han kunde ha önskat sig – optimalt och perfekt tajmat för att minimera slitaget på hans kropp.

Vid en eventuell seger i finalen har Djokovic möjlighet att tangera Federers rekord för flest Wimbledon-titlar, åtta stycken.

BB240712 BB881

Novak Djokovic, den sjufaldige Wimbledon-vinnaren

BETTINGSTUGAN TIPPAR FINALEN I WIMBLEDON 2024
Behar Hajra

Behar Hajra

Jag kommer att testa mig på ett speltips till 3.05x pengarna, nämligen att denna match går till fem fulla set, dvs över 4.5 set i matchen. Ett kanonodds i mitt tycke, som helt klart är värt en slant. Djokovic ska verkligen inte underskattas, och om det är någon som kan ge spanjoren en ordentlig match på gräsbanorna i London, så är det Djokovic.

Djokovic har också, som nämnt, haft ett ganska enkelt schema och har inte varit ute på banorna särskilt länge. Detta innebär att han kommer vara mer än redo att ta sig an den spanske stjärnan. Om det räcker för vinst i slutändan återstår att se, men jag tror åtminstone att vi kan få bevittna en episk tillställning!

Jag spelar: Över 4.5 set till 3.05 gånger pengarna hos Expekt!

Sportbonus:

Upp till 1500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod:

Följ Bettingstugan i Sociala Medier

Folj bettingstugan i sociala medier