Stryktipset » Lördag 5 januari » Spikar & Skrällar från Bettingstugan
  • Hem
  • Nyheter
  • Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset
Stryktipset Spikar Skrallar Bettingstugan
Nyhet

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

FA Cup 4 januari 2019

På lördag är det tid för årets första Stryktipsrad och även fast lördagens rad inte är den mest kittlande så är vi nog många som ser fram emot att starta året med vinst. För att ha möjlighet till att vinna stort krävs det att man värderar sina tecken rätt. Bettingstugans experter tipsar nu om sina spikar och skrällar inför lördagens Stryktipset.

4 Stryktips 5Jan

👊 Kupongens spik

Formsvaga Everton är i behov av en vinst för att få en boost i självförtroende. På lördag ställs man mot League Two-laget Lincoln. Räkna med att Marco Silva roterar med sin trupp då det varit ett intensivt schema på sistone, det ska enligt Wiking dock inte påverka utfallet i denna match.

Everton vinner denna match nio gånger av tio och jag spikar ettan.

Läs Wikings analys av samtliga matcher på Stryktipset

Anders Limpar: Aston Villa

Även Aston Villa har det kämpigt i ligaspelet och bör därför vara på jakt efter att få ordning på formen. Nu ställs man mot ligakollegan Swansea och då tror Limpan att vi får se The Villans vinna över Svanarna. Dom två lagen möttes så sent som för en vecka sedan, då vann Aston Villa på bortaplan med 1-0. 

Mattias: Crystal Palace

Ett uttryck som ofta myntas i samband med cupmatcher är "Motivation slår klass", något som Grimsby Towns tränare Jolley (FD tränare för AFC Eskilstuna) säkerligen betonar i omklädningsrummet på lördag då League Two-laget ställs mot Premier League-laget Crystal Palace på bortaplan. Mattias väljer dock inte att lägga särskilt stor vikt i det utan spikar ettan utan att blinka.

Klasskillnaden mellan Premier League-bänkisar och startspelare i League Two är stor. Cupen prioriteras av Palace och dom slarvar inte bort det här. 

Johan: Everton

Även Johan väljer att tro att Everton enkelt avfärdar sina motståndare Lincoln på lördag och därmed avancerar till fjärde rundan av FA-Cupen, något man inte lyckades med förra säsongen. Då ställdes man dock mot rivalen Liverpool, denna match förväntas inte bli lika tuff. 

Snackisen efter förra säsongens möte var bråket efter Holgates knuff på Firmino.

Stryktipset Maratontabell 2018 9

Mattias kliver in till 2019 i ledning av Bettingstugans Maratontabell

🙏 Kupongens skräll

Wiking går emot Limpans spik och sätter Swansea som skräll på lördag. Han belyser dock att det framförallt handlar om spelvärdet och självklart ska det in i beräkningarna en helg som denna. Ska man åt en storvinst krävs det skrällar och då är detta ett utmärkt val. 

I skrivande stund ger jag hemmalaget runt 50% chans till seger men jag kan inte hålla fingrarna borta från tvåan till 18% som jag tycker ska upp mot 25%. 1 2 spelas.

Läs Wikings analys av samtliga matcher på Stryktipset

Anders Limpar: Lincoln

Ah vad ska man säga? Wiking och Limpar är som ett gammalt par och ibland undrar man faktiskt om dom går emot varandra bara för att retas. Limpan väljer att gå emot Wikings spik och spelar Lincoln som omgångens skräll av Stryktipset. Tittar man på statistiken så är det faktiskt inte helt obefogat. Lincoln toppar League Two samtidigt som Everton har haft stora problem med formen på sistone. 

Mattias: Huddersfield

Mattias väljer återigen att plocka Huddersfield som omgångens skräll, något som inte visade sig vara lönsamt sist då man föll mot Fulham i den 91:a minuten. Laget har nu hela åtta raka förluster och ligger sist i Premier League med endast tio inspelade poäng. På lördag möter man Bristol City som ligger på den övre halvan av Championship och då är det många som tror att Huddersfield åker på en ny torsk. Mattias tror dock annorlunda.

Att släppa pressen från ligaspelet kommer göra spelarna i Huddersfield gott. Nu kommer vi antagligen få se en del rotationer i bortalaget och med tanke på hur laget spelat på sistone så bör spelarna som får spela imorgon känna att det finns chans att spela till sig en ordinarie startplats, så räkna med taggade spelare i Huddersfield. Värde på tvåan!

Johan: Nottingham

Tidigare i veckan fick Chelsea endast nöja sig med kryss hemma mot Southampton då matchen slutade 0-0. Chelsea dominerade matchen men hade stora problem med att ta vara på övertaget och omvandla det till målchanser. På lördag ställs man mot Championship-laget Nottingham och då tror Johan att man återigen får problem. Värt att nämna är att Chelsea har skadeproblem på sina offensiva krafter då Willian, Pedro och Giroud är borta från spel. Sarri lär dessutom inte vara så sugen på att slita på lagets bästa spelare Hazard. 

Läs Johans speltips till matchen här

Gilla nyhet

Kommentera nyhet

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Superettan 13 juni 2019

På lördag är det 6 miljoner i jackpot på Stryktipset, något som bör motivera många till att spela även fast matcherna inte är dom lättaste på kupongen. Stryktipset 15 juni består ... Läs mer

Tippa gratis och vinn hos Coolbet!

Superettan 11 juni 2019

Coolbet är ett spelbolag som lägger stor vikt vid svensk fotboll och erbjuder matcher hela vägen ner till division 5. Förutom att erbjuda odds till dessa matcher så har Coolbet ... Läs mer

Vinn en signerad Messi-tröja hos Coolbet!

Superettan 11 juni 2019

Coolbet åker på sommarturné i 30 dagar och tävlar ut en signerad tröja från ingen mindre än Lionel Messi samt matchtröjor från andra storstjärnor. Delta i kampanjen och ta chansen ... Läs mer

Allt du behöver veta inför Copa America 2019 i Brasilien!

Copa America 11 juni 2019

Natten till lördag drar Copa America igång i Brasilien! Öppningsmatchen spelas mellan värdnationen och Bolivia. Intresset är enormt och vi kommer få se flera av världens största ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.23)

Superettan 7 juni 2019

På lördag kan vi se fram en Stryktipskupong fylld med matcher från EM-kvalet, omgång 1 av Dam-VM samt matcher från Sverige. I denna text ger Limpar, Friberg da Cruz, Folkesson och ... Läs mer