• Hem
  • Nyheter
  • Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?
Marcus Krugeroch Richard Gynge FOTO Jesper Zerman
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?

HockeyAllsvenskan 20 september 2022

Säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan inleds den här veckan och vi har en högintressant SHL-jakt framför oss. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen och vilken spelare som vinner skytteligan i den svenska andraligan.

Unibet har ett stort utbud av HockeyAllsvenskan-odds

Unibet

100 SEK gratisspel

Klassiska Unibet satsar hårt på hockey. Inte minst svensk klubblagshockey. Hos Unibet hittar du ett stort utbud av HockeyAllsvenskan och kan dessutom dra nytta av höga odds.


Djurgården och Björklöven i topp

Det finns förvisso ett flertal lag som inte ska uteslutas i kampen om den åtråvärda SHL-platsen - men det är två lag som sticker ut lite extra. Dels namnkunniga Djurgården, som har värvat flera spelare som är för bra för den här nivån och har fått behålla en del bra spelare från förra säsongens SHL-lag. Oddset för ett SHL-avancemang för stockholmarna ligger på 2.60 gånger pengarna hos Unibet.

Björklöven är det andra laget som tillhör topp två-skiktet med bred marginal. Där handlar det om 3.25 gånger pengarna. 

Därefter är det ett rejält glapp till Modo (8.50) och Västerås (10.50), tillika intressanta lagbyggen med mycket karaktär som kan vara med och utmana om allt klaffar.

AIK, Bik Karlskoga och Södertälje - som har 19 i odds var - utgör en trio som inte heller på intet sätt ska räknas bort i SHL-striden och har relativt attraktiva odds.

Glappet till både Mora (31) och Kristianstad (41) är tämligen stort, vilket känns fullt befogat.

I övrigt är det tal om idel tresiffriga odds. Vi snackar om Västervik (101), Vita Hästen (126), Tingsryd (151), Almtuna (176) och Östersund (301). Lag ytterst få räknar med i SHL-kampen.

Daniel Brodin FOTO Jesper Zerman

Odds på samtliga lag i HockeyAllsvenskan avseende ett SHL-avancemang 2023

Bettingstugans expert om odds i HockeyAllsvenskan
DS

DS

Det är inte direkt någon skräll att Djurgården och Björklöven rankas som stora favoriter i HockeyAllsvenskan av många spelbolag. Båda lagen har mycket bredd, spets och en bra tränarstab.

En vinnande strategi kan vara att satsa en lika stor slant på båda lagen - så länge oddsen är på den här nivån. Ponera att man satsar 1000 kronor på Djurgården och lika mycket på Björklöven. Då blir scenariot följande:

Djurgården går upp - 600 kronor i vinst.
Björklöven går upp - 1250 kronor i vinst.

Ingen stor vinstmarginal med andra ord, men sannolikheten att man åtminstone vinner något förefaller stor.

Risken finns emellertid såklart att något annat lag tar hem detta. Modo - till 8.50 i odds - kan mycket väl vara värt en "chanspeng" med tanke på lagets skyhöga grundkapacitet.

Richard Gynge favorit i kampen om skytteligan

Välmeriterade Richard Gynge - som har varit en vass målskytt på en högre nivå i flera år - får ses som en av HockeyAllsvenskans största profiler. En lirare med det lilla extra som betyder oerhört mycket för AIK. Det är just Gynge som rankas först när det gäller skytteligatiteln i grundserien. Oddset är för närvarande på 7.50.

Moras Johan Persson (8.50), Björklöven-nyförvärvet Scott Pooley (8.50) och Djurgårdsvärvningen Olle Liss (9) är dock inte långt efter, sett till Unibets odds.

Därefter följer Modo-duon Riley Woods (11) och Rihards Marenis (13).

Johan Persson FOTO Axel Boberg

Odds på skytteligavinnaren i HockeyAllsvenskan 2022/2023 - topp 15

Frågor och svar om betting på HockeyAllsvenskan

🏒 Vilket lag är favoriter i kampen om att håva in SHL-platsen!

Det är Djurgården som är favoriter. Oddset ligger på 2.60 gånger pengarna.

❓ Är Södertälje en het SHL-kandidat?

Het är att överdriva, men Södertälje ska inte räknas bort i SHL-kampen. Ett lag med mycket potential om allt klaffar. Oddset (19) på ett SHL-avancemang är dessutom intressant.

🥅 Riley Woods - en realistisk vinnare av skytteligan?

Definitivt. Modo-forwarden Riley Woods visade prov på ett mäktigt målsinne i HockeyAllsvenskan så sent som förra säsongen. Konkurrensen är dock hård och det finns många målfarliga spelare i andraligan. Om du spelar på Woods som skytteligavinnare och kanadensaren tar hem den titeln blir vinsten elva gånger pengarna.

🎁 Kan jag få oddsbonus i samband med HockeyAllsvenskan-betting?

Ja, det kan du få. Unibet har en oddsbonus på 100 kronor som ett gratisspel. Du behöver bara omsätta summan en gång.