• Hem
  • Nyheter
  • JVM: Kan småkronorna ta revansch på Kanada?
BB231228 JZ126
Nyhet

Bild från Bildbyrån

JVM: Kan småkronorna ta revansch på Kanada?

Junior VM 28 december 2023

ISHOCKEY. Sverige har fåt en drömstart på JVM och har inlett mästerskapet med två raka segrar och 11-0 i målskillnad. Under fredagen väntar dock första "riktiga" matchen och detta då det är Kanada som agerar motståndarlag - en nation som Sverige inte har besegrat sedan 2016(!).

Betta på JVM

Hajper

100% upp till 500 SEK

Hämta bonus från Hajper

18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!


Kanada har sju raka i inbördes möten - kan Sverige bryta trenden på hemmais?

Kanada och Sverige är två tänkbara guldkandidater i detta JVM som pågår i Göteborg. Bägge nationerna har inlett mästerskapet stabilt och nu väntar en höjdare till match då det är dags för nationerna att mötas igen och detta i omgång tre av gruppspelet.

Kanada har inlett JVM så här:

  1. Finland U20 - Kanada U20 2-5
  2. Lettland U20 - Kanada U20 0-10

Sverige har inlett JVM så här:

  1. Sverige U20 - Lettland U20 6-0
  2. Tyskland U20 - Sverige U20 0-5

Detta innebär att både Sverige och Kanada står på maximala sex poäng vardera med två omgångar spelade och för kanadensarna är det en målskillnad på 15-2 medan värdnationen Sverige noterasför 11-0.

"Revanschsuget Sverige - kan hota på hemmais?"

Synar man inbördes möten mellan nationerna inför nedsläpp i Scandinavium under fredagskvällen så är det fördel Kanada, något som även oddsen vittnar om.

Matchodds 1X2: Kanada U20 - Sverige U20

Det man inte får glömma är dock att matchen spelas på svensk is då det är Göteborg som är spelplatsen för denna upplaga av JVM. Sverige har således fördelen av att ha publiken med sig och att matchen spelas på europiskt mått gällande rink är heller inte till någon nackdel. 

Småkronorna har gjort en stark resa hittills, men detta blir en bra värdemätare för laget och inte minst målvaktsspelet som hittills presterat på topp då båda målvakterna hållit varsin nolla.

Historiskt sett är Kanada något av ett mardrömsmotstånd då Sverige i U20-sammanhang har sju raka förluster i inbördes möten, men nu är det lite ombytta roller och förhoppningsvis kan det passa Sverige bra!

Speltips från JV
Johan Videll

Johan Videll

- Jag gillar vad jag ser av Sverige hittills. Det är laget är ett väl ihopsatt sådant och kemin ser ut at klaffa i flera av kedjorna. Kanada blir som vi varit inne på en bra värdemätare och då båda lagen har bra spets på offensiven lär det sannerligen inte bli någon tråkig match att följa utan snarare tvärtom, detta kommer bli en riktig höjdare och jag tror absolut på många mål mellan två riktigt bra hockeynationer!

Speltips inför Kanada U20 - Sverige U20

Läs även

BB200111 JB029

Curt Lundmarks jättehyllning till Sandin Pellikka: "Jag ser väldigt mycket likheter i honom som i Nicklas Lidström"

27 december 2023

ISHOCKEY. JVM är igång och för svensk del blev det en fullträff i premiären då Lettland kördes över med 6-0. Efter premiären har vi på Bettingstugan.se fått en pratstund med ... Läs mer

Sportbonus:

100% upp till 500 SEK

Omsättningskrav: 6x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod