• Hem
  • Nyheter
  • Oddsen till Fotbolls-VM 2022 har kommit!
Slutspelsträd VM
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Oddsen till Fotbolls-VM 2022 har kommit!

Fotbolls VM 2022 19 augusti 2019

Tycker du också tiden går för långsamt i väntan på VM-2022? Då kan man i alla fall ta del av oddsen för vinnare av mästerskapet som nu är släppta på Bethard. Och det är såklart inte helt oväntade nationer i toppen! Vi ger er analyserna av lagen, inklusive Sverige som är rankade högst upp av de nordiska länderna efter succén senast.

1. Brasilen 6.50

Brasilien är naturligtvis alltid intressanta när det kommer till VM. Laget vann sydamerikanska mästerskapet i år och såg riktigt bra ut. Detta utan Neymar som alltså kommer vara 30 år när fotbolls-VM spelas. En ålder då han bör vara i sin prime time. Förutom Neymar finns det mycket kvalité i laget. Gabriel Jesus tillexempel som kanske skakar av sig lite av sin valpighet. Coutinho, Alisson Becker, Casemiro är även de samma årgång som Neymar och har alltså stora möjligheter att peaka vid VM. De behöver möjligtvis få in nya backar till den lite ålderstigna truppen de hade i sydamerikanska mästerskapet. Thiago Silva och Dani Alves lär tillexempel inte finnas med 2022. 

    Framtida stjärna i Brasilien:

    Vinicius junior

    Vinicius Junior. 19 åringen som både Barcelona och Real ville ha men som tillslut de senare drog hem för närmare 400 miljoner. Han kommer vara 22 år i VM och en möjlig joker. Gjorde 2 mål under sin debutsäsong och får numera starta i Real där man hyllar Junior med orden ”only the sky is the limit”.

    2. Frankrike 7.00

    De regerande mästarna Frankrike är som vanligt högt rankade när det kommer till VM. Gör ofta fina mästerskap och har titlar från 1998 och senast 2018. Deschamps har ett spännande lag och flera spelare som lär vara ännu bättre till 2022. Det är nämligen ett landslag som inte har så mycket ålderstigna spelare. En spelare som skulle kunna bli turneringens riktiga kung är såklart Kylian Mbappe som fått några år till på sig att lära sig att bli ännu smartare. Farten, tekniken, kraften och blicken finns redan där. Bredvid honom lär en annan världsstjärna starta - Griezmann. Mittfältet med spelare som Kanté och Pogba tillhör även de ett av de starkaste samtidigt som vi har en backlinje med en fin snittålder. Frankrike kommer finnas med i toppen!

    Framtida stjärna i Frankrike:

    Alban lafont

    Alban Lafont. Den 20 åringa målvakten spås en lysande framtid. Gick till Fiorentina inför 2018/2019 för nästan 100 miljoner och tog direkt en startplats. Har nu gått till Nantes på lån efter att inte ha trivts i Italien. Om den Lafont vi fick se i Italien inte trivdes kan vi bara drömma om hur bra han kommer vara i Nantes. Kommer vara tre år äldre till VM och kanske kunna ta upp kampen med en Hugo Iloris som kommer vara 35 år. Kanske lite för tidigt för Lafont men lär finnas med i truppen i alla fall!

    3. Spanien 8.00

    När man pratar VM går det inte att blunda för Spanien även om de inte är på samma nivå som för några år sedan. Står alltså i 8 x pengarna och det är fullt spelbart även om det finns nationer som just nu ser starkare ut. Sverige fick uppleva Spaniens kraft under EM-kvalet där 0-3 nästan var i underkant. Har ett lite ålderstiget mittfält man måste få föryngring på till VM men om det är något Spanien kan så är det att få fram mittfältsgiganter! Isco lär bli truppens ankare under VM då han kommer nå en fin ålder (30).

    Framtida stjärna i Spanien

    Brahim Diaz, 20 årig mittfältare. Gjorde mål i sin debut för Real Madrid och spås en lysande framtid. Så här sa Zidane efter den matchen ”“He played well. He’s a great, a fascinating player to watch. He is still young, so let’s see what happens next term. He played plenty of minutes and did well”.

    Se Brahim Diaz underbara mål mot Real. Kanske ett mål som gjorde att de öppnade plånboken.

    Övriga stornationer

    • 4. Tyskland 8.50
    • 5. Argentina 11.00
    • 
6. England 13.00
    • 7. Belgien 13.00
    • 8. Italien 17.00
    • 
9. Holland 19.00
    • 10. Portugal 19.00
    • 11. Kroatien 34.00
    • 
12. Colombia 41.00

    Odds hämtat från Bethard 2019-08-19

    Norden:

    16 Sverige 101.00

    Sverige rankas högst bland våra nordiska länder och det är inte så konstigt. Det var många som var oroliga när Zlatan slutade men Sveriges förbundskapten Janne Andersson har fått igång kollektivet i laget. Vi har flera spelare som är på uppgång som tillexempel Alexander Isak, Robin Quasion och Kristoffer Olsson. Lagom till VM borde även spelare som Emil Forsberg och Viktor Claesson vara i sin bästa ålder. Och förhoppningsvis har vi en av VM:s bästa backar i Victor Nilsson-Lindelöf år 2022.

    • Framtida stjärna: Utan tvekan Alexander Isak. I VM kommer han vara en av nyckelspelarna. Det är vi säkra på. Med utvecklingen som varit senaste året ser vi att han gör 1-2 säsonger i Real Sociedad och troligtvis hamnat i en ännu större klubb till VM.

    Se Alexander Isak när han blev yngsta målgörare någonsin i Sveriges A-landslag

    Övriga nordiska lag:

    • 19. Danmark 126.00
    • 44. Norge 201.00
    • 54. Island 251.00
    • 68 Finland 1001.00

    Odds hämtat från Bethard 2019-08-19

    Bettingstugans tips:

    Brasilien till oddset 6.50 lockar inte riktigt. De har en bra trupp och enorm potential men på något sätt så brukar det hacka för brassarna på vägen. Vi avvaktar. Även Spanien känns som oddset är lite för lågt på. Tyskland är annars ett land vi skulle vilja sätta istället för Spanjorerna på ranking #3. Men det är inte där vi lägger våra pengar.

    • Tipset: Frankrike 7.00
      Vårt tips hamnar på Frankrike som har en trupp som borde bli bättre och bättre för varje år. Stabila med ett bra ålderssnitt och flera spelare som ännu inte peakat! 7 x pengarna på regerande mästarna är taget.
    • Långskott: Holland 19.00
      Holland har haft några tunga år med landslaget men nu har man gjort en föryngring i truppen. Har en hel del spännande spelare på gång. En tidsfråga innan någon större klubb värvar PSV:s 21 åring Bergwijn tillexempel och bredvid honom kommer vassa Depay spela. 19 x pengarna kan vara en rolig peng på Koemans gäng!