SHL odds 2022 » Betting på vilket lag som tar SM-guld
Ryan Lasch FOTO Michael Erichsen
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Odds till SHL - vilka vinner SM-guldet?

SHL 12 september 2022

På lördag drar SHL äntligen igång igen. Flera lag är att betrakta som guldkandidater och konkurrenssituationen i serien är extrem. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen och tar SM-guld till våren.

Betinia har höga SHL-odds

Betinia

120 SEK gratisspel

Betinia - som är ett rätt så nytt spelbolag - satsar hårt på SHL och hockey i allmänhet. Hos Betinia hittar du ett stort utbud och kan bland annat spela på vilket lag som vinner SM-guld 2023.


SHL-odds för laget som blir svenska mästare

SHL är hetare än på länge. Faktum är att säsongens upplaga av SHL - undantaget NHL-lockoutsäsonger, förstås - är den vassaste på mången god dag. Det beror på att utbudet av toppspelare som vanligtvis spelat utanför SHL är större än på länge. Många profiler har värvats och förgyller den svenska högstaligan på olika sätt.

Det är inte fel att påstå att det finns ett tiotal lag med potential att gå hela vägen om allt klaffar. Konkurrensen är tämligen stark och det finns så många lag med både bredd och spets.

Svenska mästarna Färjestad är favoriter på förhand. Här handlar det om 5.80 i odds hos Betinia. Ett relativt spelvärt odds, trots att FBK har tappat en del viktiga pjäser. Inte minst med tanke på att värmlänningarna lär förstärka under säsongens gång och har en solid grund att stå på.

Luleå kan gå hela vägen den här säsongen

Luleå - som tog sig hela vägen till SM-final förra säsongen och svarade för en fantastisk prestation - är ett annat lag som är att betrakta som en ordentlig guldkandidat. Här är det 6.80 gånger pengarna som gäller. Visst, Luleå har tappat en del tunga namn - men Jesper Sellgren och Leo Komarov är sylvassa tillskott och det kommer värvas ännu mer spets innan transferfönstret stänger.

Rögle, som har varit med i toppen de senaste åren, har ett högkvalitativt lag även den här säsongen. Det märks inte minst på oddset för SM-guld. Här är det tal om samma odds som för LHF.

Skellefteå och Frölunda är inte långt därefter med 7.80 gånger pengarna, vilket är fullt logiskt. Både lagen är profilstarka, inte minst Frölunda, där exempelvis artisten Ryan Lasch är kvar sedan tidigare och båda lagen besitter gedigna kvaliteter över hela rinken.

HV71 rankas sexa i det här sammanhanget. Det är nog många som reagerar på det. Jönköpingsgänget är emellertid ingen "vanlig nykomling", utan har förstärkt på ett imponerande sätt (däribland i form av självaste Mattias Tedenby) och laget är - åtminstone rent pappersmässigt - på den övre tabellhalvan.

Växjö är ett annat lag som ger 11 gånger pengarna hos Betinia. Ytterligare ett lag som fått en del spännande förstärkningar och har kvaliteterna för att gå hela vägen med lite flyt. Lakers vinnarkultur ska dessutom inte underskattas.

Leksand (13), Örebro (17) och Brynäs (20) är andra lag som visserligen inte är i närheten av favoriter, men ändå inte ska räknas bort i guldjakten. Precis som Linköping (25.00), som är ett av lagen som gått mest framåt rent kvalitetsmässigt inför den här säsongen. Framför allt med tanke på alla högkaratiga backnyförvärv.

Timrå (29) har visserligen spetsen rent offensivt, men en tveksam bredd i vinna-guld-sammanhang och det är nog inte många som tror på medelpadingarna.

Malmö (60) och Oskarshamn (60) är andra lag med inte alltför goda guldchanser som läget är nu.

Mattias Tedenby FOTO Christoffer Borg Mattisson

Mattias Tedenbys HV71 är ingen "vanlig nykomling"

Laget som vinner SM-guld säsongen 2022/2023

Bettingstugans expert om spelvärda odds
John

John

SHL är mer rafflande än på länge. Omvärldsfaktorerna har lagt grunden till en ovanligt profilstark SHL och det lär tillkomma fler supertunga tillskott senare under säsongen. Det är ingen överdrift att påstå att en stor del av SHL-lagen besitter grundkvaliteterna för att ta hem titeln om allt klaffar med spelare som levererar, en lagkemi som fungerar, stora skadeproblem undviks och så vidare.

Lag som Färjestad, Rögle och Luleå rankas - för närvarande - högst, vilket är fullt logiskt. Sett till spelvärde gällande oddsen finns det dock en del alternativ som är minst lika intressanta.

Vi snackar exempelvis om Leksand, som är ett lag med en grym kapacitet och ger finfina 13 gånger pengarna vid ett guld.

Brynäs till 20 gånger pengarna är också en högintressant chansspel. Ett lag som har värvat oerhört bra, samtidigt som pressen inte är alltför stor.

Linköping till 25 gånger pengarna är också en bra kandidat avseende "chansspel" till en mindre slant. Laget har en backsida att räkna med, en toppmålvakt och flera klassforwards. LHC har kapacitet att lyfta rejält den här säsongen.

Frågor och svar om SHL-odds 2022/2023

🏒 Vilket lag har lägst odds för guld just nu?

Det är Färjestad, tillika svenska mästarna, som har det lägsta oddset hos Betinia. Det rör sig om 5.80 gånger pengarna.

🏆 Vad är det för odds på att Leksand tar guld?

Betinia ger 13.00 i odds på guld för Leksand.

🥇 Är Brynäs en realistisk guldkandidat?

Flera lag betraktas starkare än Brynäs, men BIF ska på intet sätt uteslutas - inte minst med tanke på alla vassa värvningar. Oddset (20.00) för ett SM-guld är i allra högsta grad intressant.

🎁 Går det att få insättningsbonus på SHL?

Absolut. Betinia erbjuder ett gratisspel på 120 kronor till nya kunder. Den välkomstbonusen kan bland annat användas till just betting på SHL om så önskas.

Fler spelnyheter & kampanjer

Fullträff - Nytt poolspel med MINST 50 miljoner i vinstpotten!

Premier League 27 september 2022

Nu på lördag lanserar Svenska Spel sin nya poolspelssatsning "Fullträff". Här handlar det om att tippa rätt antal mål i matcherna. Den 1:a oktober blir startskottet där vi ... Läs mer

100% upp till 5000 kronor » Läs om Hajpers nya Ultrabet!

26 september 2022

Ny stor bonus från Hajper ger spelaren två val. Atningen 100% upp till 5000 kronor eller hela 500 kronor i ett Ultrabet från idag måndag. Läs allt om deras ultrabet som ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 23 september 2022

Välinitierade Erik Johansson - som är verksam i Friska Viljor FC - fortsätter att leverera speltips från Division 2 Norrland. Ta del av Eriks tankar om veckans matcher här. Läs mer

Odds HockeyAllsvenskan - vilket lag tar SHL-platsen och vem vinner skytteligan?

HockeyAllsvenskan 20 september 2022

Säsongens upplaga av HockeyAllsvenskan inleds den här veckan och vi har en högintressant SHL-jakt framför oss. Bettingstugan har granskat oddsen för vilket lag som går hela vägen ... Läs mer

Gästtippare: Veckans bästa spel i Division 2!

Fotboll 15 september 2022

Erik Johansson levererar veckans tankar kring spel i Division 2. Erik är verksam i Friska Viljor FC som huserar i Division 2 Norrland och som Bettingstugan sponsrar under 2022. ... Läs mer