• Hem
  • Nyheter
  • Semifinalslagen klara - här är oddsen på lagen som återstår
Mora IK Waltteri Ignatjew och Emil Zetterquist jublar
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Semifinalslagen klara - här är oddsen på lagen som återstår

HockeyAllsvenskan 28 mars 2024

ISHOCKEY. Fyra lag, det är vad som återstår i slutspelet ifrån HockeyAllsvenskan 2023/2024 och alla har ett gemensamt mål och det är att spela sig hela vägen till SHL. Brynäs IF, storfavoriten inför säsongen, är ett av lagen och de är fortfarande favoriter till att nå SHL-kontraktet. Här följer odds på alla återstående lag inför semifinalerna.

Sportbonus:

Upp till 500 SEK gratisspel

Omsättningskrav: 1x bonussumma Lägsta odds: 1.80 Bonuskod: Ingen kod

Semifinaler väntar - så spelas matcherna

Slutspelet i HockeyAllsvenskan är framme vid semifinalerna och nu vet vi vilka som återstår, samt hur de ska matchas mot varandra i kamp om finalplatserna. Precis som i kvartsfinalerna är det först till fyra segrar som gäller och det är de bäst rankade lagen som har fördel av hemmais i respektive matchserie och det är också dem som inleder semifinalerna inför sina hemmafans. 

Odds inför semifinal #1: Brynäs IF - BIK Karlskoga (ord. speltid)

Odds inför semifinal #2: Djurgårdens IF - Mora IK (ord. speltid)

Vilka är favoriter till att fixa SHL-kontraktet?

Det är alltså dessa fyra lag som återstår och som tidigare nämnt tävlar de för ett gemensamt mål och det är att nästa år tillhöra finrummet igen. Det lag som först vinner åtta matcher från och med nu är också det lag som tar steget upp från HockeyAllsvenskan till SHL nästa säsong.

Brynäs var storfavoriter inför säsongen - och det är de fortfarande! 

Inför årets upplaga av HockeyAllsvenskan var det Brynäs IF som klev in i den samma som favoriter. Det favoritskapet har de hittills levt upp till genom att ta hem grundserien som vinnare och i pågående slutspel har de hittills tagit fyra segrar av fyra möjliga då de slog ut succénykomlingen Nybro Vikings i sin kvartsfinal.

I nästa runda är det ett formtoppat BIK Karlskoga som väntar för Gävle-laget, men sett till oddsen är Brynäs fortfarande favoritbetrodda hos spelbolagen i slutmålet som är att tillhöra SHL nästa säsong.

Odds på vinnare av HockeyAllsvenskan slutspel 2023/2024

Bettingstugans expert om semifinalerna
Johan Videll

Johan Videll

Semifinal #1: Brynäs IF - BIK Karlskoga

Visst, BIK Karlskoga har imponerat i kvartsfinalen mot Södertälje SK, men jag vill också påstå att SSK inte direkt imponerande. Inte för att förta något från BIK's prestation, men nu höjs svårighetsgraden ett par snäpp och jag förväntar mig inte att de har vad som krävs för att stå emot seriens bästa lag i bäst av sju matcher utan det här bör Brynäs lösa relativt bekvämt.

Mitt tips: Brynäs vidare, 4-2 i matcher.

Semifinal #2: Djurgårdens IF - Mora IK

Djurgården hade inga problem med Björklöven utan fixade avancemanget i den kvartsfinalen tämligen enkelt genom 4-1 i matcher. Svagt av "Löven" att inte prestera bättre när det verkligen gällde och nu ska DIF ställas mot Mora som har allt att vinna. MIK imponerade i matchserien mot AIK och har gjort bra ifrån sig mot DIF under säsongen, men hemmais bör väl ändå bli avgörande här?!

Mitt tips: Djurgården vidare, 4-2 i matcher.

Frågor och svar om slutspelet i HockeyAllsvenskan

När börjar semifinalerna?

Brynäs - BIK Karlskoga är först ut och den matchserien drar igång 1 april 2024. Därefter har vi Djurgården - Mora att se fram emot dagen efter, det vill säga 2 april och sedan rullar det på med match varannan dag tills ett av lagen står på fyra vinster. 

Hur tar mana sig till finalen av HockeyAllsvenskan?

Det lag i respektive matchserie som når fyra segrar först är det lag som tar sig till finalen av HockeyAllsvenskan.

Hur tar man steget upp till SHL?

För att nå SHL måste man vinna den HockeyAllsvenska finalen och även den avgörs i bäst av sju matcher, där det bäst rankade laget har fördel av hemmais i den sjunde och avgörande matchen (om den behövs). 

Har Bettingstugan odds på slutspelet?

Ja, Bettingstugan bevakar slutspelet av HockeyAllsvenskan och vi erbjuder nyheter som ger er odds och oddsgenomgångar under hela slutspelet. 

Se alla nyheter i arkivet här

Erbjuder Bettingstugan speltips på HockeyAllsvenskan?

Självklart! Vi har speltips på ishockey och speciellt under slutspelstider. 

Spana in aktuella speltips här