• Hem
  • Nyheter
  • Nederländerna diskades i Eurovision - spelare får inte tillbaka pengarna
Skarmavbild 2024 05 15 kl 16 24 45
Nyhet

Nederländerna diskades i Eurovision - spelare får inte tillbaka pengarna

15 maj 2024

Spelade du på Nederländerna i Eurovision hos Betsson? Då kommer du inte få tillbaka några pengar. Spelbolaget väljer inte att gå samma väg som Kambi som valt att betala tillbaka insatserna efter att Joost Klein diskas från tävlingen.

Får inte tillbaka satsade pengar på Nederländerna

I lördags var det tänkt att Joost Klein skulle uppträda i Eurovision för Nederländerna, men så blev aldrig fallet. Efter en incident kom det ut ett pressmeddelande om att deltagaren blivit diskvalificerad från Eurovisionfinalen. 

Får inte tillbaka pengarna

Extra besvikna blev kanske alla som valt att satsa pengar på Nederländerna. Åtminstone om man lagt sitt spel hos Betsson, som nu efter tävlingen meddelar att inga insatser kommer betalas tillbaka. 

Pengarna tillbaka får dock alla som spelat via Kambi. 

En av Bettingstugans läsare hörde av sig och berättade om detta för oss. Han hade varit i kontakt med Betsson angående detta och fick först svaret att han kommer få tillbaka pengarna, men sedan kom det annat besked:

  • Jag kan se att i detta fall så kommer ditt bet att vara förlorat då det faller under regel nummer 9 på våra regler och villkor angående sportsbook. Nämligen "9. Uteblivande, skriver man och fortsätter:
  • Om en deltagare inte delar i ett särskilt event är alla spel fortfarande giltiga om inte eventet som sådant på grund av detta avbryts.

Förklaringen är alltså att inga pengar betalas tillbaka hos Betsson eftersom tävlingen har kunnat fullföljas även utan Nederländernas bidrag.

123

Spelexperten Jonas Weimer anser att bolaget agerat rätt men att man kunde varit mer tillmötesgående i det här läget.

- Oddsen på övriga deltagare påverkas förstås av att en deltagare inte kommer till start. Så Betsson har säkert rätt att göra som de gör. Dock kan jag tycka att good will ska spela in här och att man kan ge pengarna tillbaka ändå. Det är riktigt tråkigt för de som drabbats och som aldrig fick chansen att vinna.