• Hem
  • Nyheter
  • Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset
Stryktipset Spikar Skrallar Bettingstugan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset

FA Cup 24 januari 2019

I helgen vankas det FA Cupen vilket innebär att vi får bekanta oss med lag från flera ligor än Premier League och Championship på Stryktipskupongen. En minst sagt spännande utmaning där det gäller att värdera sina tecken rätt. Våra experter på Bettingstugan delar med sig av sina tips inför helgens rad då dom tar ut varsin spik och skräll till Stryktipskupongen.

Bettingstugans rader inför helgens Stryktipset

👊 Kupongens spik

Ska du ha chans på storvinst hos Svenska Spel i helgen så gäller det att pricka in 13 rätt på Stryktipset. Förra veckan satte våra experters samtliga spikar, är dom rätt ute även denna helg?

Wiking: Manchester City 88%

Tidigare i veckan säkrade Manchester City en finalplats i Carabao Cup då man vann med totalt 10(!)-0 mot Burton. På lördag är det dags för ny cupmatch och då ställs man mot tuffare motstånd än Burton. Premier League-kollegorna Burnley reser till Manchester med siktet inställt på en skräll. Wiking tror dock inte Burnley kommer ha en susning och spelar singelettan utan att blinka.

City vinner denna match nio gånger av tio och jag kommer att spika ettan till nuvarande 85%.

Limpan: Nottingham Forest 56%

Har Limpan hittat ett fynd till omgångens spik? Nottingham Forest står i skrivande stund streckade till 55% när dom på lördag möter Wigan. Ett Wigan som fortsätter ha det kämpigt på bortaplan med endast fem poäng på 14 bortamatcher. Forest är förvisso inte i bländande form men visst ska dom kunna avfärda nykomlingarna på hemmaplan. Nyckeln för Martin O'Neils gäng blir att få igång målskyttet som varit ett problem dom senaste veckorna.

Mattias: Aston Villa 72%

Mattias väljer att gå på krisande Aston Villa på lördag då dom ställs mot seriens sämsta lag. Aston Villa har inte en vinst på fem matcher och lördagens motståndare bör därför ses som en tacksam uppgift. Ipswich är alltså jumbo i Championship med endast 18 poäng på 28 matcher. På dom 13 senaste fajterna har man dessutom haft stora problem med att täppa till bakåt, vilket har resulterat i minst två insläppta mål per match. Att ett pressat Aston Villa ska lösa tre poäng här ska enligt Mattias inte vara några problem. Spiketta från Mattias!

JohanManchester City 88%

Kupongens självklaraste spik för många och precis som Wiking väljer även Johan att kryssa för 1:an på match 1. Senast dom två lagen möttes på Etihad så körde Manchester City enkelt över Burnley med 5-0 och med tanke på deras fina målfacit (23 mål på fem matcher) så talar mycket för en komfortabel seger. 

Se målen från senaste mötet mellan Manchester City - Burnley

🙏 Kupongens skräll

Ska du ha chans på storvinst hos Svenska Spel i helgen så gäller det att pricka in 13 rätt på Stryktipset. Ta del av våra experters skrällar  inför lördagens matcher.

Wiking: Sheffield United 26%

Det vankas toppmöte i Championship då tabelltvåan Norwich får besök av fjärdeplacerade Sheffield United. Hemmalaget Norwich har visat sig vara målglada på hemmaplan och har inför helgens match gjort minst tre mål på dom sex senaste hemmafajterna. Poängproduktionen har däremot inte varit särkilt övertygande och man har faktiskt bara vunnit en av sina fem senaste ligamatcher. Detta har gjort att lagen bakom Norwich knappat in, ett av dessa lag är Sheffield United som inför lördagens match tagit fyra vinster på sina fem senaste matcher. Wiking menar att det är fint värde på det formstarka bortalaget och väljer Sheffield United som sin skräll. 

Limpan: X i Man City - Burnley 7%

Matcherna duggar denna vecka tätt för Manchester City och på lördag är det dags för ny match, denna gång i FA Cupen. Tidigare i veckan spelade man en avslagen fajt mot Burton, vilket resulterade i avancemang i Carabao Cup. I helgen är det dags att även ta sig vidare i FA Cupen, något som alla förväntar sig. Lördagens motståndare Burnley förväntas alltså få en tuff match framför sig men är, enligt Limpan, inte helt chanslösa. Limpan menar att hemmalagets spelschema kan stjälpa lagets chanser på lördag och att Burnleys för tillfället stabila defensiv kan frustrerar PL-giganterna. På dom fem senaste matcherna har Burnley inte en enda förlust och bara släppt in två mål. 

Mattias: Rotherham 16%

Bottenlaget Rotherham tar på lördag emot topplaget Leeds. Här har det hittills varit många som väljer att tro på bortalaget, Mattias är däremot inte helt övertygad av Leeds och väljer därför att kasta in ett tecken på att Rotherham vinner. Hemmalaget har haft det kämpigt i Championship så här långt och det mesta talar för att det blir en kamp om ett förnyat kontrakt i Championship och ska man ha chans att undvika nedflyttning så gäller det att Rotherham får igång sitt bortaspel, hittills har man inte vunnit en enda match på bortaplan. På lördag är det dock dags hemmaplan som gäller förr Rotherham och här har man varit desto starkare, man har faktiskt bara förlorat tre av sina 14 matcher. Leeds blir definitivt en tuff utmaning men med tanke på hur svenska folket valt sina tecken så finns det värde på Rotherham. 

JohanWest Bromwich 24%

Brighton kommer från en tuff period och har endast lyckats vinna en match på dom åtta senaste matcherna, värt att nämna är dock att Brighton haft ett tufft schema med matcher mot bland annat Arsenal, Liverpool, Chelsea och Manchester United. Målsättningen för säsongen är definitivt att säkra kontraktet till en ny säsong i Premier League så bli inte överraskade om ni får ett hemmalag som roterar mot West Bromwich på lördag. Fokus bör nämligen ligga på nästa omgång i Premier League då man ställs inför en viktig match mot bottentippade Fulham. Lördagens motståndare West Bromwich kliver in till matchen med ett gott självförtroende då man (hittills) gjort exakt det som förväntats av dom. The Baggies ligger för tillfället trea i Championship och har bra häng på en direktplats till Premier League. Johan tror att bortalaget kan ta med sig sin positiva känsla och lösa ett avancemang .

Vi får hoppas att Wikings Sheffield United inte drar på sig lika många kort och skador som i matchen mot Wst Brom 2002. Då möttes dom två lagen i en match som numera kallas Battle of Bramall Lane. En match som fick avbrytas pga. för att Sheffield United bara hade sex spelare kvar på planen. 

Stryktipset Maratontabell 2018 12

Mattias är alltjämnt i ledning av Maratontabellen

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100