Skarmavbild 2022 12 15 kl 14 24 50
Nyhet

Sanels drömelva i Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 15 december 2022

Fotbolls-VM närmar sig sitt slut. Med det sagt så är det förstås ett par matcher kvar som spelar roll för hur detta VM kommer bli ihågkommet. Här följer vår tipster Sanel Hrjnic tankar kring de bästa spelarna i detta VM.

Sista chansen att hämta en VM 2022 bonus

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. Upp till 1500 SEK gratisspel

  18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Stodlinjen.se - Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Läs fullständiga regler och villkor här.

 2. Sätt in 100 spela för 200!

 3. 100% upp till 2000 SEK

  18+ år – Spela ansvarsfullt, | Stödlinjen.se | Spelpaus.se Fullständiga regler & villkor här!

 4. 100 SEK gratisspel

 5. 120 SEK gratisspel

  Åldersgräns 18 år | Gör din första insättning och få 120 kr Gratisspel | Gratisspelet måste omsättas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på gratisspelet | Min. insättning 100 kr. | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100) | Spelpaus.se | Klicka här för Regler och villkor

Min drömelva
Sanel Hrnjic

Sanel Hrnjic

Vilket VM vi haft. Det har varit en rad överraskningar och fantastiska ögonblick. Nu är det dags att summera detta med en drömelva. Jag är medveten om att det finns många fler som spelat bra i VM men jag tycker dessa spelare gjort det allra bäst. Jag kommer välja en 4-3-3 uppställning för att få med alla jag tycker förtjänar att nämnas som de bästa elva i VM 2022. Nu kör vi!

VM drömelva

Målvakt – Yassine Bounou (Marocko)

Marockos duktiga keeper som till vardags vaktar buren i Sevilla har verkligen fått spela ut hela sitt register i denna turnering. Har nollat nationer som Kroatien, Belgien, Spanien och Portugal i VM där hans tre straffräddingar mot Spanien i åttondelen sticker ut. Bounou släppte endast in ett mål innan semifinalen mot Frankrike. Det var ett självmål mot Kanada. Med ett sådant facit är han obestridd etta i årets VM slutspel.

Yassine Bounou

Yassine Bounou har storspelat

Högerback – Kyle Walker (England)

Englands rutinerade högerback Walker behövde endast två matcher för att imponera. Det råder ingen tvekan om varför Southgate väljer honom före en mängd duktiga backar i det engelska landslaget. Walker är en följsam back som är extremt snabb och rutinerad. Styrkan ligger i det defensiva spelet. Gav självaste Mbappe en rejäl match i kvartsfinalen som England till slut förlorade. Många anfallare har uppgett Walker som den svåraste backen de någonsin mött. Jag förstår varför.

Mittback - Romain Saiss (Marocko)

Den resliga mittbacken som i hela sex säsonger tillhörde Wolverhampton spelar numera i turkiska Besiktas. Med facit i hand kan man fråga sig hur Wolves kunde låta honom lämna på en free transfer. Saiss har agerat som säkerheten själv i det marockanska försvaret och är en starkt bidragande orsak till att Marocko endast släppt in ett mål på fem matcher fram till matchen mot Frankrike. Som grädde på moset har han även fått göra mål i detta VM vilket i helheten ger honom en plats i årets drömelva.

Mittback - Josko Gvardiol (Kroatien)

Den blott tjugoåriga Gravdiol har på kort tid blivit Kroatiens nästa backgeneral. Josko som till vardags lirar i tyska Leipzig är en komplett back. Han besitter snabbheten, styrkan, tekniken men framförallt förmågan att värdera rätt. En spelare som trots sin ringa ålder fattar de bästa besluten i varje situation. ”Mannen med masken” har överösts med superlativ ifrån många experter vilket gett stort eko till kommande transferfönster. Gvardiol värderas till inte mindre än 1 miljard kr och Real Madrid sägs vara beredda att slå till.

Värderad till 1 miljard
BB221205 BB533

Gvardiol har haft koll på alla utom Messi

Vänsterback - Theo Hernandez (Frankrike)

Theo som inledde turneringen på bänken till förmån av sin tvillingbror Lucas fick snabbt hoppa in i handlingarnas centrum efter att brorsan skadat sig. En chans som Theo verkligen tagit vara på. Hernandez som till vardags spelar i Milan är en modern wingback som har sin styrka när han får fylla på i anfallsspelet. Han är en aggressiv spelare med fina fötter som spelat fram till två mål på i VM slutspelet. Det måste vara skönt för tränare Deschamps att ha en back som kan bryta mönster på detta vis och av den anledningen cementeras han som vänsterback i årets elva.

