• Hem
  • Nyheter
  • Real Madrid stormar mot sin tredje raka Champions League-final
Real Madrid Vs Bayern
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Real Madrid stormar mot sin tredje raka Champions League-final

Champions League 1 maj 2018

I dubbelmötet mellan Real Madrid och Bayern München är det spanjorerna som har kopplat greppet. Efter 2-1-segern borta mot Bayern München förra veckan har Real Madrid nu god chans att ta sig vidare till final, vilket i så fall skulle innebära den 3:e raka finalen och chans på den 3:e raka Champions League titeln.

Förra mötet lagen emellan var en fartfylld historia. Inledningsvis var det tyskarna som tryckte på och skapade flest lägen och att dom därför tog ledningen i matchen kom inte som en allt för stor överraskning. En snabb kontring och ett mindre misstag från costaricanen Keylor Navas gjorde att Kimmich kunde dunka in 1-0. Trots att Bayern München var det bättre laget i första halvlek så kunde spanjorerna kvittera precis innan halvtid. I andra halvlek gjorde även bortalaget 2-1 efter en sylvass omställning från Asensio. Bayern München hade därefter massvis med lägen för att kvittera men lyckades inte få in bollen i mål och slutresultatet fastställdes till 2-1 för Real Madrid. Detta var Real Madrids fjärde raka vinst mot Bayern München. 

Vinsten innebär även att Real Madrid har ett ypperligt utgångsläge att gå till final och därmed knipa sin tredje raka Champions League-titel. 

Faktum är att tyskarna måste vinna med två mål för att ta sig vidare, alternativt spela 2-1 för att ta matchen till en förlängning, vilket sett till historiken kan tyckas vara omöjligt. Bayern München har inte vunnit på bortaplan mot Real Madrid sedan 2001 och då vann man med endast ett mål. Att ma ska kunna vända på det här mot ett urstarkt Real Madrid och en Cristiano Ronaldo i högform, känns ytterst tveksamt.

Ronaldo Champions League

Inför förra matchen hade Ronald gjort mål i alla Champions League-matcher denna säsong, senast fick han dock se sig besegrad.

Något som talar mot tyskarnas chanser att vända på underläget är att lagets två startspelare Arjen Robben och Jerome Boateng fick avbryta förra matchen efter skada. Dessa två viktiga pjäser förväntas inte vara tillbaka till tisdagens match, vilket är två gigantiska avbräck. 

För Real Madrid har den senaste tiden varit bra, och mycket pga. Ronaldos galna form. Han fick förra veckan förvisso se sin målform i Champions League besegrad men det är ändå ingen tvekan, Ronaldo är i högform. Senast plockade han ner bollen och slog till med ett kliniskt avslut, målet godkändes dock inte då situationen bedömdes som hands. 

Nu kommer båda lagen med en vinst i ryggen från ligaspelet. Real Madrid vann mot Leganes med 2-1 och Bayern München övertygade hemma mot Frankfurt med 4-1. 

Bayern München har aldrig vunnit mot Real Madrid på bortaplan med mer än ett mål. Juventus visade dock i kvartsfinalen att det är möjligt, frågan är bara om Bayern München kan slå till med en lika bragdartad insats?