• Hem
  • Nyheter
  • SHL-premiären närmar sig - så spelas premiäromgången!
SHL premiär odds och analys
Nyhet

Bild från Bildbyrån

SHL-premiären närmar sig - så spelas premiäromgången!

SHL 17 augusti 2023

Den 14:e september är det nedsläpp i Sveriges bästa hockeyliga och den tredje bäst rankade hockeyligan i världen. Bara NHL och KHL rankas högre än vad SHL gör idag och hos Bettingstugan kommer vi under säsongen som kommer leverera speltips, nyheter och kampanjer till alla hockeyälskare!

Odds till att vinna SHL 2023/24

Fem spelbolag med odds på SHL 2023/24

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  1. Upp till 1500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

  2. Upp till 500 SEK gratisspel

    18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Omsättningskrav 1 ggr. Ev. vinster är omsättningsfria. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

  3. 500 SEK gratisspel

  4. 100% upp till 500 SEK

    18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!

  5. 100% upp till 500SEK

    18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!.

Analys av SHL-premiären 2023/24

SHL inleds torsdagen den 14:e september och premiärdagen bjuder alltid på full omgång! Här går vår vi igenom premiäromgången, match för match med en kommentar om vad vi har att se fram emot med start i mitten av september.

Rögle premiär SHL

Publikfest i Ängelholm att vänta när premiäromgången bjuder på Skånederby direkt!

Premiäromgången - snabbanalys

Skellefteå AIK - MoDo Hockey
- Spännande möte där SAIK som i fjol spelade SM-final mot Växjö Lakers tar emot nykomlingen MoDo Hockey. Hemmais känns spontant mycket avgörande i detta möte, trolig etta!

Timrå IK - Frölunda HC
- Timrå har växt hos mig det senaste och ska bli ett intressant lag att följa! Mot Frölunda hr de 8-1 i målskillnad på de två senaste hemmamatcherna. TIK kan absolut få en bra start här också.

Leksands IF - Örebro HK
- Leksand fick tacka för sig i en 8-delsfinal mot Rögle i fjol och slutade då på en 8'e plats i grundserien med fyra poäng upp till topp 6. Örebro var fyra i fjol och tog sig till semifinal, men där blev SAIK för svåra. ÖHK känns som ett stabilare lag, men detta är en svårtippad historia!

BB230314 BB763

Färjestads BK - Växjö Lakers
- Tänkbart toppmöte direkt! Färjestad har fått en stämpel att inleda trögt, men där de sakta men säkert blir bättre och bättre. FBK är alltid ett lag att räkna med i Karlstad och när de inleder hemma mot regerande mästarna bör det bli fest!

HV 71 - Linköping HC
- HV 71 var nykomlingar i SHL i fjol och lyckades spela sig kvar utan någon större dramatik. Säsongen blev dock inte lika het som man hoppats på och nu har man värvat spännande, bland annat hemvändaren Anton Strålman med lång NHL-karriär bakom sig. HV ska bli spännande att följa, men LHC känns inte riktigt lika hett!

IK Oskarshamn - Luleå HF
- I min mening så var IKO en riktig trevlig överraskning i fjol. När de var bra, då var de riktigt bra och roliga att följa. Skyttekungen Patrik Karlkvist har växt fram till en "personlig favorit" och den liraren kan man nog skörda fina poängspel på den här säsongen också. Luleå är ingen lätt match och gästerna brukar prestera bra när de är på besök här.

Rögle BK - Malmö Redhawks
- Sist men inte minst, ett hett Skånederby direkt i premiären! Rögle har växt fram som ett topplag i SHL, men levde inte upp till förväntningarna i fjol så här förväntar jag mig ett duktigt revanschsuget hemmalag. Redhawks slogs i botten och fick ägna sig åt kvalspel för att hålla sig kvar, vilket de lyckads med på Brynäs bekostnad. Dessa derbyn är sevärda och så lär det bli även nu. Jag känner redan doften av målfest i Ängelholm!

Rögle - Malmö

Spelbolag Bettingstugan rekommenderar för spel på SHL

Expekt

Upp till 1500 SEK gratisspel

LeoVegas har bra odds och en stor marknad för spel på SHL! Dessutom en trevlig välkomstbonus.

Hämta 1500 kr bonus

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.


Frågor att ha koll på inför SHL-säsongen 2023/24

💰Vilka är favoriter att vinna SHL?

Lägst odds har Färjestad till 6 gånger pengarna.

Ni hittar spelet hos Expekt här

🗓️ När startar SHL 2023/24?

Premiäromgången spelas torsdagen den 14:e september, då bjuds det på full omgång! 

🏆 Hur slutade SHL 2022/23?

Seriesegrare blev Växjö Lakers och det var också Växjö som tog hem Le Mat-pokalen efter finalseger mot Skellefteå AIK med 4-1 i matcher (avgörs i bäst av sju).

🧮 Hur många lag deltar i SHL 2023/24?

Sveriges högsta hockeyliga består av 14 lag säsongen 2023/24.

📺 Vilken kanal sänder SHL 2023/24?

Alla matcher sänds via C More/TV4 Play+ Sport, men det händer även att TV4 sänder enstaka möten i sina kanaler. 

⌛️ Hur länge pågår grundserien i SHL 2023/24?

Grundserien inleds 14:e september 2023 och avslutas sedan 12:e mars 2024, därefter inleds det spännande SM-slutspelet!

🏒 Vilka dagar spelas det SHL-hockey på?

SHL:s spelschema har länge centrerat kring tisdagar, torsdagar och lördagar och så fortsätter det även den här säsongen. Observera att spelschemat är med reservation för eventuella ändringar.