Mittfältare - Bruno Fernandes (Portugal)

Portugal åkte mycket överraskande ut mot Marocko i kvarten. Snöpligt för deras del då förlusten kom direkt efter att laget gjort sin bästa match i turneringen. Detta till trots kan det inte ha undgått någon att Bruno varit en succé i VM. Portugals absolut starkast lysande stjärna har stått för fina två mål och tre assister på endast fyra matcher. Fernandes kreativitet har varit en avgörande pusselbit i Portugal och med hans fantastiska poängsnitt kniper han en av tre mittfältspositioner i årets drömelva.

Mittfältare - Luka Modric (Kroatien)

Den evigt unge Modric blir bara bättre med åren. 37 år gammal styr han och ställer på mittfältet och visar inga tecken på att han dansar sin sista dans. Modric har i VM visat att han är världens bästa mittfältare genom sitt ledarskap, rutin, sitt lugn och tekniska briljans. En spelare som alltid fattar de bästa besluten och som njuter av de stora matcherna. Modric kliver fram när han behövs som mest och med sina finurliga ytterpassningar hittar han rakt in i årets elva.

Blir bara bättre med åren
Modric

Modric blir bara bättre och bättre

Mittfältare - Sofyan Amrabat (Marocko)

Det är så härligt när mindre profilstarka spelare levererar och får oss fotbollsälskare att omfamna dem. En sådan lirare är Marockos mittfältsnav Amrabat. Spelaren som till vardags håller till i Fiorentina har burit Marockos mittfält på sina axlar. En spelare som verkar kunna springa en oändlighet och lite till. Det vittnar hans speltid om i detta mästerskap där han spelat samtliga sekunder i Marockos frammarsch. Amrabat är en slitvarg utan dess like som dessutom besitter ett bra skott och fin teknik. Ett självklart komplement till Modric och Fernandes på mittfältet i årets drömelva.

Anfall - Richarlison (Brasilien)

Favoriten i VM, Brasilien, förvandlades väldigt snabbt till floppen Brasilien. Nationen såg väldigt starka ut och imponerade med sin fina sambafotboll innan man stötte på de kroatiska mittfältsdoktorerna avslutade deras mästerskap. En spelare som dock kvitterar ut toppbetyg är lagets anfallare Richarlison. Till vardags i Tottenham stod han för tre VM mål där två av dem troligtvis är turneringens två vackraste. Det räcker för att man ska hamna i årets anfallsuppsättning.

BB221205 ZX030

Anfallare - Kylian Mbappe (Frankrike)

Turneringens skyttekung? Mbappe har gått som tåget i VM, bokstavligen. Förmodligen världens snabbaste spelare som väntas ta över tronen efter Ronaldo och Messi har varit ostoppbar i detta mästerskap. Det vittnar hans fem mål och två assist om efter endast fem spelade matcher. Mbappe är en komplett anfallare av yttersta världsklass. Han har stått för fantastiska mål samt briljerat med sin otroliga speed. En spelare som helt enkelt inte går att stoppa. Har man dessa kvalitéer så finns det inget som stoppar honom från att slå sig in i VM:s drömelva.

Anfall - Lionel Messi (Argentina)

Kommentarer är överflödiga. En spelare som endast behöver dyka upp för att hamna på denna lista. Messi har visat sig ifrån sin bästa sida och har ensam burit fram Argentina till framgång i VM. Inte på länge har undertecknad sett en spelare betyda så mycket för ett lag som Lionel gör för Argentina. Han har stått för fantastiska fem mål och tre assist på endast fem matcher och är den enskilda spelare som gör skillnad mellan vinst eller förlust. Det är en självklarhet att Messi återfinns i årets drömelva.

BB221213 ZI037

Lionel Messi är otrolig!

Sanel om....

Turneringens tränare: Hajime Moriyasu (Japan)

Turneringens unga spelare: Josko Gvardiol (Kroatien)

Turneringens bästa spelare: Lionel Messi (Argentina)

Turneringens överraskning: Australien

Turneringens flopp: Belgien

VM:s bästa bettingtips: Under på antal skott på mål i nästan alla matcher

Sanels VM i siffror
 • Antal spel: 8 st på hemsidan
 • Insats: 28U
 • Vunnet: 48,4U
 • Förlorat: 14U
 • Netto: +34,4U
 • Medelodds: 3,87
 • Medelinsats: 3,5U
 • ROI: 222,86%
 • Mest använda bolag under VM: Expekt (4 gånger)
Sportbonus:

Upp till 1500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: