• Hem
  • Nyheter
  • Limpar om Argentina: "Det är så jävla onödigt"
Limpar kopiera
Nyhet

Limpar om Argentina: "Det är så jävla onödigt"

Fotbolls VM 2022 23 december 2022

Fotbolls-VM är över och Argentina står som mästare av mästerskapet. Stort firande i Buenos Aires och hela Argentina förstås när spelarna togs emot av fansen. Gliringarna från planen under finalen fortsatte dock under firandet där Argentinas målvakt Emiliano Martínez sågs hålla en docka föreställande Mbappe. En som inte gillade detta var guldbollenvinnaren Anders Limpar.

Anders Limpar var tillbaka i studion av Uppsnack Stryktipset där panelen blickade tillbaka på Fotbolls-VM. Ett mästerskap som Limpar tyckte var riktig bra.

- Jag tycker den offensiva fotbollen vann under VM och jag är glad att Argentina tog hem det. Det var laget jag trodde skulle vinna.

Men lika nöjd var inte Anders över firandet som tenderade till att håna journalister och motståndarna mer än man normalt sett ser i ett mästerskap. Exempelvis efter straffläggningen mellan Argentina och Nederländerna men även efter finalen där Argentinas målvakt Martinez går omkring med en docka föreställande Frankrikes stjärna Kylian Mbappe.

Bild på hånande argentinska spelare efter vinsten

Här hånar spelarna i Argentina Nederländerna efter straffvinsten i kvartsfinalen

- Jag tycker inte om det där. Man behöver inte håna folk som ligger ner eller sparkar på de som förlorat. Det är bättre att fira att man vann istället för att håna.

Anders får också frågan om han tror att Mbappe och Messi inte drar helt jämt i PSG med tanke på att Messi inte gjorde något för att trösta Mbappe efter förlusten och att det även pratas om att han ska ta med bucklan till Paris.

- Man vet inte det där, vad som kommer ut i media. Det är två tuppar i hönshuset och Neymar vill vara med där också.

Återstår att se hur stämningen mellan Messi och Mbappe är när de kommer tillbaka till klubblaget.

BB221218 ZT152

Närmare än såhär kom inte Mbappe bucklan