Bb140312 Zv008
Nyhet

Bild från Bildbyrån

SD vinner valet enligt oddsen

Politik 27 augusti 2018

Den 9:e september är det riksdagsval i Sverige och partiernas valkampanjer syns nu överallt runtom landet. Det är en hård kamp om rösterna och det är fortfarande ovisst hur det kommer sluta. Utgår vi från dom olika spelbolagens odds så kan vi dock konstatera att Sverigedemokraterna just nu är favoriter till att vinna valet.

Valrörelsen är nu i fullgång och nästintill överallt finns det affischer med politiska budskap från partierna, i hopp om att lyckas värva de sista rösterna innan valet. Förutom att pryda gatorna med valaffischer så ser dom olika partierna till att ha folk ute på gatorna över hela landet, med avsikt att svara på dina frågor och funderingar om partiet. 

Sd Vinner Valet Odds

I somras var det även fullt drag i den politiska veckan i Almedalen där alla partier årligen samlas för att diskutera politik.

Klimatfrågan är viktig inför valet 2018

Sommaren har även varit politisk i andra avseenden. Sverige hade en rekordvarm sommar som inte bara innebar fantastiskt väder utan det hade även en baksida med skog som brann över hela landet och hjälp från andra europeiska länder behövdes. Dessutom har det på senare tid brunnit en hel del bilar över landet vilket också har påverkat hur många resonerar kring valet 2018. 

Sverigedemokraterna - Sverige största parti enligt oddsen

Sverigedemokraterna har länge gått bra i mätningarna och säkrar mer och mer mark i politiken

De två partier som har påverkats mest av sommarens incidenter är Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Miljöpartiet hade inför sommaren sjunkit lågt i mätningarna och låg och balanserade på 4%-spärren, men efter den händelserika sommaren kommer partiet förväntas hamna någonstans runt 5%. Sverigedemokraterna har länge gått bra i mätningarna och säkrar mer och mer mark i politiken. Utöver det kan vi lägga till att det rådande läget med bilbränder framförallt i Göteborg gör att SD befäster sin position ytterligare som ett ledande parti i Sverige.

Vinnare av valet 2018 - Odds

Tar vi en titt på oddsen idag inför valet 2018 kan vi se att det är SD som förväntas vinna. Oddsen idag på att Sverigedemokraterna blir största parti ligger på 1.70 gånger pengarna vilket ger en procentuell chans på 59% att vinna valet. Närmast ligger Socialdemokraterna som är på väg mot sitt sämsta val någonsin på 1.85 gånger pengarna vilket alltså innebär ett procentuell chans på 54%.

Vilket parti blir störst enligt oddsen?

Partier Odds

Parti som får högst procent av rösterna i Riksdagsvalet 2018 - Vinnare

Sammanfattningsvis kan vi se att det politiska läget ständigt förändras och det kommer förmodligen hinna göra det ett par gånger till innan valdagen den 9:e september. Men ska vi lita på oddsen är Sverigedemokraterna största partiet i Sverige när valet avslutas.

Odds - Ett bra verktyg för att ta reda på största partiet just nu

Ja som ni märker är det mycket som spelar in i politiken och enskilda händelser i samhället kan ha stor inverkan på partiernas framgång i valet. Det gör att det kan vara svårt att sia in i framtiden om vilka som kommer bli det största partiet. Men ett bra sätt för att ta reda på vilket som mest troligt kommer få flest röster är att kolla på de odds som finns hos spelbolagen. Där kan du nämligen få en sammanvävd bild, då oddsen är baserad på alla valundersökningar men tar också hänsyn till händelser i samhället då oddsen ständigt förändras.